Top 10 uit de Test

Beste bureaustoel 2019 uit de Test

0

 

Nederlanders zijn kampioen zitten. Waar in andere Europese landen 18,5 procent van de bevolking meer dan 7,5 uur zit, zit in Nederland 32,1 procent van de bevolking 7,5 uur met hun kont op een stoel. Dit percentage hebben we voornamelijk te danken aan de kenniseconomie. Veel mensen verdienen hun geld met een fulltime kantoorbaan en zitten dus vijf dagen in de week op een bureaustoel. Die bureaustoel gebruiken we dan ook het meest op een doordeweekse dag en heeft dus invloed op je gezondheid. Want naast lang zitten, is een verkeerde houding ook niet al te best voor je lichaam. Maar hoe slecht is dat zitten nou eigenlijk? En hoe zorg voor je de juiste houding?

Zitten is het nieuwe roken

Zitten is slecht voor je. Sterker nog, in de media wordt beweerd dat zitten het nieuwe roken is. Langdurig zitten verhoogd de kans met 22 procent op diabetes type twee. Daarnaast neemt de kans op overlijden toe als je acht tot elf uur per dag zit. Naast dat het dus echt niet verkeerd is om af en toe een blokje om te gaan, is een goede bureaustoel ook zeker een mustmet al die zituren op de teller. Een goede houding voorkomt, naast voldoende beweging, een hoop lichamelijke klachten. 

De houding

Wanneer je achter je bureau aan het werk bent, is het van belang dat zowel je benen als je armen in een hoek van90 graden staan. Daarnaast moet je nek in één lijn staan met je wervelkolom. Gelukkig hebben we hier hulpmiddelen voor; gebruik bijvoorbeeld een laptopsteun, zorg ervoor dat je bureau op de juiste hoogte staat en kies een kwalitatief goede bureaustoel.

De bureaustoel: waar moet je opletten?

Begin bij de basis; zorg ervoor dat je functionaliteit boven de vormgeving kiest. Er zijn tegenwoordig veel bureaustoelen die er leuk uit zien, maar niet zo goed zijn voor je rug. Zorg er dus voor dat je een stoel kiest met en vijfpotige kruisvoet met wielen, een gasveer, een zitvlak, een rugleuning en twee armsteunen. Check ook even of de onderdelen los vervangbaar zijn. Het zou zonde zijn als je je hele bureaustoel moet weggooien door één stuk onderdeel. Ook de bekleding is iets om rekening mee te houden. Wanneer je elke dag op een stoel zit, kan er nog wel is wat gaan slijten. De meeste rugleuningen volgen de ruggenwervel niet doordat ze van de bovenrug en schouders afbuigen. Als een rugleuning de ruggenwervel wel volgt heeft deze een ’S-vorm’. Kijk dus goed naar de rugleuning en voorkom klachten in je rug en nek. Tot slot is het handig als elk onderdeel van je bureaustoel versteld kan worden. Denk aan de armleuningen, het zitgedeelte en de rugleuning. Iedereen mens is immers uniek. En nog een laatste tip: vaak mag je bij kantoorspeciaalzaken de bureaustoel een paar weken testen, maak hier zeker gebruik van!

Onze aanraders 

Begin je door deze brei aan informatie te beseffen dat jouw bureaustoel toch niet is wat het moet zijn? Dan heb ik goed nieuws voor je, hieronder staan wat ons betreft de topmodellen onder de bureaustoelen.

Een professional 

De CLP Fire bureaustoel is een lederen stoel met een sportief design. Deze bureaustoel is eigenlijk ontworpen voor gamers, maar doet dienst voor iedereen die langdurig achter een scherm zit. Naast dat hij er mooi uit ziet, is dit model erg praktisch. Het kunstleer is namelijk makkelijk met een natte doek te reinigen, daarnaast is het kunstleer elastisch en dit verhoogd de levensduur van de stoel. De stoel is kantelbaar en vormt zich naar je lichaam. Geen pijnlijke rug dus in deze stoel. De Bol.com gebruikers beoordelen deze moderne bureaustoel met 4.5 sterren met als grootste voordeel het fraaie design.

Goed voor je lijf

BenS bureaustoel wordt bestempeld als een ergonomische bureaustoel. Dit betekent dat je de stoel helemaal kan instellen naar jouw voorkeuren! De armleuningen zijn in hoogte verstelbaar, net zoals het zit gedeelte. Hierdoor kan je de stoel zo instellen dat je armen en benen in een hoek van 90 graden staan. Ook je rugleuning kan je verstellen en de armleggers van deze stoel zijn draaibaar. De stoel is daarnaast voorzien van een mooi design en is geschikt voor lange dagen op kantoor. De bureaustoel wordt beoordeeld met 4.5 sterren door de Bol.com gebruikers, met als grote pluspunt de goede kwaliteit. De prijs wordt als een minpunt gezien door dezelfde gebruikers.

Voor de luxepaardjes 

De Tectake luxe bureaustoel is een stoel voor de echte harde werkers. Naast dat deze stoel autoriteit uitstraalt, is hij ook lief voor je lichaam. De stoel voldoet aan alle eisen die je moet stellen aan een bureaustoel. Hij heeft een kantelmechanisme en daarnaast kan je ook bij deze bureaustoel elk onderdeel verstellen. De stofdichtheid van de bekleding is hoog en dat verlengt de levensduur van deze stoel. De Bol.com gebruikers beoordelen de stoel met 4 sterren en het grootste pluspunt is dan ook de kwaliteit van deze bureaustoel.

Zacht prijsje

De Domo bureaustoel is een stoel voor de mensen met een klein budget. De stoel vormt zich naar je lichaam en je kan dus met een gerust hart uren zitten op deze bureaustoel. De stoel is geschikt voor fanatieke gamers, maar ook voor jouw kantoorbaan. De Bol.com gebruikers geven deze stoel 4.7 sterren. Het grootste pluspunt is dat de stoel handig in gebruik is. Een minpunt dat wordt benoemd, is dat de stoel lastig elkaar te zetten is. 

De zadelkruk

De Ergolution zadelkruk helpt je van al je rugklachten af. Door de vormgeving van deze kruk word je gedwongen om in de juiste houding te zitten.  De kruk is volgens de ARBO norm geproduceerd en heeft zwenkwielen waardoor je een grote mobiliteit hebt op de werkvloer. De kruk is in hoogte te verstellen en wordt geleverd met een beschermkap. De Bol.com gebruikers beoordelen deze kruk met 4.8 sterren.  De grootste voordelen van deze kruk zijn de goede kwaliteit van de kruk en het fraaie design. Een nadeel van deze kruk is dat de witte variant redelijk snel vies wordt. 

Overzicht van populaire merken

Bureaustoelen kun je bij veel verschillende winkels kopen en in allerlei soorten en maten. Op Bol.com zijn er duidelijk een aantal merken die het meest populair zijn. Deze worden het vaakst verkocht.

  • Tectake: Een Duits merk dat veel verschillende kwaliteitsproducten, razendsnel, levert. Van koffers tot studiolampen en van massagetafels tot motorfietssloten.
  • Bens: Een merk dat zich vooral richt op de business to business markt, waarbij hun bureaustoelen belangrijke producten zijn. De stoelen voldoen aan alle ergonomische eisen om ze probleemloos op kantoor te gebruiken en zijn goed getest en gekeurd.
  • Clp: Een merk dat allerlei meubels verkoopt voor in en om het huis, waaronder een groot aanbod aan bureaustoelen.
  • Ergolution: Het merk dat zich specialiseert in producten die zorgen voor een ergonomische werkplek, zoals polssteunen, rugsteunen, kniestoelen en zadelkrukken.

Trends in 2019 – wat is de laatste tijd veranderd?

De afgelopen jaren zie je dat mensen steeds flexibeler omgaan met hun werkplekken. Ze zijn steeds meer gaan flexwerken. Mensen werken nog wel op kantoor, maar ze werken ook in lunchtentjes, restaurants en vanuit huis. Op kantoren zijn de Arbonormen van toepassing. Deze stellen dat een werkplek zo moet worden ingericht dat de fysieke belasting bij het werken, geen gevaren voor de veiligheid en gezondheid van werknemers kan vormen. Er mogen dus geen fysieke klachten worden veroorzaakt. Een ergonomische zithouding draagt hier ook aan bij.

De Arbonormen gelden op een kantoor, maar niet in een restaurant of thuis. Er zijn daar niet per se maatregelen getroffen voor een goede werkhouding. Het is dus extra belangrijk om op de ergonomische zithouding te letten, wanneer je in een restaurant of thuis werkt. Bij deze zithouding heb je jouw voeten op de grond staan en jouw bekken iets hoger dan de knieën. Je kunt ongeveer een vuist tussen de knieholte en de stoel doen en de ondersteuning van de rugleuning sluit goed aan op de holte van de lage rug. Jouw arm moet in een hoek van 90 graden staan. De leuning van de stoel of de tafel waar je achter zit, moet dus de hoogte hebben waarbij dit kan. De stoelen in restaurants en jouw eetkamerstoelen hebben zit meestal niet en zijn meestal ook niet zo te verstellen. Houdt hier rekening mee en probeer een werkplek te vinden waar je zoveel mogelijk de ergonomische zithouding kunt aannemen.

Een bureaustoel die goed bij de bovengenoemde trend past, is de stoel Syl van het merk Zuiver. Dit merk staat erom bekend dat zij meubels maken die meerdere functies kunnen uitoefenen. Zo kan de stoel Syl gebruikt worden als eetkamerstoel, maar ook als fauteuil en zelfs als bureaustoel. Dit kan dankzij het ontwerp en het uiterlijk van de stoel. Hij zit comfortabel en heeft een mooi design. De stoel is in het grijs en bruin leverbaar.

Beste Powerbank 2019 uit de Test

Previous article

Beste voedseldroger 2019 uit de Test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: