Top 10 uit de Test

Beste Luchtbevochtiger 2019 uit de Test

0
Beste Luchtbevochtigers

Het gebeurt vaker dan je denkt: een huis dat niet vochtig genoeg is. Je bestaat als mens voor ongeveer 60% uit water. Ga dus maar na wat er gebeurt als de omgeving in je woning te droog is. Je kunt merken dat dit het geval is aan zaken als een droge huid, droge lippen of droge ogen. Maar een te droge lucht in je woning kan ook zorgen voor irritatie van de luchtwegen waardoor je een kriebelhoest krijgt. Maar zelfs concentratieproblemen kunnen het gevolg zijn van een te droge lucht in huis. Er zijn dus genoeg redenen om te zorgen voor een voldoende vochtige lucht in je woning. Daar zorg je gemakkelijk voor met speciale luchtbevochtigers. We hebben de beste voor je verzameld!

1. De Medisana UHW

We trappen de lijst af met de energiezuinige Medisana UHW. Hij is zo zuinig dat je hem bijna niet terugziet op je energierekening. Daarnaast is het apparaat ook nog eens zeer stil. Je zal deze luchtbevochtiger bijna niet horen wanneer je hem aan hebt staan. Verder is hij licht en compact en dus gemakkelijk te verplaatsen door je woning. Ruimten tot maximaal 30 vierkante meter kun je met dit apparaat voorzien van een verbeterde leefomgeving.

2. De Medisana AH665

Nog een variant van Medisana. De Medisana AH665 is net als de luchtbevochtiger die we hiervoor beschreven een ultrasone luchtbevochtiger. Dat zijn luchtbevochtigers die extreem stil en energiezuinig zijn. Deze specifieke variant is uitermate geschikt om te gebruiken in de slaapkamer. Hij is namelijk voorzien van een timer waardoor je kunt instellen wanneer het apparaat zichzelf moet uitschakelen of inschakelen. Als je hem dus ’s nachts op een gegeven moment uit wilt hebben, hoef je niet wakker te worden en er je bed voor uit te komen!

3. De Philips HU4803/01

Met de Philips HU4803/01 haal je ook een luchtbevochtiger in huis die ’s nachts zijn werk uitstekend kan doen. Deze variant beschikt namelijk over een speciale nachtmodus waarin hij extra stil zijn werk blijft doen. Zo heb je er geen last van tijdens het slapen. Hij is geschikt voor het verbeteren van de leefomgeving in ruimten tot 25 vierkante meter. Aan de hand van drie standen kun je de sterkte van de luchtstroom bepalen.

4. De Stadler Form Oskar White

Deze luchtbevochtiger is geschikt voor grotere ruimten zoals een ruime woonkamer. Met de Stadler Form Oskar bevochtig je ruimten tot maar liefst 50 vierkante meter. Deze koudwaterverdamper heeft een geïntegreerde hygrostaat waarmee je de gewenste luchtvochtigheid kunt instellen. Het apparaat meet zelf constant het vochtpercentage van de lucht. Is dit te laag, dan schakelt hij automatisch in en gaat hij aan het werk om de leefomgeving weer te optimaliseren. Deze luchtbevochtiger kun je in verschillende kleuren krijgen. De witte variant heeft een zeer vriendelijke uitstraling.

5. De Stadler Form Oskar Black

Je kunt de Stadler Form Oskar ook in het zwart krijgen. Daarmee heeft hij een wat luxueuzere uitstraling. Hij kan uiteraard dezelfde dingen als de witte variant, maar we waren nog niet helemaal klaar met onze beschrijving. Deze luchtbevochtiger heeft namelijk ook nog een apart reservoir voor geuroliën. Daarmee kun je dus ook nog een aangename geur door je woning verspreiden. Daarnaast is het design van deze variant opvallend, hij is zeer geschikt voor moderne inrichtingen. Wit óf zwart.

6. De Stadler Form Oskar Big White

Het zit hem al in de naam: de Stadler Form Oskar Big White is het grotere broertje van de originele variant. Deze krachtpatser kan ruimten bevochtigen tot 100 vierkante meter. Net als zijn kleinere broertje beschikt hij over een apart reservoir voor geuroliën, heeft hij een nachtmodus waarin hij extra stil zijn werk doet en beschikt hij over een geïntegreerde hygrometer die de luchtvochtigheid meet.

7. De Philips HU5930/10

Om de reeks even te doorbreken weer een luchtbevochtiger van Philips. De Philips HU5930/10 is geschikt voor het reinigen en bevochtigen van de lucht in ruimten tot 70 vierkante meter. Deze bevochtiger, of beter luchtwasser gezegd, heeft 4 bevochtigingsniveaus en 4 ventilatiestanden. Het bijzondere aan dit apparaat is dat hij de lucht ook echt reinigt aan de hand van een HEPA-filter en voorfilter. Hij is perfect voor mensen die allergisch zijn, omdat hij bacteriën, virussen en stoffen uit de lucht filtert en dus geen kans geeft.

8. De Stadler Form Oskar Big Black

Daar is de krachtpatser weer, maar dan in het zwart. De Stadler Form Oskar Big Black heeft net als de witte en zwarte variant van de kleinere variant een aparte plek in de lijst, omdat deze specifieke lijn van luchtbevochtigers speciaal ontworpen zijn om daadwerkelijk ook iets toe te voegen aan de inrichting van je woning. Verder beschikt hij wederom over de krachtige kwaliteitskenmerken van de ander grotere varianten. Dat maakt hem ook geschikt voor ruimten als kantoren.

9. De Medisana AH661

Met deze luchtbevochtiger denk je niet alleen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit, ook haal je met de Medisana AH661 een krachtige geurverspreider in huis. Deze luchtbevochtiger beschikt dan ook over een speciale geurdispenser. Daarmee vul je ruimten tot 30 vierkante meter met heerlijke geuren en verbeter je tegelijkertijd de luchtkwaliteit. Een prettige bijkomstigheid is dat dit apparaat extra stil is. Je hoort hem vrijwel niet als hij aan staat.

10. De Duux Tag

Met de Duux Tag sluiten we deze lijst af. Dit is een energiezuinige ultrasoonbevochtiger. Je vult het waterreservoir gemakkelijk bij omdat hij met één handeling uit te nemen is. Als het tijd is om het water bij te vullen geeft het apparaat zelf een seintje, dus daar hoef je niet constant op te letten. Dit apparaat is uiterst licht en compact, dus heel geschikt voor de relatief kleinere ruimten en om regelmatig te verplaatsen.

De Ultieme Budget Keuze: Goedkoop en goed

Luchtbevochtigers zijn er in alle soorten en maten en ook voor zowel kleine, als grote ruimtes. De prijzen liggen daarom ook erg uiteen. Je kunt ze kopen voor 40 euro, maar ook voor 200. De Medisana AH 660 kost 49,66 en krijgt van de consumenten op Bol.com een beoordeling van 4,4 van de 5 sterren. Zeker een Ultieme Budget Keuze dus. Het apparaat is geschikt voor ruimtes tot 30 m2 en heeft een inhoud van 4500 ml. Wanneer het water bijna op is, word je met LED-verlichting gewaarschuwd. Als hij helemaal leeg is, schakelt het apparaat automatisch uit. De watertank is vervolgens eenvoudig af te nemen en bij te vullen. De tank is voorzien van een waterfilter, waardoor het water zuiverder in jouw woonkamer wordt verneveld. Het heeft micro-fijne verneveling en is daardoor erg effectief. Je kunt het vernevelingsniveau eenvoudig met een draaiknop instellen. Het apparaat heeft een maximale looptijd van 15 uur.

Ben je op zoek naar een apparaat dat kan bijdragen aan een gezondere leefomgeving en een leefomgeving die prettiger is vanwege aangename geuren? Dan zit je met bovenstaande lijst goed. We garanderen dat elk van de tien luchtbevochtigers een goede keuze zijn. Het enige dat jij nog moet doen is te kijken welke optie het beste bij jouw specifieke situatie past.

Overzicht van populaire merken

Populaire merken van luchtbevochtigers zijn:

  • Medisana: Dit merk biedt allerlei producten op het gebied van gezondheid, wellness en Mobile Health, gericht op betrouwbaarheid en nauwkeurigheid.
  • Clean Air Optima: Het merk dat, zoals de naam al doet vermoeden, is gespecialiseerd in luchtbehandelingssystemen. Het biedt producten voor kleine tot grote ruimtes, voor het reinigen van lucht, maar bijvoorbeeld ook voor aromatherapie.
  • Philips: Het 120 jaar oude merk dat begon met een lamp en sindsdien allerlei hoogwaardige en populaire huishoudelijke apparaten op de markt heeft gezet.

Beste Koop Tips: waar moet je op letten bij het aanschaffen van een luchtbevochtiger?

Luchtbevochtigers kunnen verschillende eigenschappen hebben, waar je bij de aankoop ervan op moet letten. Allereerst is de capaciteit een belangrijke eigenschap. Hiermee wordt bedoeld dat je moet letten op hoe groot de ruimte is waar je het apparaat wil gaan gebruiken. Bevochtigers kunnen maar een maximaal aantal vierkante meters bevochtigen. Let er dus bij de aankoop op dat je een apparaat koopt dat geschikt is voor het aantal vierkante meters van de ruimte waar je het in wilt gebruiken. Hoge plafonds hebben daar ook invloed op. Heb je een hoog plafond? Dan kun je beter naar de kubieke meters kijken.

Een andere eigenschap waar je op moet letten is het filter. Deze heeft elke luchtbevochtiger, maar sommige hebben een vervangbare en sommige een permanente. De vervangbare filters moet je regelmatig vervangen, wat weer kosten met zich meebrengt.

Er zijn verschillende apparaten die naast luchtbevochtiging ook geschikt zijn voor luchtreiniging. Hiermee wordt de lucht ook gezuiverd, voor een nog gezonder klimaat in huis.

Trends – wat is de laatste tijd veranderd?

Op dit moment is het klimaat een hot topic. De lucht is vervuild, vooral in grote steden. De wens voor gezonde lucht wordt daarom steeds groter. Een luchtbevochtiger kan hierbij helpen. Op dit moment wordt de vraag naar deze apparaten dan ook steeds groter en de verwachting is dat deze apparaten in de toekomst standaard in huizen zal worden opgenomen. Dit zou bijvoorbeeld kunnen als onderdeel van een ventilatie- of verwarmingssysteem. Deze ontwikkeling zou je kunnen vergelijken met de ontwikkeling van airco-installaties, die eerst mobiel in bijvoorbeeld bedrijfspanden werden geplaatst en vervolgens standaard in nieuwe panden werden opgenomen.

 

Beste Neustrimmer 2019 uit de Test

Previous article

Beste Lijmpistool 2019 uit de Test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: