Beste Thermostaat 2023 uit de Test

alle beste thermostaten uit de test van 2023

Het maakt niet uit of de mussen van het dak vallen of dat je zit te koukleumen voor de kachel. Een thermostaat is eigenlijk altijd belangrijk. En dan moet je natuurlijk wel de beste thermostaat hebben. Je regelt er namelijke de temperatuur in huis mee. Soms wens je dat dit lekker koel is en soms wil je de boel lekker een beetje opstoken. Het is dan wel zo handig dat je een goede en nauwkeurige thermostaat hebt. Dit kan je namelijk een hoop geld besparen. Hoe nauwkeuriger de thermostaat, hoe minder verlies aan warmte je hebt. En wie wil dat nou niet? Maar hoe schaf je een goede thermostaat aan? Wij helpen je op weg.

Conclusie: in 2023 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Google Nest Thermostat E de beste thermostaat is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Google Nest Thermostat E is de Honeywell Lyric T6R. Kijk onderstaand voor de overige thermostaat testresultaten.

Beste Thermostaat aanraders van 2023

Er is geen thermostaat test van de consumentenbond, maar wij hebben op basis van recensies de beste slimme thermostaten van 2023 op een rij gezet.

Google Nest Thermostat E

De Google Nest Thermostat E is lekker makkelijk te installeren. Hij levert je veel voordelen op. Om te beginnen besparing van energie in je huis. Deze slimme thermostaat leert je gedrag en patronen daarin herkennen. Aan de hand daarvan wordt de werking bepaald. Dit doet de thermostaat zelf. Je hebt dus nergens meer omkijken naar. Daarnaast bedien je hem makkelijk via je smartphone. Ideaal wanneer je van je werk op weg bent naar huis en je wilt thuiskomen in een lekker warme omgeving. Je kunt hem zelfs via de Google Assistant besturen. Zo heb je helemaal geen afstandsbediening of telefoon meer nodig!

Hij ziet er heel hip en gaaf uit. Het is een apparaatje van de toekomst. Het gemak dient de mens, dat wordt met deze Google Nest bewezen. Als je hem eenmaal gewend bent wil je niet meer zonder. Hij beschikt over een sensor voor temperatuur, omgevingslicht en luchtvochtigheid.

Pros
 • Hij past zijn schema precies aan op jouw gedrag. Deze slimme thermostaat leert je kennen en zodoende wordt geen energie verspild.
Cons
 • Het is een behoorlijk prijzig apparaatje. Er is geen montage op je muur mogelijk.

Honeywell Lyric T6R

De Honeywell Lyric T6R thermostaat is heel gebruiksvriendelijk. Het is dan ook de ideale overstap van een normale naar een slimme thermostaat. Hij leert je gedrag kennen waardoor je veel geld bespaart en onnodig energieverbruik tegengaat. Hij is geschikt voor alle typen cv-ketels. Je bedient hem handig op afstand met je smartphone. Het display is lekker groot en duidelijk. Na een week heeft hij je gedrag in kaart gebracht waardoor hij het aan- en uitzetten van je verwarming precies aan kan passen op je gedrag. Ideaal dus!

Bovendien is deze thermostaat een lust voor het oog. Hij zal dan ook zeker niet storen als je hem ergens hebt hangen. Je bedient hem eenvoudig via een handige app maar ook bediening via de thermostaat zelf is mogelijk, net wat je zelf makkelijker vindt.

Pros
 • Het gebruik van deze kanjer is heel eenvoudig en zal je leven een stukje makkelijker maken. Daarnaast bespaart je geld.
Cons
 • Hij is prijzig. De installatie van deze thermostaat is nogal ingewikkeld.

Google Nest Learning Thermostat

Het mag dan een kleine investering zijn, je zult geen spijt krijgen van de aanschaf van de Google Nest Learning Thermostat. Deze slimme thermostaat leert je levensstijl kennen zodat de temperatuur in huis hierop wordt aangepast. Je verspilt op deze manier nooit meer energie en dus geld. Deze Google Nest is uitgerust met een mooi groot display. Je leest hem dus makkelijk af en je stelt hem even makkelijk in. Hij meet licht, activiteit, luchtvochtigheid en uiteraard de temperatuur. Bovendien bestuur je hem op afstand via je smartphone of tablet.

Pros
 • Hij is zelf lerend waardoor hij precies weet wanneer je thuis bent om hier het verwarmingsschema op aan te passen.
Cons
 • De handleiding voor de installatie had wat uitgebreider en duidelijker mogen zijn.

Nefit Easy Slimme Thermostaat

De Nefit Easy is een prachtige thermostaat die eerder een blikvanger is dan dat je hem weg wilt stoppen. Het strakke design past in vrijwel ieder interieur. Het gaat om een slimme thermostaat. Hij zal je levenspatroon leren kennen en hierop de temperatuur in huis aanpassen. Op basis van de beschikbare smartphones kan hij zien wie er in huis is. Super handig dus! Bovendien kun je hem op afstand bedienen. Als je dus onderweg in de file staat kun je ervoor zorgen dat je in een lekker warm huis thuis komt. Hij geeft een seintje als er iets met de cv-ketel aan de hand is.

Pros
 • Het is een super mooie, strak vormgegeven thermostaat die prachtig zal staan. Daarnaast is hij makkelijk te bedienen.
Cons
 • Voordat je de app kunt gebruiken moet je gegevens sturen naar Nefit.

Honeywell Round

De Honeywell Round is een eenvoudige thermostaat die doet wat een thermostaat moet doen. Zit je dus niet te wachten op een thermostaat met allerlei moderne snufjes dan ben je bij deze Honeywell aan het goede adres. Hij licht op zodra je hem gebruikt. Ook ’s avonds heb je dus goed zicht op de temperatuur. Door middel van er aan te draaien stel je de gewenste temperatuur in. Hij is gebruiksvriendelijk en werkt zonder batterijen. Kortom: een kwestie van ophangen en gaan met de banaan. Deze thermostaat laat je niet in de kou staan.

Pros
 • Het is een thermostaat zoals je een thermostaat gewend bent zonder poespas. Heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.
Cons
 • Hij beschikt niet over smart opties. Heel hip ziet hij er niet uit.

Honeywell Chronotherm Touch 

De lijst van goede slimme thermostaten wordt steeds langer. Zo heeft Honeywell een flink aantal slimme apparaten die draaien op een goed systeem. Je kan ze goed aflezen en je kan ze ook heel goed wijzigen door gemakkelijke drukken op de knoppen. Bij de Honeywell Chronotherm Touch is het design vooral heel aantrekkelijk. Hij is wit een heeft een zeer eenvoudige bediening. Geen moeilijke foefjes, maar gewoon een gemakkelijke werking. Na een onderzoek bij consumenten wat zij het liefst zouden zien bij een slimme thermostaat kwam er vooral naar voren dat de bediening gemakkelijker moest. Daar hebben ze bij dit model zeker voor gezorgd. Doordat de bediening zo makkelijk is gaat jouw energieverbruik verder omlaag. 

Er zijn een aantal toffe en gemakkelijke features op dit systeem dit het gebruik ervan makkelijk maken. Zo kan jij hem zeer snel installeren en zit je niet met moeilijke handleidingen. Ook is hij zelflerend en past hij zelfzelf aan jouw wensen aan. Ook heeft hij een aantal energiebesparende functies. Hij werkt op batterijen, dat is toch wel een klein nadeel van dit apparaat in vergelijking met veel andere vergelijkbare. 

Pros
 • Hij is gemakkelijk te bedienen en niet voorzien van te veel moeilijkheden.
Cons
 • Hij werkt op batterijen en de touch werkt niet altijd even goed.

Remeha eTwist 

Wil jij een slimme thermostaat met een mooi en gemakkelijk uiterlijk, dan is dit de thermostaat waar jij naar opzoek bent. Hij heeft een gemakkelijke handmatige bediening. Zo kan jij met touch het schermpje bedienen. Maar ook met de handige knop kan je heel gemakkelijk door het hele menu heen scrollen. Zo weet je binnen een handomdraai jouw energieverbruik verder omlaag te krijgen. Hij is voorzien van een fraai design en hij is geschikt voor allerlei verschillende cv-ketels. De Remeha eTwist is volledig zelflerend. Dit betekent dat hij onthoudt hoe jij het gebruik het liefst instelt. 

Ook is de eTwist voorzien van een groot verlicht scherm. Deze is geschikt voor als jij slecht zicht hebt. De prijs van dit model is niet zo hoog. Dit maakt hem heel aantrekkelijk voor veel consumenten. Mocht jij toch nog niet overtuigd zijn, deze thermostaat kan jij bedienen via de app. Zo hoef jij nooit meer uit de luie stoel te klimmen op je verwarming aan te zetten. Dit gaat allemaal gemakkelijk met een paar drukken op de knop.  

Pros
 • Hij is voorzien van een app, gemakkelijk in gebruik.
Cons
 • Het integreren kan misschien wat ingewikkeld zijn.

VH Control Chronos – Programmeerbare Wifi inbouwthermostaat

We willen je ook graag even de VH Control Chronos – Programmeerbare Wifi inbouwthermostaat laten zien dit is een programmeerbare inbouwthermosstaat. Perfect als je bijvoorbeeld elektrische vloerverwarming laat installeren en graag wilt weten hoe warm het nu precies wordt. Er wordt bij dit product dan ook een vloersensor bijgeleverd. Hierdoor kun je deze op de vloer, onder de vloerverwarming, monteren. Zo heb je altijd de meest accurate temperatuur van de vloer. Ook prettig: dit apparaat is voorzien van een Wifi-verbinding. Hierdoor kun je overal waar je ook maar bent de thermosstaat bedienen. Uiteraard is er ook een manier om de vloer rechtstreeks te bedienen. Namelijk door middel van een handige applicatie die je kunt downloaden voor je op je telefoon.

Wil je meer weten over deze thermosstaat? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Voorzien van de benodigde certificaten en er zit 2 jaar garantie bij

Cons
 • Nog geen minpunten genoemd

Brandie® – Slimme Thermostaat

Dit is Brandie® – Slimme Thermostaat. Hiermee kun je in huis een zo’n perfecte temperatuur regelen, waardoor je woning comfortabel aanvoelt maar daarnaast ook een gezond huisklimaat heeft. Ook prettig, je kan dit apparaat koppelen aan bijvoorbeeld Amazon, Alexa, Google Assistant en Siri Apple. Hierdoor kun je dus ook met spraak jouw slimme thermostaat regelen. Je kan ook vooraf programma’s instellen. Bijvoorbeeld met warm weer en als het buiten juist koud is. Zo hoef je dus nooit in de kou te zitten. Je kan dit apparaat bevestigen op de vloer, zodat je de juiste vloertemperatuur kunt regelen met jouw vloerverwarming. En je kunt dit apparaat bevestigen aan de muur. Zodat je overal vandaan kunt zien hoe warm of koud het in huis is. Ook prettig: de nauwkeurigheid van deze slimme thermosstaat staat op minder dan 0,5 graad. Dat betekent dat je dus altijd kunt rekenen op een zo’n nauwkeurige meting. 

Wil je meer weten over deze thermosstaat? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Verkrijgbaar in twee kleuren

Cons
 • Nog geen minpunten genoemd  

Wifi Klokthermostaat CV ketel draadloos 

Heb jij thuis nog een Cv-ketel? Dan kun je deze Wifi Klokthermostaat CV ketel draadloos hierop aansluiten. Je kan hiermee de 2-draadsthermostaten vervangen. Er moet hierbij een ontvanger worden geplaats naast de Cv-ketel en daarnaast kun je de thermostaat bijvoorbeeld op de plek in de woonkamer vervangen. Je kan de instelfunctie gebruiken om daarmee al je wensen in te stellen. Bijvoorbeeld per dag maar je kan ook 7 schakelpunten per dag instellen. Verder is alles goed af te lezen en is de montage erg simpel. Uiteraard wordt er ook een Nederlandse handleiding bij het product geleverd. Evenals een montagehandleiding en al het benodigde montagemateriaal. Er zit ook een voedingskabel voor de thermostaat en de adapter bij. Een compleet pakket dus die jij makkelijk en zonder al te veel problemen kunt installeren naast jouw Cv-ketel. Vergeet niet dat het belangrijk is om de thermostaat altijd tegen een binnenmuur aan te bevestigen. Zo krijg je de meest accurate temperatuur. 

Wil je meer weten over deze thermosstaat? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Doet precies wat ‘ie moet doen voor een lage prijs

Cons
 • Temperatuur lijkt soms af te wijken van de werkelijkheid 

Netatmo slimme Thermostaat 

Wil jij liever niet zo’n groot apparaat in huis, maar gewoon een klein kastje waar mee jij alles kan bedienen dan is dit model van Netatmo misschien wel iets voor jou. Op het eerste gezicht doet hij je misschien denken aan een klein klokje dat je op je nachtkastje hebt staan. Maar niets is minder waar. Doormiddel van de app kan jij de temperatuur in je huis gemakkelijk bijhouden. Dit is in vergelijking met veel andere modellen natuurlijk een groot voorzeel. Daarnaast past de thermostaat de temperatuur helemaal aan op jouw leefgewoontes. Zo kan je verschillende tijden instellen maar hij zal dit zelf ook aanpassen. 

Dankzij een auto-adept functie reguleert de Netatmo slimme Thermostaat precies wanneer het warmer moet worden in jouw woning. Door op de juiste momenten te starten met verwarmen bespaar jij tot wel 25% aan verloren kosten. Zo draag je natuurlijk ook wat bij aan de milieucrisis. Het maakt niet uit waarmee jij jouw huis verwarmt. Dit apparaat kan vooral op worden aangesloten. Op deze manier kan jij alles perfect bijhouden en kost dit niet te veel tijd. 

Pros
 • Hij is compact en overzichtelijk. De app biedt enorm veel mogelijkheden.
Cons
 • Netatmo zelf is moeilijk te bereiken wanneer er iets mis is met het apparaat.

tado° Slimme Thermostaat Starterskit V3+

De tado° Slimme Thermostaat Starterskit V3+ is om te beginnen een lust voor het oog. Daarnaast is hij erg eenvoudig te bedienen. Door middel van de klimaatassistent kun je veel geld besparen op energie. Via de tado°-app kun je deze thermostaat bovendien makkelijk bedienen. Je hoeft er zelfs je luie stoel niet meer voor uit! Hij werkt op besturingssystemen als de Google Assistant en Alexa. Je kunt hem dus via je smartphone of tablet bedienen maar ook via stembesturing. Daarnaast kun je de temperatuur per kamer instellen. Wel zo zuinig dus. Je bespaart wel tot 31% op je energierekening!

POERECO

De POERECO doet wat een thermostaat moet doen. Hij beschikt over een extra groot en duidelijk display. Ideaal als je de kleine lettertjes niet meer zo goed kunt lezen. Hij werkt draadloos dus het is een kwestie van ophangen en hij doet het. Als je over vloerverwarming beschikt kun je deze ook met de POERECO regelen. Zo hoef je niet allerlei verschillende apparaten in huis te halen. Je kunt hem zelf programmeren. Ideaal dus als je een weekend weggaat of ’s avonds weg bent. Zonde om dan onnodige energie en dus geld te verspillen! Je krijgt er een handige afstandsbediening bij.

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste thermostaat

Hoe kun je op een thermostaat besparen?

Thermostaten zijn er in allerlei prijsklasses. De duurste is zeker niet per se de beste. Maar je wilt wel een beetje kwaliteit. Hoe je dat kunt doen zonder de hoofdprijs te betalen hebben wij voor je uitgezocht.

Ga voor eenvoud
Er zijn tegenwoordig prachtige smart thermostaten op de markt. De mogelijkheden lijken oneindig. Het is natuurlijk ook erg leuk, zeker als je een exemplaar met een app koopt. Maar de aanschaf van zo’n thermostaat kan flink in de papieren lopen. Ga dus voor een eenvoudig model.

Slimme thermostaat
Eerlijk is eerlijk, een slimme thermostaat is vaak niet het goedkoopste. Maar je kunt het ook zien als een investering. De slimme thermostaat leert namelijk jouw leefpatroon kennen. Aan de hand hiervan past hij de temperatuur in huis aan. Als je er zelf altijd aan denkt om netjes de verwarming uit te zetten voordat je weggaat is er niets aan de hand. Is dit niet het geval dan kan een slimme thermostaat je veel geld besparen! Ook biedt dit uitkomst als je tieners hun verwarming weer eens onnodig aan laten staan.

Welke soorten thermostaten zijn er?

Een thermostaat is een apparaatje waarmee je de temperatuur in huis regelt. De ouderwetse thermostaat waarmee je draaiend de temperatuur regelt staat er allang niet meer alleen voor. De thermostaten van tegenwoordig zijn ver doorontwikkeld. Welke soorten thermostaten er zijn lees je hier.

Klokthermostaat
Met een klokthermostaat regel je eenvoudig de temperatuur in huis. Hij heeft een handig display waarop je alles goed kunt aflezen en instellen. Daarnaast kun je een klokthermostaat programmeren. Super handig dus als je op vakantie gaat! Een klokthermostaat is verkrijgbaar met diverse soorten bediening. Er zijn types die je via knoppen bedient of via een touchscreen. De meest moderne klokthermostaten bieden de mogelijkheid om ze via een app op je smartphone of tablet te bedienen.

Kamerthermostaat
De kamerthermostaat is het meest bekende type thermostaat. Het is een rond apparaatje waaraan je kunt draaien om de temperatuur te regelen. Het grote voordeel van een kamerthermostaat is dat hij makkelijk in gebruik is. Er is helaas ook een nadeel. Namelijk dat je deze thermostaat niet van te voren in kunt stellen.

Slimme Thermostaat
De slimme thermostaat is de meest hippe thermostaat van het moment. Je kunt hem verbinden met je smartphone of tablet. Op deze manier kun je altijd en overal de temperatuur in huis meten. Je verbindt hem eenvoudig via WiFi. Een slimme thermostaat ‘leert’ jouw leefpatroon zodat hij de temperatuur in huis hierop aan kan passen. Super handig dus want dat scheelt je een hoop gedoe en energie!

Welke thermostaat is de beste budget keuze?

We hebben voor je uitgezocht wat de beste budget keuze is. Als winnaar is de Perel thermostaat uit de bus gekomen. Het gaat om een eenvoudig model. Hij is niet programmeerbaar. Je moet er dus zelf aan denken om de verwarming aan en uit te zetten. Daar staat tegenover dat deze thermostaat een heel fijn zacht prijsje heeft.

Wat zijn de populairste thermostaat merken?

Honeywell
Honeywell gaat al generaties lang mee. Grote kans dat je grootouders een thermostaat of een ander product van Honeywell in huis hebben hangen. Honeywell is erop gericht om jouw huis smart te maken. En dat is in deze tijd haast niet meer weg te denken. Daarnaast hebben ze als doel om je leven een stukje makkelijker en veiliger te maken.

Nefit
Nefit klinkt je misschien niet direct bekend in de oren. Nefit is echter een merk van Bosch, en Bosch kent iedereen zeker! Ze zijn innovatief op het gebied van thermostaten. Dit is terug te zien in hun assortiment van smart thermostaten. Bovendien kun je de thermostaten van Nefit niet alleen op Nefit cv-ketels gebruiken maar ook op andere merken. Hier heb je wel een Easy Connect Adapter voor nodig. Kortom, Nefit zal je niet teleurstellen!

Google Nest
Google Nest laat zien dat het mogelijk is om je huis zo in te richten zoals je zelf nooit voor mogelijk hebt gehouden. Met hun smart producten toveren ze je huis om tot een moderne en comfortabele plek. Daarin hebben ze rekening houden met een strak design. Het maakt dus niet uit waar je je Google Nest neerhangt, hij zal een lust voor het oog zijn. Ze bieden een uitstekende balans tussen kwalitatieve hardware en software.

Beste Thermostaat Koop Tips

Je wilt er lekker warmpjes bij zitten. Je kunt dus niet om de aanschaf van een goede thermostaat heen. Tenzij je een lekkere houtkachel thuis hebt staan natuurlijk. Zeker tegenwoordig kan een goede thermostaat je veel energie besparen. Maar waar moet je op letten als je een thermostaat gaat kopen? Er is een zee aan keuze. Wij hebben voor je uitgezocht wat de belangrijkste aandachtspunten zijn. Begin ermee je persoonlijke situatie in kaart te brengen. Waar komt de thermostaat te hangen? Vergeet je vaak de verwarming uit te zetten? Wie wonen er allemaal in huis? Wat wil je voor de thermostaat uitgeven? Welke bediening vind je prettig? Wil je de thermostaat kunnen programmeren?

 1. Bediening

  Welke bediening je prettig vindt voor je thermostaat is heel persoonlijk. Als je voor een eenvoudig model gaat hoef je vaak alleen maar aan de thermostaat te draaien. Dit zijn vaak de ouderwetse thermostaten. Een ander type bediening kan echter ook veel voordelen bieden. Denk aan een touchscreen of knoppen. Als je een thermostaat voor je moeder aanschaft die al een beetje bijziend is ga dan voor een type met een extra groot en duidelijk scherm. Tegenwoordig is het ook mogelijk om je thermostaat via een app op je smartphone of tablet te besturen. Je kunt hem op deze manier altijd en overal instellen zoals jij dat wenst. Ideaal dus!

 2. Programmeerbaar

  Veel thermostaten zijn programmeerbaar. Dit is ideaal als je een weekend weg bent of op vakantie gaat. Het is namelijk zonde als je kachel dan voor niets staat te fikken. Ook ’s avonds biedt dit uitkomst. Je hoeft niet bij iedere keer dat je weggaat of de ruimte verlaat na te denken om de verwarming uit te zetten. En laten we eerlijk zijn, dat komt regelmatig voor. Er zijn thermostaten die niet programmeerbaar zijn. Dit zijn vaak de goedkope types. De vraag is of goedkoop geen duurkoop is in dit geval. Je kunt nog een stap verder gaan en voor een thermostaat gaan die voor je programmeert. We hebben het dan over een smart thermostaat.

 3. Design

  Tja, veel mensen zullen zeggen: een thermostaat is een thermostaat. Met andere woorden, het design is niet belangrijk zolang hij maar praktisch is. Maar er zullen er ook genoeg zijn die een thermostaat willen die goed in je interieur past. Gelukkig is daar ook rekening mee gehouden. Van klassieke thermostaat tot modern, iedereen komt aan zijn trekken. Zeker de smart thermostaten van tegenwoordig hebben vaak een prachtig design. Je thermostaat zal zo een waar sieraad voor je kamer zijn.

 4. Zuinigheid

  Last but not least is de zuinigheid van een thermostaat. Veel thermostaten zijn tegenwoordig automatisch al zuinig omdat ze de temperatuur in je huis automatisch aanpassen. Zo voorkom je dat de verwarming aan blijft staan als je zelf niet thuis bent. Ook ‘leert’ de themostaat wanneer je de verwarming hoger zet en bij welke temperatuur je het best slaapt. Bovendien kun je via de smart thermostaten de temperatuur zelf aanpassen. Dit kan altijd en overal. Als je deze naar beneden bij wilt stellen kan dit op ieder gewenst moment. Een slimme thermostaat kan je wel tot zo’n 30% op je energierekening besparen. Beter voor je portemonnee en beter voor het milieu dus!

Laatste Thermostaat Trends van 2023

We hebben de slimme thermostaat al uitgebreid behandeld. Het is voor jezelf fijn dat je niet meer na hoeft te denken over de temperatuur in huis. Daarnaast is het ideaal als je pubers in huis hebt die regelmatig vergeten de verwarming uit te zetten op hun kamer. Veel thermostaten gaan echter nog een stapje verder dan alleen de bediening via een app. Er zijn thermostaten die je kunt bedienen via de Google Assistant of Alexa. Je bereikt hiermee het effect dat eerder alleen in Sci Fi films mogelijk was. Je komt thuis en beveelt het systeem om de verwarming aan te zetten. Zo gezegd zo gedaan! Wij worden heel vrolijk van deze uitvinding. Het zal je leven een stuk makkelijker en comfortabeler maken. Als je hem eenmaal gewend bent wil je niet meer zonder. Je houdt nu tenminste tijd over voor de dingen die er echt toe doen in het leven. Een slimme thermostaat levert je bovendien een hoop financieel voordeel op. Wij zijn verkocht!

Binnen de wereld van verwarming hebben we ook de beste warmtepompdroger voor je in kaart gebracht. Of bekijk onze elektrische deken test om de kou nog meer te bestrijden.
Nog meer meten? Check ook onze beste bloeddrukmeter en meer slimme apparaten voor je gezondheid.

Hoe gebruik ik een thermostaat?

Een thermostaat is een slimme meter. Een thermostaat bied je de mogelijkheid om op afstand de warmte in je huis te bedienen. Maar hoe gebruik je nu zo’n thermostaat? 

Er zijn natuurlijk veel verschillende thermostaten en je kan ze allemaal op een andere manier gebruiken. Maar de meeste thermostaten werken op dezelfde manier. Zo kan je hem aansluiten op de plek van jouw huidige thermostaat en vervolgens kan jij doormiddel van een internet kabel of misschien wel via wifi, verbinding maken met alle verwarmingen in jouw woning. Hierna kan jij de techniek nog verder inrichten door een goede app te installeren. Met deze app kan jij vervolgens alles in en buitenshuis controleren. Wil jij er bijvoorbeeld voor zorgen dat je in een lekker warm huis thuiskomt dan kan je dit al op jouw werk instellen. Supermakkelijk is dus het gebruik van een thermostaat. 

Conclusie

We zien een aantal verschillende tussen thermostaten. Zo zijn er thermostaten die gemakkelijk te bedienen zijn, maar misschien niet werken met een app. Andere thermostaten zijn misschien weer minder gemakkelijk te bedienen maar met de app werken ze uitstekend. Zo komt de Google Nest Thermostaat E komt als beste uit de test. Dit komt omdat alles gemakkelijk te bedienen is. Ook zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Je kan hem bijvoorbeeld weer instellen om jouw Google Home assistent. Deze kan je dus hard op vertellen dat je de temperatuur in huis anders wil. Zo hoef niet naar je thermostaat toe te lopen, je telefoon te pakken maar kan je gewoon terwijl je tv kijkt alles aanpassen. Ook bij Honeywell maken zo goed werkende apparaten, maar de bediening is vaak toch iets minder dan bij die van Google. 

Vorige test

Beste Kinderwagen 2023 uit de Test

Volgende test

Beste Autostoel 2023 uit de Test – Veilige stoeltjes voor kinderen