Zo kies je de beste zakelijke verlichting

Last update: juni 2024

<strong>Zo kies je de beste zakelijke verlichting</strong>

Een goede werkplek gaat hand in hand met de juiste verlichting. Zonder goede verlichting is het vrijwel onmogelijk om veilig en efficiënt te kunnen werken. Bij het inrichten van een nieuw kantoor of magazijn is het dan ook van belang dat er zorgvuldig over de lichtbronnen wordt nagedacht. Gelukkig is het belang hiervan door de jaren heen wel een stuk duidelijker geworden. Maar hoe kies je toch de beste zakelijke verlichting?

Als we denken aan goede zakelijke verlichting, dan denken we tegenwoordig vrijwel direct aan LED verlichting. LED heeft TL van haar troon gestoten en wordt inmiddels in de meeste zakelijke omgevingen gebruikt. Een LED paneel kan eenvoudig in een systeemplafond werkt worden en dienen ter verlichting van kantoorruimtes, magazijnen, vergaderruimtes en zelfs klaslokalen. Maar er zijn natuurlijk nog heel veel andere soorten zakelijke LED verlichting. Met de volgende tips vind jij binnen mum van tijd de beste zakelijke verlichting.

Soort lamp

Er zijn heel veel verschillende soorten lampen verkrijgbaar. Welke lamp het meest geschikt is, hangt van heel veel verschillende dingen af. Waar wordt deze geplaatst? Wat is het doel van deze lamp? Zo is een LED paneel erg geschikt voor het verlichten van grotere ruimtes. Dit terwijl je met inbouwspots weer de accent kan leggen op een kleinere oppervlakte of specifieke gedeeltes binnen het kantoor. LED verlichting kent vele gezichten. Daarom is het belangrijk dat je van tevoren goed weet waar je naar op zoek bent en waar de lamp aan moet voldoen.

Let op de lichtkleur

Bij LED verlichting wordt de lichtkleur in Kelvin (K) uitgedrukt. Hoe hoger dit aantal, hoe kouder het licht is. Het is belangrijk om de lichtkleur op het soort ruimte aan te passen. Zo zal je in een werkruimte een geheel andere lichtkleur nodig hebben dan in een ontvangstruimte. Waar je in de ontvangstruimte liever een laag aantal Kelvin en dus warm licht ziet, is het in de werkruimte van belang dat de lichtruimte koel en effectief is. Dan ga je dus op zoek naar een hogere Kelvin.

Levensduur

Om voor de hand liggende redenen is het prettiger als zakelijke verlichting lang mee zal gaan. Niet alleen als we kijken naar het kostenplaatje, maar ook als het gaat om praktische redenen. Het is immers enorm onhandig wanneer je telkens de enorme klim moet maken om de lampen te verwisselen. Bovendien kan dit ook de werknemers storen en het werk zelfs kort volledig stil leggen. Daarom is het belangrijk dat het vervangen van de lampen zo min mogelijk gedaan hoeft te worden. Gelukkig gaat een LED lamp veel langer mee dan iedere andere conventionele lamp. Gemiddeld zal deze tussen de 20.000 en 50.000 uur branden. Hier heb je dus jaren plezier van.

Verduurzamen op kantoor

Duurzaam ondernemen is belangrijker dan ooit tevoren. Niet alleen de consument hecht hier meer waarde aan, ook de overheid. Daarom worden bedrijven volop gestimuleerd om duurzame maatregelen te nemen. Hierbij kan je denken aan grootschalige aanpassingen, maar ook de kleine veranderingen kunnen al een groots effect hebben. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van alle conventionele lichtbronnen op kantoor voor LED verlichting. LED zet elektriciteit veel effectiever om in licht. Daardoor bespaar je aanzienlijk in energiekosten. Je bespaart geld, draagt je steentje bij aan het milieu en bent zelfs in staat om een persbericht te versturen en zo deze stappen in het teken van ‘duurzaam ondernemen’ aan te kondigen.

Auteur

  • Ik ben Jan Willem Beumer en schrijf artikelen met jarenlange ervaring in de elektronicasector. Daarnaast ben ik een liefhebber van koken voor mijn gezin en alles wat te maken heeft met wonen. Als auteur bij https://bestetester.nl deel ik mijn ervaring en passie met veel enthousiasme.

    Bekijk Berichten
Vorige test

Geld lenen met pensioen en/of AOW, is dat mogelijk?

Volgende test

Hoe vind je de beste online bookmakers in Nederland?