Top 10 uit de Test

De beste elektrische steps: het vervoersmiddel van 2019

0

De afgelopen eeuw zijn we er flink op vooruit gegaan wat betreft vervoersmiddelen. Waar paard en wagen volledig uit het straatbeeld verdwenen zijn, is er een hoop voor teruggekomen. Denk aan de fiets, auto, scooter en motor, maar vergeet ook niet de segways, elektrische fietsen en de step. Die laatste zie we steeds vaker voorbij komen op het fietspad. Het zijn dan ook meestal geen gewone steps, maar steps die aangedreven zijn door een elektrisch motortje. Super handig voor wanneer je niet in het bezit bent van een rijbewijs, maar wel iets sneller wil zijn dan de fiets.

De elektrische step
Ik kan begrijpen dat je je vraagtekens hebt bij het aanschaffen van een step. Want wat is nou precies het verschil tussen dit vervoersmiddel en andere vervoersmiddelen.?

Het fijne van een elektrische step is dat hij wat sneller is dan de fiets, maar niet afbreuk doet aan het milieu. De step rijdt op elektriciteit en stoot dus niks uit. Daarnaast vereist de elektrische step niet veel onderhoud en is goedkoop in gebruik. Een elektrische step is een vervoersmiddel met een eenvoudige constructie, een motor, batterij en regelunit. Kortom er kan weinig aan kapot gaan en er hoeft weinig onderhouden te worden. Doordat de step op een elektrische motor rijdt, hoef je niet om de haverklap bij het tankstation te staan en dat scheelt enorm in je portemonnee. Een step is klein en wendbaar en dat betekent dat je makkelijk overal langs en tussendoor kan en geen rekening hoeft te houden met files. Doordat de elektrische step zo klein van formaat is kan je hem makkelijk meenemen. Sommige modellen zijn zelfs opklapbaar en kunnen dus mee in het openbaar vervoer. Handig om te weten; je hoeft bij een elektrische step geen kaartje te kopen zoals bij een fiets. En eigenlijk is het stiekem ook heel leuk om op een lekker tempo naar je werk te steppen.

 

Onze aanraders

 Blits naar school
Xootz Electric Scooteris speciaal voor kinderen. Deze step heeft een 70W motor en is met versnellingen te bedienen aan het stuur. De step is opvouwbaar en dus makkelijk op te bergen. De stuurhoogte is instelbaar en groeit dus mee met je kind. De step kan maximaal tussen de 6 tot 8 km per uur rijden. Doordat snelheid niet te hoog is, kan je met een gerust hart je kind naar school laten rijden. De Bol.com gebruikers geven de step 3.0 sterren. Het grootste voordeel van deze step is de goede kwaliteit en de voordelige koop. Wel vinden dezelfde gebruikers dat de step wat langzaam is.

Slim op pad
De Segway Ninebot Kickscooter is ideaal wanneer je op zoek bent naar een slimme en efficiënte manier van reizen. De Kickscooter kan tussen de 20 en 25 kilometer per uur rijden en is dus een stuk sneller dan de fiets. Bij deze step staat veiligheid voorop, want de step zorgt ervoor dat je door de ingebouwde lichtjes altijd zichtbaar bent. Het voor- en achterwiel zijn zo ontworpen dat je geen last hebt van hobbels in de weg. Hierdoor kan je je stevig en comfortabel voortbewegen. De Bol.com gebruikers geven de elektrische step 4.0 sterren. Het grootste pluspunt van de elektrische step is het feit dat hij comfortabel is. Een groot nadeel van deze step is wel dat hij slecht tegen regen kan.

 Een lichtgewicht
De elektrische Razor stepis een lichte step met een stalen frame. Hierdoor kan je de step makkelijk vervoeren in ,bijvoorbeeld, het openbaar vervoer. De step is erg milieuvriendelijk en rijdt zuinig. Het vervoersmiddel is voorzien van een drukknop die dient als gaspedaal en een kickstartmotor. Je kan met deze elektrische step een maximale snelheid van 14 km per uur halen en hij kan tot 50 minuten intensief rijden. De elektrische step heeft urethan wielen, een drukrem en zijstandaard en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De Bol.com gebruikers geven de step 4.3 sterren. De gebruikers vinden dat de step een leuk ontwerp heeft en van goede kwaliteit is. Daarnaast vinden ze de step erg betaalbaar.

Elegant op de weg
De carbon elektrischestep is een licht en elegant model. De step biedt een nieuwe gemakkelijke, leuke en milieuvriendelijke manier van rijden. Het ontwerp is opvouwbaar en dus ook makkelijk te vervoeren wanneer je er niet op rijdt. Wanneer je behoefte hebt aan wat lichamelijke beweging kan je elektrische step ook uitzetten en gebruiken als normale step. De Carbon step is voorzien van een antislip laag die ervoor zorgt dat je ook bij regen jezelf veilig kan vervoeren naar je bestemming. Bij de elektrische step wordt een oplader meegeleverd die aangeeft hoe ver jouw step is opgeladen. De Bol.com gebruikers geven deze elektrische step 3.7 sterren. De grootste pluspunten volgens deze gebruikers is het lichte gewicht. Een nadeel van deze step is het feit dat hij wat aan de langzame kant is.

Op je gemak
Razor electric E300Svervoert je op een comfortabele manier dankzij het ingebouwde zadel. De step haalt een snelheid van 24 kilometer per uur en heeft een baterijduur van 40 minuten bij constant gebruik. Dankzij het sterke frame en materiaal is deze snelle step geschikt voor kinderen en volwassene. Ook bij deze step is het mogelijk om zelf te steppen. De Bol.com gebruikers geven deze step maar liefst 5 sterren en het grootste pluspunt is de goede kwaliteit van de step. Een nadeel van deze step is dat hij wel wat lawaai kan maken.

Zacht voor je portemonnee
BOHLT EKICK 5is een snelle elektrische step met een zacht prijsje. De step is gemaakt van stevig aluminium en voorzien van een krachtige accu. Met de 250 watt vermogen kan je makkelijk de 15 kilometer halen. De eKick 5 heeft een elektrische rem op het voorwiel en een voetrem op het achterwiel. De rubberen wielen zorgen ervoor dat je geen last hebt van kuilen in de weg. Daarnaast is de step voorzien van ledverlichting en dus veilig om te gebruiken in het donker. De Bol.com gebruikers geven deze step 4.0 sterren. De gebruikers vinden dat de elektrische step stevig en van goede kwaliteit is. Een nadeel is wel dat de elektrische step na 15 kilometer meteen uitvalt.

 

De beste draadloze oordopjes en koptelefoons 2019: volledige bewegingsvrijheid

Previous article

De beste eierkokers 2019: het perfecte ontbijtje op bed

Next article

You may also like