Top 10 uit de Test

Beste Luchtbevochtigers 2019 vergeleken

0
Beste Luchtbevochtigers

Het gebeurt vaker dan je denkt: een huis dat niet vochtig genoeg is. Je bestaat als mens voor ongeveer 60% uit water. Ga dus maar na wat er gebeurt als de omgeving in je woning te droog is. Je kunt merken dat dit het geval is aan zaken als een droge huid, droge lippen of droge ogen. Maar een te droge lucht in je woning kan ook zorgen voor irritatie van de luchtwegen waardoor je een kriebelhoest krijgt. Maar zelfs concentratieproblemen kunnen het gevolg zijn van een te droge lucht in huis. Er zijn dus genoeg redenen om te zorgen voor een voldoende vochtige lucht in je woning. Daar zorg je gemakkelijk voor met speciale luchtbevochtigers. We hebben de beste voor je verzameld!

1. De Medisana UHW

We trappen de lijst af met de energiezuinige Medisana UHW. Hij is zo zuinig dat je hem bijna niet terugziet op je energierekening. Daarnaast is het apparaat ook nog eens zeer stil. Je zal deze luchtbevochtiger bijna niet horen wanneer je hem aan hebt staan. Verder is hij licht en compact en dus gemakkelijk te verplaatsen door je woning. Ruimten tot maximaal 30 vierkante meter kun je met dit apparaat voorzien van een verbeterde leefomgeving.

2. De Medisana AH665

Nog een variant van Medisana. De Medisana AH665 is net als de luchtbevochtiger die we hiervoor beschreven een ultrasone luchtbevochtiger. Dat zijn luchtbevochtigers die extreem stil en energiezuinig zijn. Deze specifieke variant is uitermate geschikt om te gebruiken in de slaapkamer. Hij is namelijk voorzien van een timer waardoor je kunt instellen wanneer het apparaat zichzelf moet uitschakelen of inschakelen. Als je hem dus ’s nachts op een gegeven moment uit wilt hebben, hoef je niet wakker te worden en er je bed voor uit te komen!

3. De Philips HU4803/01

Met de Philips HU4803/01 haal je ook een luchtbevochtiger in huis die ’s nachts zijn werk uitstekend kan doen. Deze variant beschikt namelijk over een speciale nachtmodus waarin hij extra stil zijn werk blijft doen. Zo heb je er geen last van tijdens het slapen. Hij is geschikt voor het verbeteren van de leefomgeving in ruimten tot 25 vierkante meter. Aan de hand van drie standen kun je de sterkte van de luchtstroom bepalen.

4. De Stadler Form Oskar White

Deze luchtbevochtiger is geschikt voor grotere ruimten zoals een ruime woonkamer. Met de Stadler Form Oskar bevochtig je ruimten tot maar liefst 50 vierkante meter. Deze koudwaterverdamper heeft een geïntegreerde hygrostaat waarmee je de gewenste luchtvochtigheid kunt instellen. Het apparaat meet zelf constant het vochtpercentage van de lucht. Is dit te laag, dan schakelt hij automatisch in en gaat hij aan het werk om de leefomgeving weer te optimaliseren. Deze luchtbevochtiger kun je in verschillende kleuren krijgen. De witte variant heeft een zeer vriendelijke uitstraling.

5. De Stadler Form Oskar Black

Je kunt de Stadler Form Oskar ook in het zwart krijgen. Daarmee heeft hij een wat luxueuzere uitstraling. Hij kan uiteraard dezelfde dingen als de witte variant, maar we waren nog niet helemaal klaar met onze beschrijving. Deze luchtbevochtiger heeft namelijk ook nog een apart reservoir voor geuroliën. Daarmee kun je dus ook nog een aangename geur door je woning verspreiden. Daarnaast is het design van deze variant opvallend, hij is zeer geschikt voor moderne inrichtingen. Wit óf zwart.

6. De Stadler Form Oskar Big White

Het zit hem al in de naam: de Stadler Form Oskar Big White is het grotere broertje van de originele variant. Deze krachtpatser kan ruimten bevochtigen tot 100 vierkante meter. Net als zijn kleinere broertje beschikt hij over een apart reservoir voor geuroliën, heeft hij een nachtmodus waarin hij extra stil zijn werk doet en beschikt hij over een geïntegreerde hygrometer die de luchtvochtigheid meet.

7. De Philips HU5930/10

Om de reeks even te doorbreken weer een luchtbevochtiger van Philips. De Philips HU5930/10 is geschikt voor het reinigen en bevochtigen van de lucht in ruimten tot 70 vierkante meter. Deze bevochtiger, of beter luchtwasser gezegd, heeft 4 bevochtigingsniveaus en 4 ventilatiestanden. Het bijzondere aan dit apparaat is dat hij de lucht ook echt reinigt aan de hand van een HEPA-filter en voorfilter. Hij is perfect voor mensen die allergisch zijn, omdat hij bacteriën, virussen en stoffen uit de lucht filtert en dus geen kans geeft.

8. De Stadler Form Oskar Big Black

Daar is de krachtpatser weer, maar dan in het zwart. De Stadler Form Oskar Big Black heeft net als de witte en zwarte variant van de kleinere variant een aparte plek in de lijst, omdat deze specifieke lijn van luchtbevochtigers speciaal ontworpen zijn om daadwerkelijk ook iets toe te voegen aan de inrichting van je woning. Verder beschikt hij wederom over de krachtige kwaliteitskenmerken van de ander grotere varianten. Dat maakt hem ook geschikt voor ruimten als kantoren.

9. De Medisana AH661

Met deze luchtbevochtiger denk je niet alleen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit, ook haal je met de Medisana AH661 een krachtige geurverspreider in huis. Deze luchtbevochtiger beschikt dan ook over een speciale geurdispenser. Daarmee vul je ruimten tot 30 vierkante meter met heerlijke geuren en verbeter je tegelijkertijd de luchtkwaliteit. Een prettige bijkomstigheid is dat dit apparaat extra stil is. Je hoort hem vrijwel niet als hij aan staat.

10. De Duux Tag

Met de Duux Tag sluiten we deze lijst af. Dit is een energiezuinige ultrasoonbevochtiger. Je vult het waterreservoir gemakkelijk bij omdat hij met één handeling uit te nemen is. Als het tijd is om het water bij te vullen geeft het apparaat zelf een seintje, dus daar hoef je niet constant op te letten. Dit apparaat is uiterst licht en compact, dus heel geschikt voor de relatief kleinere ruimten en om regelmatig te verplaatsen.

Ben je op zoek naar een apparaat dat kan bijdragen aan een gezondere leefomgeving en een leefomgeving die prettiger is vanwege aangename geuren? Dan zit je met bovenstaande lijst goed. We garanderen dat elk van de tien luchtbevochtigers een goede keuze zijn. Het enige dat jij nog moet doen is te kijken welke optie het beste bij jouw specifieke situatie past.

Beste Neustrimmers van 2019 vergeleken

Previous article

De beste lijmpistolen 2019: voor al je klusjes binnen en buiten het huis

Next article

You may also like