Toe aan ontspanning? Probeer eens een Sauna of een nieuwe hobby

Last update: april 2024

Toe aan ontspanning? Probeer eens een Sauna of een nieuwe hobby

Voel jij je de laatste tijd lichtelijk overspannen? Heb jij veel te doen op werk of ervaar je veel stress door privé omstandigheden? In de tijd waarin we leven worden we dagelijks overspoeld met prikkels en verplichtingen. Juist daarom is het belangrijk om af en toe voor jezelf te kiezen en ontspanning op te zoeken. Wij hebben drie tips op een rijtje gezet, zodat je binnen no time weer de oude bent.


Table of Contents

Sauna

Misschien wel de beste manier om even tot rust te komen, is door de warmte op te zoeken van een sauna. Veel Nederlanders bezoeken eens in de zoveel tijd een spa om te genieten van verschillende sauna’s. Maar weet je wat eigenlijk nog een veel beter idee is? Om een sauna standaard in huis te halen! Zou het niet ontzettend fijn zijn om meermaals per maand uit te rusten in een sauna thuis? Sauna’s zijn er tot temperaturen van 90 graden, waarin je je van top tot teen kunt ontspannen. Daarnaast heb je keuzes uit allemaal verschillende moderne technieken zoals muziekinstallaties, ledverlichting of massagestoelen. Twijfel jij welke sauna het best past bij jou? Je kunt gaan voor een Finse, klassieke sauna die jarenlang al onveranderd, maar ook succesvol is gebleven. Deze houten sauna is tegenwoordig ook verkrijgbaar in een modern jasje met bijvoorbeeld een elektrische kachel. Temperaturen kunnen oplopen tot 120 graden, maar 90 graden is veelal gebruikelijk. Daarnaast kun je ook een infraroodcabine aanschaffen met infraroodlampen die voor warmte zorgt die dieper in de huid dringt. Korte golfstralers werken bovendien goed tegen het verlichten van spier- en gewrichtspijn. Daarentegen laten langegolfstralers jou meer transpireren. Je kunt bovendien ook kiezen voor een combi sauna tussen een Finse sauna en een infraroodsauna. Dus, voor ieder wat wils!

Hobby’s

Neem jij op het moment wel genoeg tijd voor dingen die jij leuk vindt om te doen? Denk bijvoorbeeld aan een hobby dat je vroeger graag uitoefende. Het is namelijk belangrijk om dingen te doen waar je energie van krijgt in plaats van wat je energie kost. Probeer dus een oude hobby op te pakken zoals schilderen, breien of tennissen. Je kunt ook jezelf uitdagen met bepaalde challenges, zoals het lopen van minstens tienduizend stappen per dag. Wandelen draagt namelijk positief bij aan niet alleen je fysieke gezondheid, maar ook je mentale gezondheid. Door deze challenge samen te ondernemen met een vriend of vriendin, kun je praten over wat je dwarszit. Of, je kunt het simpelweg hebben over leuke dingen die jullie blij maken! Helaas komt een burn-out vaker voor dan dat je denkt. Gelukkig wordt een burn-out steeds vaker geregistreerd als beroepsziekte. Maar daarnaast kun je ook vanwege andere redenen overspannen raken. In 2021 waren er maar liefst 240.400 mensen gediagnosticeerd met overspannenheid door de huisarts. Echter zijn er heel waarschijnlijk nog veel meer mensen die (licht) overspannen zijn, maar waarbij het niet geconstateerd is. Er zijn bijvoorbeeld ook veel mensen die het melden bij een bedrijfsarts, of het helemaal niet bespreken met anderen. Zorg dus goed voor jezelf en neem de rust die je verdient! 

Auteur

  • Ik ben Jan Willem Beumer en schrijf artikelen met jarenlange ervaring in de elektronicasector. Daarnaast ben ik een liefhebber van koken voor mijn gezin en alles wat te maken heeft met wonen. Als auteur bij https://bestetester.nl deel ik mijn ervaring en passie met veel enthousiasme.

Vorige test

De beste crypto wallets voor beginners

Volgende test

Levensbestendig wonen: nadenken over de toekomst