De zomermaanden komen eraan en dat betekent dat de zon weer volop gaat schijnen. Hoewel we allemaal genieten van het mooie weer, kan de felle zon soms ook hinderlijk zijn. Vooral als je werkt of studeert achter een raam kan de zon voor verblinding en oververhitting zorgen. Gelukkig is er een eenvoudige en effectieve oplossing: raamfolie!
Raamfolie is een dunne film die je op je ramen kunt plakken om de zon tegen te houden. Het vermindert de hoeveelheid zonlicht en warmte die binnenkomt, zonder dat je inkijk van buitenaf verliest. Zo creëer je een aangenamere omgeving om in te verblijven. Maar hoe breng je raamfolie precies aan? En wat is het verschil tussen statisch en zelfklevend raamfolie? In deze blog vertellen wij je alles hierover!
Inhoudsopgave
Soorten raamfolie
Er zijn grofweg twee soorten raamfolie: statisch en zelfklevend. Statisch raamfolie hecht zich vanzelf aan het raam door middel van statische elektriciteit. Het voordeel hiervan is dat het makkelijk aan te brengen en weer te verwijderen is, zonder lijmresten achter te laten. Nadeel is dat het minder goed hecht bij vocht in de badkamer.
Zelfklevend raamfolie heeft een permanente lijmlaag aan de achterkant. Dit zorgt voor een sterkere hechting welke ook in de badkamer gebruikt kan worden. Zelfklevend folie wordt daarom vaak voor langere tijd aangebracht. Ben je nog op zoek naar een zonwerend raamfolie? Bij de webshop www.raamfolieonline.nl vind je en ruim assortiment en de ook de benodigdheden voor het plakken. Zo weet je zeker dat je wel iets kunt vinden wat past bij jouw interieur!
Raamfolie aanbrengen
Het aanbrengen van raamfolie is niet moeilijk, maar het vergt wel wat voorbereiding en precisie. Zorg ervoor dat het raam goed schoon en vetvrij is voordat je begint. Meet het raam zorgvuldig op en snijd de folie op maat, iets groter dan de glasmaat.
Voor het aanbrengen van raamfolie bevochtig je het glas en de folie met een plantenspuit. Plak de folie van bovenaf op het raam en wrijf met een rakel alle luchtbellen en water onder de folie vandaan. Werk rustig en nauwkeurig, van het midden naar de randen. Snijd overtollige randen netjes bij met een stanleymes.
Tips voor het beste resultaat
Met de volgende tips bereik je een optimaal resultaat bij het aanbrengen van raamfolie:
· Werk in een stofvrije ruimte en zorg dat je handen schoon zijn om vlekken te voorkomen.
· Breng de folie bij voorkeur met twee personen aan voor het beste resultaat.
· Gebruik voldoende water bij statische folie en een plantenspuit voor een egale verdeling.
· Wrijf met een zachte doek en niet te hard om krassen en beschadigingen te voorkomen.
· Laat vers aangebrachte folie 24 uur met rust voor een optimale hechting.
Voordelen van raamfolie
Raamfolie heeft veel voordelen ten opzichte van andere zonwering zoals gordijnen of jaloezieën:
· Het houdt tot wel 75% van het zonlicht en de warmte tegen.
· Sommige folies filteren schadelijke UV-straling die verkleuring van interieur veroorzaakt.
· Het biedt overdag privacy, terwijl je van binnenuit een vrij uitzicht behoudt.
· Het is eenvoudig zelf aan te brengen en relatief goedkoop.
· Het is verkrijgbaar in diverse tinten en dessins voor een decoratief effect.
Raamfolie is een uitkomst als je last hebt van de felle zon binnenshuis. Of je nu thuis, op kantoor of in de studeerkamer verblijft, met raamfolie creëer je een prettiger binnenklimaat zonder concessies te doen aan lichtinval of uitzicht. En met de juiste kennis en voorbereiding is het aanbrengen ervan een fluitje van een cent. Hopelijk helpt deze blogpost je daarbij op weg!