alle beste thermostaten uit de test van 2021
/

Beste Thermostaat 2021 uit de test

Het maakt niet uit of de mussen van het dak vallen of dat je zit te koukleumen voor de kachel. Een thermostaat is eigenlijk altijd belangrijk. En dan moet je natuurlijk wel de beste thermostaat hebben. Je regelt er namelijke de temperatuur in huis mee. Soms wens je dat dit lekker koel is en soms wil je de boel lekker een beetje opstoken. Het is dan wel zo handig dat je een goede en nauwkeurige thermostaat hebt. Dit kan je namelijk een hoop geld besparen. Hoe nauwkeuriger de thermostaat, hoe minder verlies aan warmte je hebt. En wie wil dat nou niet? Maar hoe schaf je een goede thermostaat aan? Wij helpen je op weg.

Conclusie: in 2021 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Google Nest Thermostat E de beste thermostaat is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Google Nest Thermostat E is de Honeywell Lyric T6R. Kijk onderstaand voor de overige thermostaat testresultaten.

Beste Thermostaat aanraders van 2021

Er is geen thermostaat test van de consumentenbond, maar wij hebben op basis van recensies de beste slimme thermostaten van 2021 op een rij gezet.

Google Nest Thermostat E

De Google Nest Thermostat E is lekker makkelijk te installeren. Hij levert je veel voordelen op. Om te beginnen besparing van energie in je huis. Deze slimme thermostaat leert je gedrag en patronen daarin herkennen. Aan de hand daarvan wordt de werking bepaald. Dit doet de thermostaat zelf. Je hebt dus nergens meer omkijken naar. Daarnaast bedien je hem makkelijk via je smartphone. Ideaal wanneer je van je werk op weg bent naar huis en je wilt thuiskomen in een lekker warme omgeving. Je kunt hem zelfs via de Google Assistant besturen. Zo heb je helemaal geen afstandsbediening of telefoon meer nodig!

Hij ziet er heel hip en gaaf uit. Het is een apparaatje van de toekomst. Het gemak dient de mens, dat wordt met deze Google Nest bewezen. Als je hem eenmaal gewend bent wil je niet meer zonder. Hij beschikt over een sensor voor temperatuur, omgevingslicht en luchtvochtigheid.

Pros
 • Hij past zijn schema precies aan op jouw gedrag. Deze slimme thermostaat leert je kennen en zodoende wordt geen energie verspild.
Cons
 • Het is een behoorlijk prijzig apparaatje. Er is geen montage op je muur mogelijk.

Honeywell Lyric T6R

De Honeywell Lyric T6R thermostaat is heel gebruiksvriendelijk. Het is dan ook de ideale overstap van een normale naar een slimme thermostaat. Hij leert je gedrag kennen waardoor je veel geld bespaart en onnodig energieverbruik tegengaat. Hij is geschikt voor alle typen cv-ketels. Je bedient hem handig op afstand met je smartphone. Het display is lekker groot en duidelijk. Na een week heeft hij je gedrag in kaart gebracht waardoor hij het aan- en uitzetten van je verwarming precies aan kan passen op je gedrag. Ideaal dus!

Bovendien is deze thermostaat een lust voor het oog. Hij zal dan ook zeker niet storen als je hem ergens hebt hangen. Je bedient hem eenvoudig via een handige app maar ook bediening via de thermostaat zelf is mogelijk, net wat je zelf makkelijker vindt.

Pros
 • Het gebruik van deze kanjer is heel eenvoudig en zal je leven een stukje makkelijker maken. Daarnaast bespaart je geld.
Cons
 • Hij is prijzig. De installatie van deze thermostaat is nogal ingewikkeld.

Google Nest Learning Thermostat

Het mag dan een kleine investering zijn, je zult geen spijt krijgen van de aanschaf van de Google Nest Learning Thermostat. Deze slimme thermostaat leert je levensstijl kennen zodat de temperatuur in huis hierop wordt aangepast. Je verspilt op deze manier nooit meer energie en dus geld. Deze Google Nest is uitgerust met een mooi groot display. Je leest hem dus makkelijk af en je stelt hem even makkelijk in. Hij meet licht, activiteit, luchtvochtigheid en uiteraard de temperatuur. Bovendien bestuur je hem op afstand via je smartphone of tablet.

Pros
 • Hij is zelf lerend waardoor hij precies weet wanneer je thuis bent om hier het verwarmingsschema op aan te passen.
Cons
 • De handleiding voor de installatie had wat uitgebreider en duidelijker mogen zijn.

Nefit Easy Slimme Thermostaat

De Nefit Easy is een prachtige thermostaat die eerder een blikvanger is dan dat je hem weg wilt stoppen. Het strakke design past in vrijwel ieder interieur. Het gaat om een slimme thermostaat. Hij zal je levenspatroon leren kennen en hierop de temperatuur in huis aanpassen. Op basis van de beschikbare smartphones kan hij zien wie er in huis is. Super handig dus! Bovendien kun je hem op afstand bedienen. Als je dus onderweg in de file staat kun je ervoor zorgen dat je in een lekker warm huis thuis komt. Hij geeft een seintje als er iets met de cv-ketel aan de hand is.

Pros
 • Het is een super mooie, strak vormgegeven thermostaat die prachtig zal staan. Daarnaast is hij makkelijk te bedienen.
Cons
 • Voordat je de app kunt gebruiken moet je gegevens sturen naar Nefit.

Honeywell Round

De Honeywell Round is een eenvoudige thermostaat die doet wat een thermostaat moet doen. Zit je dus niet te wachten op een thermostaat met allerlei moderne snufjes dan ben je bij deze Honeywell aan het goede adres. Hij licht op zodra je hem gebruikt. Ook ‘s avonds heb je dus goed zicht op de temperatuur. Door middel van er aan te draaien stel je de gewenste temperatuur in. Hij is gebruiksvriendelijk en werkt zonder batterijen. Kortom: een kwestie van ophangen en gaan met de banaan. Deze thermostaat laat je niet in de kou staan.

Pros
 • Het is een thermostaat zoals je een thermostaat gewend bent zonder poespas. Heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.
Cons
 • Hij beschikt niet over smart opties. Heel hip ziet hij er niet uit.

tado° Slimme Thermostaat Starterskit V3+

De tado° Slimme Thermostaat Starterskit V3+ is om te beginnen een lust voor het oog. Daarnaast is hij erg eenvoudig te bedienen. Door middel van de klimaatassistent kun je veel geld besparen op energie. Via de tado°-app kun je deze thermostaat bovendien makkelijk bedienen. Je hoeft er zelfs je luie stoel niet meer voor uit! Hij werkt op besturingssystemen als de Google Assistant en Alexa. Je kunt hem dus via je smartphone of tablet bedienen maar ook via stembesturing. Daarnaast kun je de temperatuur per kamer instellen. Wel zo zuinig dus. Je bespaart wel tot 31% op je energierekening!

POERECO

De POERECO doet wat een thermostaat moet doen. Hij beschikt over een extra groot en duidelijk display. Ideaal als je de kleine lettertjes niet meer zo goed kunt lezen. Hij werkt draadloos dus het is een kwestie van ophangen en hij doet het. Als je over vloerverwarming beschikt kun je deze ook met de POERECO regelen. Zo hoef je niet allerlei verschillende apparaten in huis te halen. Je kunt hem zelf programmeren. Ideaal dus als je een weekend weggaat of ‘s avonds weg bent. Zonde om dan onnodige energie en dus geld te verspillen! Je krijgt er een handige afstandsbediening bij.

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste thermostaat

Hoe kun je op een thermostaat besparen?

Thermostaten zijn er in allerlei prijsklasses. De duurste is zeker niet per se de beste. Maar je wilt wel een beetje kwaliteit. Hoe je dat kunt doen zonder de hoofdprijs te betalen hebben wij voor je uitgezocht.

Ga voor eenvoud
Er zijn tegenwoordig prachtige smart thermostaten op de markt. De mogelijkheden lijken oneindig. Het is natuurlijk ook erg leuk, zeker als je een exemplaar met een app koopt. Maar de aanschaf van zo’n thermostaat kan flink in de papieren lopen. Ga dus voor een eenvoudig model.

Slimme thermostaat
Eerlijk is eerlijk, een slimme thermostaat is vaak niet het goedkoopste. Maar je kunt het ook zien als een investering. De slimme thermostaat leert namelijk jouw leefpatroon kennen. Aan de hand hiervan past hij de temperatuur in huis aan. Als je er zelf altijd aan denkt om netjes de verwarming uit te zetten voordat je weggaat is er niets aan de hand. Is dit niet het geval dan kan een slimme thermostaat je veel geld besparen! Ook biedt dit uitkomst als je tieners hun verwarming weer eens onnodig aan laten staan.

Welke soorten thermostaten zijn er?

Een thermostaat is een apparaatje waarmee je de temperatuur in huis regelt. De ouderwetse thermostaat waarmee je draaiend de temperatuur regelt staat er allang niet meer alleen voor. De thermostaten van tegenwoordig zijn ver doorontwikkeld. Welke soorten thermostaten er zijn lees je hier.

Klokthermostaat
Met een klokthermostaat regel je eenvoudig de temperatuur in huis. Hij heeft een handig display waarop je alles goed kunt aflezen en instellen. Daarnaast kun je een klokthermostaat programmeren. Super handig dus als je op vakantie gaat! Een klokthermostaat is verkrijgbaar met diverse soorten bediening. Er zijn types die je via knoppen bedient of via een touchscreen. De meest moderne klokthermostaten bieden de mogelijkheid om ze via een app op je smartphone of tablet te bedienen.

Kamerthermostaat
De kamerthermostaat is het meest bekende type thermostaat. Het is een rond apparaatje waaraan je kunt draaien om de temperatuur te regelen. Het grote voordeel van een kamerthermostaat is dat hij makkelijk in gebruik is. Er is helaas ook een nadeel. Namelijk dat je deze thermostaat niet van te voren in kunt stellen.

Slimme Thermostaat
De slimme thermostaat is de meest hippe thermostaat van het moment. Je kunt hem verbinden met je smartphone of tablet. Op deze manier kun je altijd en overal de temperatuur in huis meten. Je verbindt hem eenvoudig via WiFi. Een slimme thermostaat ‘leert’ jouw leefpatroon zodat hij de temperatuur in huis hierop aan kan passen. Super handig dus want dat scheelt je een hoop gedoe en energie!

Welke thermostaat is de beste budget keuze?

We hebben voor je uitgezocht wat de beste budget keuze is. Als winnaar is de Perel thermostaat uit de bus gekomen. Het gaat om een eenvoudig model. Hij is niet programmeerbaar. Je moet er dus zelf aan denken om de verwarming aan en uit te zetten. Daar staat tegenover dat deze thermostaat een heel fijn zacht prijsje heeft.

Wat zijn de populairste thermostaat merken?

Honeywell
Honeywell gaat al generaties lang mee. Grote kans dat je grootouders een thermostaat of een ander product van Honeywell in huis hebben hangen. Honeywell is erop gericht om jouw huis smart te maken. En dat is in deze tijd haast niet meer weg te denken. Daarnaast hebben ze als doel om je leven een stukje makkelijker en veiliger te maken.

Nefit
Nefit klinkt je misschien niet direct bekend in de oren. Nefit is echter een merk van Bosch, en Bosch kent iedereen zeker! Ze zijn innovatief op het gebied van thermostaten. Dit is terug te zien in hun assortiment van smart thermostaten. Bovendien kun je de thermostaten van Nefit niet alleen op Nefit cv-ketels gebruiken maar ook op andere merken. Hier heb je wel een Easy Connect Adapter voor nodig. Kortom, Nefit zal je niet teleurstellen!

Google Nest
Google Nest laat zien dat het mogelijk is om je huis zo in te richten zoals je zelf nooit voor mogelijk hebt gehouden. Met hun smart producten toveren ze je huis om tot een moderne en comfortabele plek. Daarin hebben ze rekening houden met een strak design. Het maakt dus niet uit waar je je Google Nest neerhangt, hij zal een lust voor het oog zijn. Ze bieden een uitstekende balans tussen kwalitatieve hardware en software.

Beste Thermostaat Koop Tips

Je wilt er lekker warmpjes bij zitten. Je kunt dus niet om de aanschaf van een goede thermostaat heen. Tenzij je een lekkere houtkachel thuis hebt staan natuurlijk. Zeker tegenwoordig kan een goede thermostaat je veel energie besparen. Maar waar moet je op letten als je een thermostaat gaat kopen? Er is een zee aan keuze. Wij hebben voor je uitgezocht wat de belangrijkste aandachtspunten zijn. Begin ermee je persoonlijke situatie in kaart te brengen. Waar komt de thermostaat te hangen? Vergeet je vaak de verwarming uit te zetten? Wie wonen er allemaal in huis? Wat wil je voor de thermostaat uitgeven? Welke bediening vind je prettig? Wil je de thermostaat kunnen programmeren?

 1. Bediening

  Welke bediening je prettig vindt voor je thermostaat is heel persoonlijk. Als je voor een eenvoudig model gaat hoef je vaak alleen maar aan de thermostaat te draaien. Dit zijn vaak de ouderwetse thermostaten. Een ander type bediening kan echter ook veel voordelen bieden. Denk aan een touchscreen of knoppen. Als je een thermostaat voor je moeder aanschaft die al een beetje bijziend is ga dan voor een type met een extra groot en duidelijk scherm. Tegenwoordig is het ook mogelijk om je thermostaat via een app op je smartphone of tablet te besturen. Je kunt hem op deze manier altijd en overal instellen zoals jij dat wenst. Ideaal dus!

 2. Programmeerbaar

  Veel thermostaten zijn programmeerbaar. Dit is ideaal als je een weekend weg bent of op vakantie gaat. Het is namelijk zonde als je kachel dan voor niets staat te fikken. Ook ‘s avonds biedt dit uitkomst. Je hoeft niet bij iedere keer dat je weggaat of de ruimte verlaat na te denken om de verwarming uit te zetten. En laten we eerlijk zijn, dat komt regelmatig voor. Er zijn thermostaten die niet programmeerbaar zijn. Dit zijn vaak de goedkope types. De vraag is of goedkoop geen duurkoop is in dit geval. Je kunt nog een stap verder gaan en voor een thermostaat gaan die voor je programmeert. We hebben het dan over een smart thermostaat.

 3. Design

  Tja, veel mensen zullen zeggen: een thermostaat is een thermostaat. Met andere woorden, het design is niet belangrijk zolang hij maar praktisch is. Maar er zullen er ook genoeg zijn die een thermostaat willen die goed in je interieur past. Gelukkig is daar ook rekening mee gehouden. Van klassieke thermostaat tot modern, iedereen komt aan zijn trekken. Zeker de smart thermostaten van tegenwoordig hebben vaak een prachtig design. Je thermostaat zal zo een waar sieraad voor je kamer zijn.

 4. Zuinigheid

  Last but not least is de zuinigheid van een thermostaat. Veel thermostaten zijn tegenwoordig automatisch al zuinig omdat ze de temperatuur in je huis automatisch aanpassen. Zo voorkom je dat de verwarming aan blijft staan als je zelf niet thuis bent. Ook ‘leert’ de themostaat wanneer je de verwarming hoger zet en bij welke temperatuur je het best slaapt. Bovendien kun je via de smart thermostaten de temperatuur zelf aanpassen. Dit kan altijd en overal. Als je deze naar beneden bij wilt stellen kan dit op ieder gewenst moment. Een slimme thermostaat kan je wel tot zo’n 30% op je energierekening besparen. Beter voor je portemonnee en beter voor het milieu dus!

Laatste Thermostaat Trends van 2021

We hebben de slimme thermostaat al uitgebreid behandeld. Het is voor jezelf fijn dat je niet meer na hoeft te denken over de temperatuur in huis. Daarnaast is het ideaal als je pubers in huis hebt die regelmatig vergeten de verwarming uit te zetten op hun kamer. Veel thermostaten gaan echter nog een stapje verder dan alleen de bediening via een app. Er zijn thermostaten die je kunt bedienen via de Google Assistant of Alexa. Je bereikt hiermee het effect dat eerder alleen in Sci Fi films mogelijk was. Je komt thuis en beveelt het systeem om de verwarming aan te zetten. Zo gezegd zo gedaan! Wij worden heel vrolijk van deze uitvinding. Het zal je leven een stuk makkelijker en comfortabeler maken. Als je hem eenmaal gewend bent wil je niet meer zonder. Je houdt nu tenminste tijd over voor de dingen die er echt toe doen in het leven. Een slimme thermostaat levert je bovendien een hoop financieel voordeel op. Wij zijn verkocht!

Binnen de wereld van verwarming hebben we ook de beste warmtepompdroger voor je in kaart gebracht. Of bekijk onze elektrische deken test om de kou nog meer te bestrijden.
Nog meer meten? Check ook onze beste bloeddrukmeter en meer slimme apparaten voor je gezondheid.

beste kinderwagens van 2021 uit de test
Vorige test

Beste Kinderwagen 2021 uit de test

best geteste autostoel 2021 uit de test
Volgende test

Beste Autostoel 2021 uit de test - Veilige stoeltjes voor kinderen