Beste Luchtbevochtiger 2024 uit de Test

Last update: april 2024

Het gebeurt vaker dan je denkt: een huis dat niet vochtig genoeg is. Je bestaat als mens voor ongeveer 60% uit water. Ga dus maar na wat er gebeurt als de omgeving in je woning te droog is. Je kunt merken dat dit het geval is aan zaken als een droge huid, droge lippen of droge ogen. Maar een te droge lucht in je woning kan ook zorgen voor irritatie van de luchtwegen waardoor je een kriebelhoest krijgt. Maar zelfs concentratieproblemen kunnen het gevolg zijn van een te droge lucht in huis. Er zijn dus genoeg redenen om te zorgen voor een voldoende vochtige lucht in je woning. Daar zorg je gemakkelijk voor met speciale luchtbevochtigers. We hebben de beste voor je verzameld!

Best Geteste Luchtbevochtiger

Dyson AM10 - Luchtbevochtiger

Dyson Luchtbevochtiger AM10 is voorzien van een Air Multiplier™ technologie voor
gelijkmatige verdeling van de nevel. Verder beschikt deze over een reinigingsysteem die 99,9% bactieriën uit het water verwijdert.

Op Voorraad!

Conclusie: Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Dyson AM10 de beste luchtbevochtiger is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Dyson AM10 is de Alecto BC-21. Kijk onderstaand voor de overige luchtbevochtiger testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Dyson AM10 - Luchtbevochtiger - Wit/zilver

Dyson Luchtbevochtiger AM10 is voorzien van een Air Multiplier™ technologie voor
gelijkmatige verdeling van de nevel. Verder beschikt deze over een reinigingsysteem die 99,9% bactieriën uit het water verwijdert.

Alecto BC-21 - Luchtbevochtiger

Luchtbevochtiger projector, sterrenhemel projectie

Alecto Baby BC-21 Luchtbevochtiger en projector
Ultrasoon / koeldamp technologie
Sterrennacht projector
Verkrijgbaar in de kleur wit

AirAqua Omega (6,5L) luchtbevochtiger (zwart)

De luchtbevochtiger is naast reinigingsfunctie ook reeds standaard voorzien van optionele filters voor eventuele aroma verspreiding (geur toevoegen aan de mistlucht via etherische olie) of waterzuivering. Bij uw bestelling via bol.com krijgt u zelfs een volledige set extra!

Philips AC3829/10 - 2-in-1 Luchtreiniger

Bekijk en beheer de luchtkwaliteit — overal, altijd. Met deze 2-in-1 Philips AC3829/10 Luchtzuiveraar en Luchtbevochtiger regel je eenvoudig de luchtkwaliteit in ruimtes tot 80 m2 in de strijd tegen allergenen, droge lucht, schadelijke gassen, fijne deeltjes, bacteriën en virussen.

Grundig Luchtbevochtiger met Aromatherapie

Gun jezelf een fijn binnenklimaat met deze ultrasone luchtbevochtiger met aromatherapie, hygrometer en timer van Grundig. Een luchtbevochtiger houdt het vochtgehalte in huis op niveau, wat prettig is voor jezelf en je omgeving.

Beste luchtbevochtiger aanraders van 2024

Dyson AM10

Reviews

4.8 

Gemiddelde van 4 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 4 reviews

Met de Dyson AM10 heb je nooit meer last van droge lucht in huis. En dat kan een hoop klachten voorkomen. Denk aan droge ogen, droge lippen en zelfs hoesten. Er zit een handige timer op zodat je hem voor ‘s nachts in kunt stellen zonder dat hij onnodig aan staat. Daarnaast kun je hem ook als ventilator gebruiken. Je krijgt dus 2 apparaten voor de prijs van 1! Bovendien neemt dit minder ruimte in beslag dan 2 losse apparaten. Je kunt er zo’n 3 liter water in kwijt. Dit water wordt schoon verneveld. Wel zo prettig want anders heb je er nog een probleem bij.

Hadden we al genoemd dat deze Dyson het design heeft dat je van Dyson gewend bent? Het is een hele stijlvolle bevochtiger en een waar sieraad voor je huis. In plaats van een groot lelijk ding mag deze luchtbevochtiger/ventilator er zeker zijn!

Pros
 • De Air Multiplier technologie zorgt ervoor dat vocht gelijkmatig door de ruimte wordt verdeeld.
 • Heeft een behoorlijke capaciteit.
Cons
 • Behoorlijk prijzig.
 • Hij is niet aan te sluiten op je smart home systeem.

Dyson AM10 video review

Alecto BC-21

Reviews

4.4 

Gemiddelde van 60 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 60 reviews

Deze luchtbevochtiger is ideaal wanneer jij slecht slaapt. Vooral voor op kinderkamers is dit een perfect model. Hij is klein en hierdoor past hij goed op ieder nachtkastje. Ook projecteert hij een prachtige sterrenhemel op het plafond. Voor een kind is dit geweldig om naar te kijken. Je wil natuurlijk wel frisse lucht in de kamer van jouw kindje. Zonder drogen ogen of hoest worden jouw kinderen wakker. Ook is een koele waterdamp goed voor de huid. Door de sterrenhemel en het lichte bewegen zijn melodieën etc. niet meer nodig om jouw kind in slaap te sussen. Ook kan jij aan de Alecto BC-21 een fijne geur toevoegen. Deze wordt op een subtiele manier door de kamer verspreid. Het ingebouwde waterreservoir van deze luchtbevochtiger is gemaakt voor een kamer van zo’n 20m2. Wanneer het waterreservoir leeg is zal het apparaatje vanzelf weer uitschakelen. Het voordeel van deze luchtbevochtiger is dat hij een zeer laag geluidsniveau heeft. Zo hoor je hem bijna niet wanneer jij gaat slapen. 

Pros
 • Een leuke sterrenhemel-projectie.
 • Toe te voegen geurtjes.
Cons
 • Gemaakt voor kleine ruimtes.

Air Aqua 6,5

Reviews

4.2 

Gemiddelde van 5 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 5 reviews

Ben jij meer opzoek naar een zeer geavanceerd model dan is deze luchtbevochtiger misschien wel jouw nieuwe aankoop. Hij wordt geleverd met een afstandsbediening. Hierdoor kan jij vanuit jouw luie stoel heerlijke frisse lucht laten stromen door jouw kamer. Deze luchtbevochtiger is daarnaast heel energiezuinig met slecht 25 watt aan gebruik. Door de grote hoeveelheid aan water die erin kan is hij geschikt voor grote ruimtes. Er kan maar liefst 6,5 liter aan water in het reservoir. De Air Aqua 6,5 heeft als extra mogelijkheid geuren toe te voegen aan jouw frisse lucht. Door een speciale technologie kan hij ook een vernevelingseffect teweegbrengen. Naast dat je huis voorzien wordt van frisse lucht is dit apparaat ook voorzien van een filtersysteem. Deze filtert alle nare en vieze luchtjes uit jouw woning. De 3-staps regelaar zorgt ervoor dat er altijd de goede hoeveelheid aan frisse lucht jouw kamer in wordt gestuwd. Het is daarnaast één van de meest stille luchtbevochtigers op de markt. Dat maakt hem extra uniek. Je kan hem in verschillende kleuren aanschaffen, zo pas je hem gemakkelijk aan op jouw interieur. 

Pros
 • Het is een zeer stille luchtbevochtiger.
 • De mogelijkheid tot het toevoegen van geurtjes.
 • Wordt geleverd met afstandsbediening.
Cons
 • Hij is niet geschikt voor kleine ruimtes.
 • Hij is wat duurder in aanschaf.

Babymoov Hygro

Deze geluidsloze of beter gezegd geluidsarme luchtbevochtiger van Babymoov is één die je heel graag wil toevoegen aan jouw woonkamer. Hij heeft enkel een geluidsniveau van 45 dB als je hem zeer krachtig instelt. Je wil er natuurlijk altijd voor zorgen dat jouw kind opgeroeid in een schone lucht. Wanneer jouw kind slaapt of lekker aan het spelen is is een goede lucht belangrijk voor zijn of haar ontwikkeling. Bijvoorbeeld in wat koudere maanden kan jouw kind snel de griep oplopen. Dit is natuurlijk heel vervelend maar de kans op een verkoudheid kan worden gereduceerd met dit apparaat. De Babymoov Hygro heeft een gebruiksduur van maar liefst 18 uur. Zo heb je langdurig een frisse lucht in huis. Hij is gemakkelijk bij te vullen wanneer hij is leeg geraakt. Ook zal deze luchtbevochtiger automatisch uitgaan wanneer het reservoir is leeggeraakt. Hij is zeer gemakkelijk te bedienen door de niet meer dan drie verschillende standen.

Pros
 • Hij is klein en handzaam.
 • Gemakkelijk hierdoor te verplaatsen.
 • Hij kan tot 18 uur mee gaan.
Cons
 • Hij is enkel te gebruiken voor kleine ruimtes.
 • Hij is niet te bedienen op afstand door ontbreken van een afstandsbediening.

Philips AC3829/10

Reviews

4.4 

Gemiddelde van 68 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 68 reviews

De Philips AC3829/10 heeft een grote bevochtigingscapaciteit. Hij kan namelijk ruimtes tot 80 vierkante meter aan. Daarnaast is hij eenvoudig te bedienen met de Air Mattersapp. Het gebruiksgemak is dus groot. Dit is ideaal wanneer je onderweg bent van je werk naar huis en je wilt in een huis met schone lucht thuiskomen. Hij heeft een luxe uitstraling en zal perfect in je woonkamer passen. Maar ook voor je slaapkamer is deze Philips ideaal. Je wilt immers in een kamer met schone lucht slapen. Dankzij de handige app kun je hem niet alleen makkelijk bedienen, je kunt ook alles monitoren op je smartphone.

Zelfs bacteriën en virussen worden effectief uit de lucht gehaald. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je deze inademt. En dat is niet alleen voor jezelf prettig maar voor het hele gezin. Je wilt immers dat je kinderen opgroeien met een schone lucht in huis zonder dat ze iets oplopen.

Pros
 • Alles wordt uit de lucht gefilterd voordat je lucht wordt bevochtigt.
 • Met de handige app kun je hem overal bedienen en hoef je je luie stoel niet meer uit.
Cons
 • Het is een vrij zwaar apparaat.

Grundig Luchtbevochtiger met Aromatherapie, Hygrometer en Timer

Reviews

3.9 

Gemiddelde van 120 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.9

Gemiddelde van 120 reviews

Ook willen we jou even de Grundig Luchtbevochtiger met Aromatherapie, Hygrometer en Timer laten zien. Het is een apparaat dat zeer gemakkelijk in gebruik is. Zo kun je alles met een afstandsbediening doen, maar je kan ook een geurtje toevoegen. Wil je bij thuiskomst ervaren hoe het huis kan ruiken? Stel dan de timer zo in dat bij thuiskomst de aromageur je al tegemoetkomt. Hierdoor kun je het binnenklimaat van je woonkamer, slaapkamer of thuiskantoor met gemak verbeteren. Daarnaast is het apparaat ook elegant om te zien, waardoor het ook niet lelijk is om dit apparaat thuis te hebben staan. Je gaat er de droge lucht mee tegen. En je kan ook kiezen uit 3 verschillende nevelstanden. Er zit ook een groot waterreservoir op waardoor je niet snel hoeft te wisselen en het water hoeft toe te voegen. 

Wil je meer weten over de Grundig Luchtbevochtiger met Aromatherapie, Hygrometer en Timer? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Stille werking en het uiterlijk is mooi
Cons
 • Bak kan na verloop van tijd gaan lekken

Clean Air Optima® CA-604B Smart Top Filling

Reviews

4.4 

Gemiddelde van 567 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 567 reviews

Dit is de Clean Air Optima® CA-604B Smart Top Filling. Het is een apparaat dat goed scoort omdat het zo makkelijk in gebruik is, daarnaast maakt het ook maar weinig geluid. Dat wordt dan ook als zeer positief ervaren. Het is daarnaast ook meer een 3-in-1. Wat we daarmee bedoelen? Je kan ermee de lucht bevochtigen, het is een apparaat dat ionisatie luchtreiniging kan doen maar ook UVC sterilisatie. En het is een apparaat voor aromatherapie. Het is daarnaast handig de bedienen door gebruik te maken van de afstandsbediening. Of nog makkelijker: gebruik de Clean Air Optima-app. In tegenstelling tot veel van deze apparaten kan dit apparaat ook een flink groot oppervlakte voorzien van vochtige lucht. Zo kan je tot wel 140 vierkante meter de luchtkwaliteit verbeteren met dit apparaat. 

Wil je meer weten over de Clean Air Optima® CA-604B Smart Top Filling? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Maakt weinig geluid
Cons
 • Vullen van het reservoir wordt als onhandig ervaren

Auronic Luchtbevochtiger

Reviews

3.9 

Gemiddelde van 120 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.9

Gemiddelde van 120 reviews

Zoek jij een luchtbevochtiger waardoor je niet alleen meer vocht in de lucht krijgt, maar daardoor ook de droge lucht kunt verdrijven in bijvoorbeeld de koude wintermaanden? Tijdens deze maanden staat natuurlijk de kachel veel aan, reden genoeg om eens beter te kijken naar de Auronic Luchtbevochtiger. Dit apparaat scoort erg goed en dat komt waarschijnlijk enerzijds doordat de prijs zo laag is, maar het is verder ook een heel handig apparaat. Zo kun je het apparaat tot wel 25 uur gebruiken. Ook is het apparaat volledig BPA-vrij en kan het een ruimte van 15 tot en met 25 m2 voorzien van vocht en een geur. Er zit ook een handige nachtlamp op. En, niet geheel onbelangrijk, het apparaat werkt ook nog stil. Je kunt daarnaast uit verschillende nevelstanden kiezen. En is geschikt voor meerdere ruimtes.

Wil je meer weten over de Auronic Luchtbevochtiger? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Helpt ook medisch tegen droge ogen en huid
Cons
 • Stopt automatisch na een relatief korte periode

Clean Air Optima CA-807

Reviews

4.6 

Gemiddelde van 59 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 59 reviews

De Clean Air Optima CA-807 zorgt er niet alleen voor dat de lucht in je huis een goede vochtigheidsgraad heeft, hij reinigt de lucht ook nog eens. Je hebt dus twee apparaten voor de prijs van een. Je hoeft je zeker niet te storen aan het ontwerp van deze prachtige luchtbevochtiger. Hij is erg stijlvol en past zowel in een klassiek als modern interieur. Als hij aan staat hoor je hem nauwelijks. Wel zo prettig dus. Daarnaast zul je geen last hebben van kalkneerslag. Dit is een laagje kalk dat sommige bevochtigers veroorzaken. Als kers op de taart is hij heel makkelijk te bedienen!

Pros
 • Beschikt over een slaapstand waardoor hij ook heel geschikt is voor op je slaapkamer of de kamer van je kindje.
Cons
 • Hij is niet te bedienen via een afstandsbediening of via een app.

Clean Air Optima CA-605

Reviews

4.5 

Gemiddelde van 420 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit