Top 10 uit de Test

Beste E-Bike 2019 uit de Test

0

Ben je op zoek naar een goede elektrische fiets om flink wat ritjes mee te gaan maken? Wij hebben de beste E-bikes van 2019 voor je op een rij gezet.

Het kiezen van de juiste elektrische fiets kan nog wel eens lastig zijn. Daarom zetten we alle tips op een rij en wegen we de voor- en nadelen samen met je af. Zo kan je uiteindelijk zelf een e-bike uitzoeken die echt bij je past en waar je met plezier vele kilometers op kan gaan maken.

Top 5 E-bikes 2019

De Beste e-bike 2019 uit de test op basis van klanttevredenheid.

Fietsen is nog nooit zo leuk geweest, maar ook nog nooit zo gemakkelijk. Als je er eenmaal een tochtje op hebt gemaakt, wil je nooit meer anders. Wat zijn de vijf toppers van het jaar 2019?

Gazelle Grenoble C7 + HMB

Deze elektrische fiets is als winnaar uit de ANWB-test gekomen van dit jaar. De fiets kreeg van de testers een 8,4 en kreeg daarmee het hoogste cijfer van de klas. De pluspunten zijn voornamelijk de stabiliteit van de fiets en de natuurlijk voelende elektrische ondersteuning. Daarnaast zit de fiets erg comfortabel en kwam hij uitstekend uit de remtest. Het enige nadeel van de fiets zijn de kosten voor een vervangende accu. Dit is op dit moment onze beste e-bike.

Sparta M8b

Deze e-bike kreeg ook een nummer één plaats toegewezen bij de verkiezing op de jaarbeurs in Utrecht bij de opening van de E-Bike Xperience. Een eigentijds ontwerp met een ‘clean’ gezicht omdat de kabels slim zijn weggestopt in het stuur. Ook de verlichting is geïntegreerd in het model, waardoor er niks stoort als je naar de fiets kijkt. De fiets komt met een standaard accu, maar heeft twee sterkere accu’s als optie wanneer je meer kracht nodig hebt. Groot voordeel is dat deze accu’s een stuk goedkoper zijn dan de vervangende accu van Gazelle.

Amslod Ashton MX

Dit is de fiets met verreweg de grootste actieradius, iets meer dan 100 kilometer. De accu die erbij hoort is behoorlijk groot, maar wordt geleverd samen met de fiets. Terwijl je bij sommige andere merken de accu er los bij moet kopen tegen een flinke prijs. De garantie op deze fiets is drie jaar en een sterkere accu kan gratis worden geleverd en gemonteerd bij een servicebeurt.

Koga E-nova

Deze e-bike zit tussen een stads- en hybride fiets in. De stevige bouw en dichte kettingkast geven je het gevoel van een stadsfiets, maar de acht verstellingen op deze fiets zorgen ervoor dat de fiets ook gebruikt kan worden voor langere fietstochten. De actieradius van deze fiets wordt reëel geschat op 72 kilometer. De 135 kilometer die Koga aangeeft is in de laagste trapondersteuning en met de beste fietsomstandigheden.

E-bike das original

De accu van deze fiets is fraai weggewerkt onder het frame van de fiets. Mocht je de grote accu op de achterdrager van je fiets niet zo mooi vinden. Het verwisselen van de accu’s is daardoor wel lastiger dan bij andere fietsen. Het is maar net wat je zelf mooier of prettiger vindt. Daarentegen is de accu wel snel weer opgeladen. De ondersteuning van de fiets is krachtig en onder alle omstandigheden goed. Je hoort de motor nauwelijks en over het algemeen wordt de fiets op alle vlakken goed beoordeeld.

Budget tips + Goedkope E-bike

Elektrische fietsen zijn nou eenmaal niet goedkoop. Toch is er een aantal mogelijkheden om je e-bike iets goedkoper aan te schaffen.

Vermogen fietsaccu

Fiets je eigenlijk alleen in de stad of zijn het kleine afstanden die je aflegt? Dan kan je best een fiets kiezen met een minder grote capaciteit en een goedkopere accu. De accu bepaalt ook een behoorlijk deel van de prijs van je e-bike.

Zuinige ondersteuningsstand

Wanneer je kiest voor een goedkopere elektrische fiets, kies je waarschijnlijk voor een fiets met een zuinige ondersteuningsstand. Dat betekent dat je zelf iets meer moet trappen om sneller vooruit te komen. Je kan dan wel langer gebruik maken van dezelfde accu. Deze stand werkt het beste op een vlakke weg en met zo min mogelijk weerstand.

Beste budgetkoop

De beste goedkope elektrische fiets ligt rond de €1000,- en is daarmee ongeveer de laagste in prijs. De Vogue Basic elektrische fiets is een standaard e-bike met een krachtige voorwielmotor en vijf verschillende ondersteuningsniveau ’s waar je uit kan kiezen.

Koop tips: waar moet je op letten om een beste koop e-bike aan te schaffen?

Er is een aantal dingen waar je op moet letten tijdens het kopen van een elektrische fiets. Zodat je altijd met de fiets naar huis gaat die helemaal bij jou past en waar je lang van kan genieten.

Goedkoop is duurkoop

Dit is bijna de belangrijkste tip als het gaat om elektrische fietsen. Met name de accu’s zijn een belangrijk onderdeel van dit product en essentieel om de fiets goed te laten functioneren. Je kan een fantastische fiets kopen, maar wanneer je accu ermee op houdt of kuren gaat vertonen na een kort rondje, weet je dat er iets mis is. De elektrische fiets is er om je te ontlasten. Niet om steeds zorgen te maken of je wel thuis kunt komen op deze batterij.

Populaire e-bike merken

Ook in de wereld van de fietsen zijn er een paar grote spelers die de meeste modellen op de markt hebben en hun naam flink gevestigd hebben.

Gazelle

Gazelle is natuurlijk al jarenlang een van de gevestigde merken die je overal tegenkomt. Je moeder had vroeger een fiets van gazelle, de juf had er een en nu misschien jij ook wel. Het merk is door de jaren heen misschien een beetje terecht gekomen op de elegante damesfiets, maar het merk is van alle markten thuis en maakt ook mooie herenfietsen of sportieve mountainbikes. Nu is ook de elektrische fiets aan de beurt en ook daar slagen ze met vlag en wimpel voor.

Sparta

Zoals Gazelle geassocieerd wordt met een damesfiets, zo wordt Sparta gezien als een herenmerk met mooie sportieve fietsen voor elke man. Ook dat is niet helemaal waar. Natuurlijk heeft dit merk ook voor ieder wat wils. Dit jaar springt Sparta er echter uit met een stoere elektrische fiets in felblauw met iets grovere banden. Een stoere voor een elektrische fiets, maar deze springt als een van de betere uit de algemene tests.

Vogue

Het fietsmerk Vogue is helemaal niet zo bekend. Vogue probeert als merk luxe te creëren voor iedereen. Daarom hebben zij een e-bike ontwikkelt die niet al te duur is, maar wel diezelfde luxe van een elektrische fiets uitstraalt. Er zijn verschillende soorten en maten te verkrijgen, die bij elke levensstijl past.

Verschillende soorten

Het kiezen van een e-bike is niet makkelijk. Er zijn zo veel verschillende soorten waar je uit kan kiezen. Elektrische stadsfiets

De e-bike die perfect is om mee te fietsen in de stad of als je even naar de winkel moet. De banden van een stadsfiets zijn iets minder geprofileerd dan die van racefietsen en iets dunner dan die van de mountainbike. Ze zijn licht en makkelijk te gebruiken in en rondom de stad.

Speed Pedelec

Dit is een elektrische fiets, die zoals de naam al doet vermoeden, sneller gaat dan de normale stads e-bike. Met de maximale trapondersteuning tot 45 kilometer per uur vlieg je met een maximale snelheid van 25 kilometer per uur over het fietspad. Deze optie is vaak goed als je dagelijks een langere afstand moet afleggen. Deze fiets wordt ook wel een high speed e-bike genoemd.

Elektrische mountainbike

Zoals boven al eerder even genoemd bestaat er ook een elektrische mountainbike. Deze stoere uitvoering van de elektrische fiets maakt het crossen door de modder makkelijker dan voorheen. Zo kan je net iets gemakkelijker nog steeds genieten van de ruigere paden die je zo graag aflegt.

Elektrische tandem

Een lekker weekendje weg met z’n tweeën. Heerlijk genieten van de natuur terwijl je op de fiets zit. Het kan allemaal met een elektrische tandem. Perfect voor reizigers die met zijn tweeën een ritje willen maken, maar niet al te hard willen trappen tijdens hun welverdiende rustmomentje.

Elektrische racefiets

Een elektrische race fiets- of wielrenfiets is natuurlijk perfect voor de snelle jelle die van wedstrijden houdt. Bij de fiets worden de luchtweerstand en het gewicht zo laag mogelijk gehouden, zodat de fiets zich sneller kan voortbewegen. De elektrische racefiets is een van de nieuwste soorten e-bikes.

De laatste e-bike trends

E-bikes worden steeds populairder. In het afgelopen jaar was een op de drie fietsen die verkocht werd een e-bike. We zien ook dat ze steeds geavanceerder worden en dat de techniek verbetert. Ook de afwerking wordt steeds mooier. Er zijn elektrische racefietsen, stadsfietsen met een brede instap en fietsen waarbij de accu compleet is weggewerkt in het model van de fiets. Sommige modellen doen niet eens meer aan als een harde, simpele e-bike. De fietsen zoals de E-motion Cargo zijn elegant en in verschillende soorten en maten te verkrijgen.

Juist omdat er nu zo veel soorten verkrijgbaar zijn van verschillende merken, kan je een fiets uitzoeken die goed bij je past. Je ziet de meeste e-bikes op dit moment met een riemandaandrijving. Een net iets andere fietsketting die ervoor zorgt dat de fietsketting minder snel slijt. Zo kan je weer net iets langer genieten van je e-bike! Nu is het aan jou om er een uit te kiezen.

Ben je het eens met onze beste e-bike 2019? Ja, of nee, we horen het graag!

Beste opklapbed 2019 uit de Test

Previous article

Beste draadloze deurbel 2019 uit de Test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: