Beste Thermostaat 2024 uit de Test

Last update: april 2024

Het maakt niet uit of de mussen van het dak vallen of dat je zit te koukleumen voor de kachel. Een thermostaat is eigenlijk altijd belangrijk. En dan moet je natuurlijk wel de beste thermostaat hebben. Je regelt er namelijke de temperatuur in huis mee. Soms wens je dat dit lekker koel is en soms wil je de boel lekker een beetje opstoken. Het is dan wel zo handig dat je een goede en nauwkeurige thermostaat hebt. Dit kan je namelijk een hoop geld besparen. Hoe nauwkeuriger de thermostaat, hoe minder verlies aan warmte je hebt. En wie wil dat nou niet? Maar hoe schaf je een goede thermostaat aan? Wij helpen je op weg.

Best Geteste Thermostat E

Google Nest Thermostat E

De Nest Thermostat E is voorzien van bewezen energiebesparende functies. Je hoeft niets te programmeren, want hij is ingesteld met een eenvoudig schema dat je makkelijk kunt aanpassen. Hij zet de verwarming lager als je weg bent zodat je geen leeg huis verwarmt. En de bediening is eenvoudig. Pas gewoon de temperatuur aan op de thermostaat zelf, via de Nest-app of vraag de Google Assistent dit voor je te doen.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Google Nest Thermostat E de beste thermostaat is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Google Nest Thermostat E is de Honeywell Lyric T6R. Kijk onderstaand voor de overige thermostaat testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Google Nest Thermostat E - Slimme thermostaat

De Nest Thermostat E is voorzien van bewezen energiebesparende functies. Je hoeft niets te programmeren, want hij is ingesteld met een eenvoudig schema dat je makkelijk kunt aanpassen.

Honeywell Home Lyric T6R (Draadloos)

De Honeywell Lyric T6R slimme klokthermostaat plaats je op elke gewenste plek in de woonkamer. Deze slimme thermostaat is zowel geschikt voor aan/uit als modulerende cv-ketels. Daarnaast ondersteunt hij het OpenTherm-protocol.

Google Nest Learning Thermostat - Slimme thermostaat

De 3e generatie Nest Thermostat is mooier dan ooit met een slanker en gestroomlijnder ontwerp en een groter en duidelijker scherm. Met de Afstandsweergave geeft hij de tijd of de ingestelde temperatuur vanaf de andere kant van de kamer weer.

Nefit Easy Slimme Thermostaat - Modulerend

De Nefit Easy Slimme Thermostaat is een heel eenvoudig bedienbare thermostaat dat met zijn stijlvolle design past in elk interieur. Dat is Easy. En dat alles krijgt u zonder contract of abonnement.

Honeywell Round Aan/Uit Kamerthermostaat

De meest eenvoudige thermostaat van Nederland is de Honeywell Round On/Off (T87G2014). Door aan de draairing te draaien kan de gewenste temperatuur per halve graad worden ingesteld.

Beste Thermostaat aanraders van 2024

Er is geen thermostaat test van de consumentenbond, maar wij hebben op basis van recensies de beste slimme thermostaten van 2024 op een rij gezet.

Google Nest Thermostat E

Reviews

4.2

Gemiddelde van 80 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 80 reviews

De Google Nest Thermostat E is lekker makkelijk te installeren. Hij levert je veel voordelen op. Om te beginnen besparing van energie in je huis. Deze slimme thermostaat leert je gedrag en patronen daarin herkennen. Aan de hand daarvan wordt de werking bepaald. Dit doet de thermostaat zelf. Je hebt dus nergens meer omkijken naar. Daarnaast bedien je hem makkelijk via je smartphone. Ideaal wanneer je van je werk op weg bent naar huis en je wilt thuiskomen in een lekker warme omgeving. Je kunt hem zelfs via de Google Assistant besturen. Zo heb je helemaal geen afstandsbediening of telefoon meer nodig!

Hij ziet er heel hip en gaaf uit. Het is een apparaatje van de toekomst. Het gemak dient de mens, dat wordt met deze Google Nest bewezen. Als je hem eenmaal gewend bent wil je niet meer zonder. Hij beschikt over een sensor voor temperatuur, omgevingslicht en luchtvochtigheid.

Pros
 • Hij past zijn schema precies aan op jouw gedrag.
 • Deze slimme thermostaat leert je kennen en zodoende wordt geen energie verspild.
Cons
 • Het is een behoorlijk prijzig apparaatje.
 • Er is geen montage op je muur mogelijk.

Honeywell Lyric T6R

Reviews

8.5

Gemiddelde van 372 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

8.5

Gemiddelde van 372 reviews

De Honeywell Lyric T6R thermostaat is heel gebruiksvriendelijk. Het is dan ook de ideale overstap van een normale naar een slimme thermostaat. Hij leert je gedrag kennen waardoor je veel geld bespaart en onnodig energieverbruik tegengaat. Hij is geschikt voor alle typen cv-ketels. Je bedient hem handig op afstand met je smartphone. Het display is lekker groot en duidelijk. Na een week heeft hij je gedrag in kaart gebracht waardoor hij het aan- en uitzetten van je verwarming precies aan kan passen op je gedrag. Ideaal dus!

Bovendien is deze thermostaat een lust voor het oog. Hij zal dan ook zeker niet storen als je hem ergens hebt hangen. Je bedient hem eenvoudig via een handige app maar ook bediening via de thermostaat zelf is mogelijk, net wat je zelf makkelijker vindt.

Pros
 • Het gebruik van deze kanjer is heel eenvoudig en zal je leven een stukje makkelijker maken.
 • Daarnaast bespaart je geld.
Cons
 • Hij is prijzig.
 • De installatie van deze thermostaat is nogal ingewikkeld.

Google Nest Learning Thermostat

Reviews

4.2

Gemiddelde van 262 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 262 reviews

Het mag dan een kleine investering zijn, je zult geen spijt krijgen van de aanschaf van de Google Nest Learning Thermostat. Deze slimme thermostaat leert je levensstijl kennen zodat de temperatuur in huis hierop wordt aangepast. Je verspilt op deze manier nooit meer energie en dus geld. Deze Google Nest is uitgerust met een mooi groot display. Je leest hem dus makkelijk af en je stelt hem even makkelijk in. Hij meet licht, activiteit, luchtvochtigheid en uiteraard de temperatuur. Bovendien bestuur je hem op afstand via je smartphone of tablet.

Pros
 • Hij is zelf lerend waardoor hij precies weet wanneer je thuis bent om hier het verwarmingsschema op aan te passen.
Cons
 • De handleiding voor de installatie had wat uitgebreider en duidelijker mogen zijn.

Nefit Easy Slimme Thermostaat

Reviews

4.3

Gemiddelde van 24 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 24 reviews

De Nefit Easy is een prachtige thermostaat die eerder een blikvanger is dan dat je hem weg wilt stoppen. Het strakke design past in vrijwel ieder interieur. Het gaat om een slimme thermostaat. Hij zal je levenspatroon leren kennen en hierop de temperatuur in huis aanpassen. Op basis van de beschikbare smartphones kan hij zien wie er in huis is. Super handig dus! Bovendien kun je hem op afstand bedienen. Als je dus onderweg in de file staat kun je ervoor zorgen dat je in een lekker warm huis thuis komt. Hij geeft een seintje als er iets met de cv-ketel aan de hand is.

Pros
 • Het is een super mooie, strak vormgegeven thermostaat die prachtig zal staan.
 • Daarnaast is hij makkelijk te bedienen.
Cons
 • Voordat je de app kunt gebruiken moet je gegevens sturen naar Nefit.

Honeywell Round

Reviews

4.5

Gemiddelde van 65 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 65 reviews

De Honeywell Round is een eenvoudige thermostaat die doet wat een thermostaat moet doen. Zit je dus niet te wachten op een thermostaat met allerlei moderne snufjes dan ben je bij deze Honeywell aan het goede adres. Hij licht op zodra je hem gebruikt. Ook ‘s avonds heb je dus goed zicht op de temperatuur. Door middel van er aan te draaien stel je de gewenste temperatuur in. Hij is gebruiksvriendelijk en werkt zonder batterijen. Kortom: een kwestie van ophangen en gaan met de banaan. Deze thermostaat laat je niet in de kou staan.

Pros
 • Het is een thermostaat zoals je een thermostaat gewend bent zonder poespas.
 • Heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.
Cons
 • Hij beschikt niet over smart opties.
 • Heel hip ziet hij er niet uit.

Honeywell Chronotherm Touch 

Reviews

4.6

Gemiddelde van 79 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 79 reviews

De lijst van goede slimme thermostaten wordt steeds langer. Zo heeft Honeywell een flink aantal slimme apparaten die draaien op een goed systeem. Je kan ze goed aflezen en je kan ze ook heel goed wijzigen door gemakkelijke drukken op de knoppen. Bij de Honeywell Chronotherm Touch is het design vooral heel aantrekkelijk. Hij is wit een heeft een zeer eenvoudige bediening. Geen moeilijke foefjes, maar gewoon een gemakkelijke werking. Na een onderzoek bij consumenten wat zij het liefst zouden zien bij een slimme thermostaat kwam er vooral naar voren dat de bediening gemakkelijker moest. Daar hebben ze bij dit model zeker voor gezorgd. Doordat de bediening zo makkelijk is gaat jouw energieverbruik verder omlaag. 

Er zijn een aantal toffe en gemakkelijke features op dit systeem dit het gebruik ervan makkelijk maken. Zo kan jij hem zeer snel installeren en zit je niet met moeilijke handleidingen. Ook is hij zelflerend en past hij zelfzelf aan jouw wensen aan. Ook heeft hij een aantal energiebesparende functies. Hij werkt op batterijen, dat is toch wel een klein nadeel van dit apparaat in vergelijking met veel andere vergelijkbare. 

Pros
 • Hij is gemakkelijk te bedienen en niet voorzien van te veel moeilijkheden.
Cons
 • Hij werkt op batterijen en de touch werkt niet altijd even goed.

Remeha eTwist

Reviews

3.0

Gemiddelde van 20 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.0

Gemiddelde van 20 reviews

Wil jij een slimme thermostaat met een mooi en gemakkelijk uiterlijk, dan is dit de thermostaat waar jij naar opzoek bent. Hij heeft een gemakkelijke handmatige bediening. Zo kan jij met touch het schermpje bedienen. Maar ook met de handige knop kan je heel gemakkelijk door het hele menu heen scrollen. Zo weet je binnen een handomdraai jouw energieverbruik verder omlaag te krijgen. Hij is voorzien van een fraai design en hij is geschikt voor allerlei verschillende cv-ketels. De Remeha eTwist is volledig zelflerend. Dit betekent dat hij onthoudt hoe jij het gebruik het liefst instelt. 

Ook is de eTwist voorzien van een groot verlicht scherm. Deze is geschikt voor als jij slecht zicht hebt. De prijs van dit model is niet zo hoog. Dit maakt hem heel aantrekkelijk voor veel consumenten. Mocht jij toch nog niet overtuigd zijn, deze thermostaat kan jij bedienen via de app. Zo hoef jij nooit meer uit de luie stoel te klimmen op je verwarming aan te zetten. Dit gaat allemaal gemakkelijk met een paar drukken op de knop.  

Pros
 • Hij is voorzien van een app, gemakkelijk in gebruik.
Cons
 • Het integreren kan misschien wat ingewikkeld zijn.

VH Control Chronos – Programmeerbare Wifi inbouwthermostaat

Reviews

5.0

Gemiddelde van 1 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 1 reviews

We willen je ook graag even de VH Control Chronos – Programmeerbare Wifi inbouwthermostaat laten zien dit is een programmeerbare inbouwthermosstaat. Perfect als je bijvoorbeeld elektrische vloerverwarming laat installeren en graag wilt weten hoe warm het nu precies wordt. Er wordt bij dit product dan ook een vloersensor bijgeleverd. Hierdoor kun je deze op de vloer, onder de vloerverwarming, monteren. Zo heb je altijd de meest accurate temperatuur van de vloer. Ook prettig: dit apparaat is voorzien van een Wifi-verbinding. Hierdoor kun je overal waar je ook maar bent de thermosstaat bedienen. Uiteraard is er ook een manier om de vloer rechtstreeks te bedienen. Namelijk door middel van een handige applicatie die je kunt downloaden voor je op je telefoon.

Wil je meer weten over deze thermosstaat? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Voorzien van de benodigde certificaten en er zit 2 jaar garantie bij
Cons
 • Nog geen minpunten genoemd

Brandie® – Slimme Thermostaat

Reviews

3.0

Gemiddelde van 1 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.0

Gemiddelde van 1 reviews