Dweil: Beste Dweil 2024 uit de Test

Last update: juni 2024

Je bent net klaar met stofzuigen maar nog niet alle vuil is weg. Daar is gelukkig een dweil voor. Het is niet bepaald een favoriet klusje maar als je het eenmaal weer achter de rug hebt is het heerlijk dat je kunt genieten van een schoon huis. Je vindt dweilen in allerlei soorten en maten. Wij hebben voor je uitgezocht wat de belangrijkste aandachtspunten zijn als je een dweil koopt. Daarnaast lees je hier wat de beste dweilen van het moment zijn. Dweilen blijft een vervelend klusje maar je maakt het jezelf een stuk makkelijker met een goed exemplaar.

Best Geteste Reinigingsysteem

Vileda Ultramat Turbo - Reinigingsysteem

Ultramat Turbo van Vileda is een vlakke vloersysteem geleverd met een emmer met roterende pers. Je duwt op de pedaal en activeert hiermee het roterend uitwringsysteem, geen natte handen of rug pijn meer! Dankzij de roterende pers is het mogelijk de vochtigheid van de hoes zelf te bepalen, daardoor is dit systeem perfect om alle soorten vloeren te poetsen, zelfs parket en delicate vloeren!

Gebruikers van deze dweil zijn zeer tevreden. Hij krijgt 4.3 van de 5 sterren!

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Vileda Ultramat Turbo de beste dweil is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Vileda Ultramat Turbo is de Swiffer WetJet Alles-in-1. Kijk onderstaand voor de overige dweil testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Vileda Ultramat Turbo - Reinigingsysteem - met pedaal

Ultramat Turbo van Vileda is een vlakke vloersysteem geleverd met een emmer met roterende pers. Je duwt op de pedaal en activeert hiermee het roterend uitwringsysteem, geen natte handen of rug pijn meer!

Swiffer WetJet Startset - Alles in één dweilsysteem

Houdt vuil diep in het doekje vast zodat het niet rondgeslingerd wordt
Speciaal ontwikkeld reinigingsmiddel om vet en hardnekkige vlekken te verwijderen
Dubbele jetspray
Alles-in-één dweilsysteem

Vileda Turbo Mopset - Pedaalsysteem - 6L

TURBO van VILEDA is uitgerust met een kop vervaardigd uit microvezels die bestaan uit miljoenen minuscule synthetische vezels. Wanneer u de vloer bevochtigt, maken al die minuscule vezels het vuil los en nemen ze het mechanisch op

Spalax Vloerwisser - Dweil - Mop Set - Badkamer

Geniet van de schoonste vloeren met de sterk absorberende Spalax microvezel dweil. Gebruik de ultralichte vloermop om de vloer droog of nat te dweilen. De 360° roterende mopkop en de verstelbare dweilstok stellen je in staat moeiteloos alle plekken te bereiken.

Leifheit Clean Twist Disc Mop Ergo

Leifheit Clean Twist Disc Mop Ergo

De Leifheit Clean Twist Disc Mop Ergo - Dweil set is een complete oplossing voor moeiteloze en efficiënte vloerreiniging. Met een gepatenteerd ronddraai-mechanisme, verstelbare telescoopsteel en handige trolley, is deze set ideaal voor diverse vloertypes.

Beste dweil aanraders van 2024

Vileda Ultramat Turbo

Reviews

4.3 

Gemiddelde van 363 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 365 reviews

De naam geeft het al weg. Deze Vileda Ultramat Turbo maakt schoon op turbo snelheid. Je gooit wat schoonmaakmiddel en water in de emmer, dweil erin, uitwringen en gaan met die banaan. Je kunt merken dat er over het ontwerp is nagedacht. De wringer roteert en is zeer stevig. Er wordt voldoende water uitgewrongen zodat je vloer niet kletsnat is maar de dweil blijft nat genoeg om vuil effectief weg te boenen. Hij is ideaal voor alle harde vloeren. Je pakt hem er bovendien snel even bij als er een ongelukje is gebeurd. Het gebruiksgemak is groot.

Daarnaast komt hij tegen een prima prijs. Helemaal als je je bedenkt dat het een duurzame keuze is waar je lang plezier van zult hebben. De speciale bescherming zorgt dat je geen last hebt van opspattend water. De dweil zelf was je gewoon op 60 graden. Wel zo fris.

Pros
 • Heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
 • Het gebruiksgemak is groot omdat er is nagedacht over een praktische vormgeving.
Cons
 • De emmer beschikt helaas niet over wieltjes.
 • Je moet de emmer dus tillen om hem te verplaatsen.

Swiffer WetJet Alles-in-1

Reviews

4.2 

Gemiddelde van 450 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 459 reviews

Ook deze dweil doet zijn naam eer aan. Bij de Swiffer WetJet Alles-in-1 heb je namelijk niet meer nodig dat het ding zelf. Geen gedoe meer met een emmer. Je vult hem eenvoudig met water en desgewenst schoonmaakmiddel. Dit wordt op de vloer gesprayed voordat je erover heen dweilt. Op deze manier wordt vuil eerst losgeweekt en effectief verwijderd. Het grote voordeel van dit type dweil is dat hij maar heel weinig ruimte in beslag neemt. Bovendien is hij heel gebruiksvriendelijk. Hij is ideaal om even een klein ongelukje te herstellen.

Omdat hij zo lekker compact is berg je hem makkelijk op. Je hebt geen ruimte meer nodig voor een dweil en een emmer omdat dit een alles in 1 exemplaar is! Na het reinigeren van zo’n 2 kamers vervang je het doekje. En dat is wel zo fris in plaats van de dweil terug te stoppen in een emmer met vies water.

Pros
 • Super gebruiksvriendelijk en het gebruiksgemak is groot.
 • Je pakt hem er makkelijk even bij.
 • Neemt weinig ruimte in beslag.
Cons
 • Je moet er constant reinigingsdoekjes bij kopen en de flacons met reinigingsmiddel.

Vileda Easy Wring & Clean TURBO Mopset

Reviews

4.5 

Gemiddelde van 558 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 560 reviews

De Vileda Easy Wring & Clean TURBO Mopset doet zijn naam eer aan. Op standje turbo dweil je je huis. Je krijgt hem als set dus je kunt gelijk aan de slag. Met het handige pedaal kun je hem uitwringen. Door zijn oppervlakte maak je een grote ruimte binnen een handomdraai schoon. De vormgeving zorgt er echter voor dat je ook in de kleinere hoekjes kunt komen. Bovendien beschikt de emmer over een schenktuit waardoor je niet meer hoeft te knoeien als je hem leegkiept. Daarnaast zit er een handvat aan de emmer zodat je hem makkelijk optilt.

Pros
 • Je wringt de dweil effectief uit met je voet.
 • De emmer beschikt over een handvat waarmee je hem makkelijk optilt.
Cons
 • De ronde vormgeving van de dweil maakt dat je minder makkelijk bij hoekjes kunt.

Spalax Vloerwisser – Dweil

Reviews

5.0 

Gemiddelde van 7 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 10 reviews

Dit is de Spalax Vloerwisser – Dweil. Niet zomaar een dweil, maar een dweil die jou gaat helpen in het huishouden. Namelijk door simpelweg makkelijk en zonder gedoe te werken. Hoe zit dat? Allereerst is deze dweil heel erg licht. Hierdoor kun je zonder al te veel gedoe dweilen zonder last te krijgen van je lichaam. Je kan zowel droog als nat dweilen. En er zit, naast een roterende mopkop, ook een verstelbare dweilstok bij. Waardoor je precies de lengte kan afstellen die voor jou perfect is. Vervolgens kan je moeiteloos overal bijkomen. Hierdoor kan je altijd efficiënt reinigen. Verder is het geheel gemakkelijk van premium kwaliteit en kun je het geheel ook nog ophangen. Door de goede mop kun je al het vuil gemakkelijk opdweilen. Het is dan ook geschikt voor laminaat, hout, tegels en ook glas. Ook natuursteen kun je gemakkelijk schoonmaken met deze vloerwisser. 

Wil je meer weten over de SpalaxVloerwisser – Dweil? Bekijk dit item hier.       

Pros
 • Er zit een roterende mopkop op
 • Je kunt ook zonder water stof en vuilwegen met de herbruikbare doekjes
Cons
 • Nog geen minpunten genoemd

Leifheit Clean Twist Disc Mop Ergo

Reviews

3.3 

Gemiddelde van 21 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Leifheit Clean Twist Disc Mop Ergo

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 369 reviews

De Leifheit Clean Twist Disc Mop Ergo - Dweil set biedt een complete oplossing voor een gemakkelijke vloerreiniging. Met een innovatief ronddraai-mechanisme in de steel van de mop, een handige 6-liter-emmer met centrifugeerpers, en een micro-duo mop, is dit systeem ontworpen om het vuile water en vuil effectief uit de mop te centrifugeren zonder gedoe.

De set omvat een verstelbare telescoopsteel en een trolley met 360°-wielen, hiermee kun je de emmer gemakelijk verplaatsen tijdens het schoonmaken. De dweil heeft de mogelijkheid om de vochtigheid van de mop te regelen, de mop heeft een 2-vezelssysteem en de dweil heeft handige eigenschappen zoals een antislipdop en hygiënisch wasbare mopkop. Deze Dweil is dus ideaal voor alle vloertypes. Dus wie op zoek is naar een dweilsysteem zonder poespas, waarbij het water langer schoon blijft en je ook nog eens ergonomisch schoon kunt werken. Dan is dit jouw nieuwe dweil! 

Wil je meer weten over de Leifheit Clean Twist Disc Mop Ergo ? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Handig in gebruik met een goede grip
 • De rolfunctie van de emmer
 • Je kunt zelf bepalen hoe nat de mop moet zijn
Cons
 • Het is een ronde dweil dus hoekjes schoonmaken is lastig

Zoef Robot Jannie Robotstofzuiger met dweilfunctie

Reviews

4.4 

Gemiddelde van 40 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 40 reviews

Wie denkt dat dweilen enkel en alleen met de hand moet, heeft het mis. Dit is namelijk de Zoef Robot Jannie Robotstofzuiger met dweilfunctie. Een robotstofzuiger die niet alleen kan zuigen, maar ook kan dweilen. En aangezien wij in deze blog vooral kijken naar de dweilen. Willen we je vooral ook even laten zien dat dit apparaat ook goed gebruikt kan worden om de vloer te dweilen. Zo is dit apparaat ook zo goed dat je tot wel 200 tot 300 minuten. Zowel als stofzuiger en als dweil. Ook is het een slim apparaat dat je kan koppelen aan bijvoorbeeld Alexa. Waardoor je met je telefoon precies kunt zien waar het apparaat allemaal is geweest. En wil je nu ook de plinten mee dweilen? Dat kan ook met dit apparaat. En onder de kasten of de bank dweilen nadat je hebt stof gezogen? Geen enkel probleem! Dat doe je gewoon door simpel het apparaat te vullen met water en het daarna z’n werk te laten zien. Ook zit er een HEPA-filter op. Hierdoor wordt ook nog eens de lucht gefilterd. 

Wil je meer weten over de Zoef Robot Jannie Robotstofzuiger met dweilfunctie? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Je kan er zowel mee stofzuigen als mee dweilen zonder dat je dat zelf hoeft te doen
Cons
 • Duur apparaat omdat het ook een elektrische stofzuiger is

Leifheit Profi Pers Micro Duo

Reviews

4.5 

Gemiddelde van 283 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 290 reviews

De Leifheit Profi Pers Micro Duo is zeer gebruiksvriendelijk. Je bespaart een hoop tijd en werk met het gebruik van deze Leifheit. Met het pedaal kun je de mop moeiteloos uitwringen. Daarnaast heeft de emmer handige wieltjes waardoor je hem moeiteloos door het huis kunt verplaatsen. Het is niet de goedkoopste set maar zeker de beste in zijn prijsklasse. Je pakt hem er makkelijk even bij als er een ongelukje is gebeurd of wanneer je kinderen weer eens met vieze schoenen het huis binnen banjeren. Kortom, deze alleskunner mag niet in jouw schoonmaakkast ontbreken.

Pros
 • Je behaalt een maximaal resultaat met minimale inspanning.
 • Dweilen gaat super snel omdat de dweil lekker breed is.
Cons
 • De emmer is aan de grote en hoge kant.
 • Bedenk dus van te voren waar je hem op wilt bergen.

BensonClean Spin Mop

Reviews

4.0 

Gemiddelde van 19 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 20 reviews

Dit is een goedkoop maar goed staaltje schoonmaakkunst. Dit is een mop die wanneer je hem erin duwt hij 360 graden wordt uitgewrongen. Daarna glijdt hij weer heerlijk over de vloer. Zo krijg je een schitterend schone vloer in een handomdraai. Wat ook fijn is dat je een tweede mop krijgt. Vaak worden de moppen na verloop van tijd vies en staan ze wat in de hoek van jouw huis. Maar door de mop te vervangen gaat die veel langer mee dan normaal. Ook krijg je de BensonClean Spin Mop in alle hoeken van de kamer. Hij is enorm wendbaar. De doek is gemaakt van microvezel dat ervoor zorgt dat al het stof en vuil wordt geabsorbeerd 

Je kan de vloer nu gaan schoonmaken zonder dat je enorme plassen moet achterlaten. Daarnaast kan je de mop verwijderen en vervangen wanneer je wil. Je kan hem zelfs in de wasmachine doen om de levensduur te verhogen. Deze mop wordt geleverd inclusief emmer. Bij elkaar kan er 7,5 liter water in. 

Pros
 • Hij heeft een goede prijs en is van alle gemakken voorzien.
 • Je hoeft niet veel kracht te zetten met dweilen
Cons
 • Hij wordt maar in één kleur geleverd.
 • Daarnaast zijn de materialen van licht kunststof en breken dus makkelijker.

Vileda Turbo 2in1 Mopset – Met pedaal

Reviews

4.4 

Gemiddelde van 767 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 797 reviews