Beste heetwaterdispenser 2023 uit de Test

Last update: september 2023

De heetwaterdispenser zou je volgende geweldige apparaat kunnen zijn als je ooit in de buurt van de heetwaterdispenser staat. Gewoon om het sneller te laten koken voor je thee, koffie of andere drank naar keuze. Deze boilers werken als een heetwaterdispenser, maar ze verwarmen ongebruikelijk slechts een kopje water per keer. Of, in de aanpasbare modellen, de hoeveelheid die je hebt geselecteerd. En de meesten doen dit in minder dan een minuut.

Wij hebben gekeken naar een breed scala aan heetwaterdispensers die zijn ontworpen om water te verwarmen.  Onze kopersgids behandelt alle veiligheidskenmerken die we tegenkwamen. Zodat jij kunt beslissen welke het belangrijkst zijn voor uw omstandigheden.

Best Geteste waterkoker

Breville VKT146X Elektrische waterkoker

Van het iconische profiel van Manhattan tot het inspirerende silhouet van het vrijheidsbeeld herinnert je aan de karakteristieke geest van de grote appel met de Breville New York Collection. De unieke gestructureerde metalen details completeren het matzwarte roestvrij staal voor de moderne touch van de Upper East Side Geïnspireerd door de heldere Broadway-lampen brengt de verlichting van de watervoet en het raam van je keuken elke keer als je de waterkoker gebruikt.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2023 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat de Breville VKT146X Elektrische heetwaterdispenser de beste heetwaterdispenser is. Dus de beste heetwaterdispenser die verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Breville VKT146X Elektrische heetwaterdispenser is de Morphy Richards Heetwaterdispenser. Kijk onderstaand voor de overige heetwaterdispenser testresultaten.

Top 5 Beste Productvergelijking

Breville VKT146X Elektrische waterkoker, 1,7 l (8 kopjes),

Van het iconische profiel van Manhattan tot het inspirerende silhouet van het vrijheidsbeeld herinnert je aan de karakteristieke geest van de grote appel met de Breville New York Collection.

Morphy Richards Waterkoker Aspect Zwart

Uitgieten zonder morsen. Gemakkelijk schoon te maken. Strak en tijdloos design. De Aspect waterkokers passen in vele interieurs. Maak je keuken compleet met een een prachtige toaster in hetzelfde design.

touchscreen digitale instant-heetwaterdispenser

Het grootste nadeel van 'traditionele' elektrische boilers is dat ze veel energie verbruiken om een tank vol water op de juiste temperatuur te houden voor gebruik.

DeLonghi KBOC2001.R

De De'Longhi KBOC2001.R is ontworpen om een stukje persoonlijkheid toe te voegen aan de keuken. De waterkoker heeft een inhoud van 1,7 liter, dit is voor ongeveer zeven koppen thee.

Swan - Nordic waterkoker 1.7 liter - 3000 Watt - wit

De Swan Nordic 1.7L draadloze waterkoker in Scandinavische stijl heeft een vermogen van 3000 Watt. De roestvrijstalen behuizing en het handvat met houteffect creëren een gevoel van functionele maar stijlvolle eenvoud.

Beste heetwaterdispenser aanraders van 2023

Breville VKT146X Elektrische heetwaterdispenser

Reviews

4.5

Gemiddelde van 236 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 236 reviews

De Breville VKT146X Elektrische heetwaterdispenser is een stijlvolle heetwaterdispenser met een zilveren body en zwarte details. Dit apparaat kan maximaal 1,7 L water bevatten in een tank met een groot transparant venster. Zodat je kunt zien hoeveel water er nog over is om jouw drankjes mee te maken. Bovendien licht het raam handig op met een wit licht wanneer het water kookt. 

Er is goed en slecht nieuws over de aanpassingsmogelijkheden met de Breville VKT146X. Er is een keuze uit negen cupmaten door aan een knop aan de bovenkant van het model te draaien. Het apparaat verwarmt alleen dat volume water voordat het met een druk op de knop wordt afgegeven. Het nadeel is dat er geen temperatuurkeuze is. Dus je water is altijd zo dicht bij het kookpunt als het apparaat het maakt.

Als hulp bij de verschillende formaten kopjes waaruit je kunt kiezen, is de uitneembare lekbak, in hoogte verstelbaar. Zet het helemaal naar beneden voor je jumbo-koffie in de ochtend en helemaal naar boven voor je kopje thee.

Hoewel deze waterdispenser een ingebouwd permanent kalkfilter heeft, raden de fabrikanten aan om het ook regelmatig handmatig te ontkalken.

De Breville VKT146X Elektrische heetwaterdispenser, is onze keuze voor de Beste Heetwaterdispenser. We vinden het leuk dat je kunt kiezen uit verschillende maten kopjes voor het koken en schenken van het water. Waardoor je tijd en energie bespaart als je maar een kleine hoeveelheid water nodig hebt. Het gemak van het waterreservoir dat oplicht als het water kookt is leuk. Evenals het licht dat in je kopje schijnt.

Het voegt veiligheidsvoorzieningen toe aan het in de buurt zijn van heet water. Hoewel je de temperatuur van het water niet kunt aanpassen, gebruiken mensen hun waterdispenser meestal toch op de hoogste temperatuur. De Breville VKT146X Elektrische heetwaterdispenser  heeft uitstekende eigenschappen voor zijn middenklasse prijs.

Wil je meer weten over de Breville VKT146X Elektrische heetwaterdispenser?   Bekijk dit item hier   

Voordelen
 • Heeft een inhoud van 1,7 L.
 •  Kies uit 8 kopjes voor koken en schenken
 • Kookt en schenkt één kopje water (250 ml) per keer in minder dan een minuut.
 • Het scharnierdeksel heeft een one-touch-bediening om het gemakkelijk te openen.
 • Intern deeltjes-/kalkfilter.
 • Met de handmatige stopknop kun je het proces op elk moment stoppen.
Nadelen
 • Moet regelmatig worden ontkalkt bij gebruik met hard water.
 • Heeft geen aparte basis.
 • Geen instelbare temperatuurregeling.

Morphy Richards Heetwaterdispenser 

Reviews

4.1

Gemiddelde van 36 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.1

Gemiddelde van 36 reviews

De Morphy Richards Heetwaterdispenser is een premium heetwaterdispenser die veel van de problemen aanpakt die recensenten hebben geïdentificeerd als gedoe. Zijn smalle kubusachtige structuur onderscheidt het in eerste instantie van de andere modellen.

Deze heetwaterdispenser heeft een strakke zwarte afwerking met alle bedieningselementen aan de voorkant. De draaiknop aan de linkerkant heeft een Start/Stop-knop in het midden; eromheen is de selectie van cupmaten. Deze boiler kookt alleen genoeg water om de door jou geselecteerde maatbeker te vullen, waardoor je tijd en elektriciteit bespaart. De automatische selectiehoeveelheid bij het afgeven van water is maximaal 600 ml. Alles daarboven tot 1,5 liter water doe je door aan de knop te draaien en op een knop te drukken.

Aan de rechterkant van het frontoppervlak bevindt zich een digitaal uitleespaneel. Hieruit kun je zien waar jouw apparaat zich in het proces bevindt. Hoeveel water het opwarmt, tot welke temperatuur en het automatisch een hoeveelheid afgeeft of wacht tot je dit handmatig doet. Je selecteert de watertemperatuur door middel van het kleine knopje onder het LCD display.

En over doseren gesproken, het water komt in twee stromen uit de Morphy Richards Heetwaterdispenser. Een van de selecties op de draaiknop is voor meerdere kopjes. Zodat je twee kopjes naast elkaar kunt zetten en tegelijkertijd kunt vullen. Deze boiler is gebouwd voor algehele efficiëntie.

Het ingebouwde filter is een BRITA-filter. Dus je water is vrij van de meeste kalkaanslag en alle andere deeltjes die dit goed beoordeelde merk filters verwijdert.

We moeten wel één minpunt van dit toestel noemen. Heel wat online recensenten klagen dat het water dat eruit komt een vreemde, zelfs metaalachtige smaak heeft. De algemene opvatting was dat dit komt door een coating die aan de binnenkant van de tank is gebruikt. De meeste klachten werden verholpen door de tank meerdere keren door te spoelen met een mengsel van citroensap en water. 

De Morphy Richards Heetwaterdispenser is een premium heetwaterdispenser. Zeker voor mensen die willen dat hun water snel en precies op de juiste temperatuur wordt verwarmd. Deze unit biedt een breed scala aan watervolumes om uit te kiezen en verwarmt en doseert precies die hoeveelheid. Kies uit 150ml voor een kopje thee tot 1,5L voor je pot pasta. Het digitale LCD-scherm toont je jouw aanpassingen in gemakkelijk te zien pictogrammen in één oogopslag. Het BRITA-filter verwijdert veel ongewenste deeltjes en kalkaanslag. Dit is echt een heetwaterdispenser die eruitziet en functioneert als een apparaat van de volgende generatie op je aanrecht.

Dit is een echt aanpasbare warmwaterboiler die er net zo hightech uitziet als hij functioneert.

Wil je meer weten over de Morphy Richards Heetwaterdispenser?   Bekijk dit item hier

Voordelen
 • Smalle kubusvormige heetwaterdispenser die 3L water in één keer kan bevatten.
 • Digitale LCD-uitlezing laat u weten wat er aan de hand is.
 • De temperatuurselectie vindt plaats met een drukknop onder het LCD-display.
Nadelen
 • Sommige eenheden produceerden onaangenaam smakend water.

Breville VKJ791X Hot Cup waterdispenser

Best Budget 

De Breville HotCup Heetwaterdispenser, 1,5L, is een basiseenheid voor heet water zonder de toeters en bellen van de duurdere modellen. Met een inhoud van 1,5 liter is hij kleiner dan de meeste andere.  En een handige optie voor degenen die gewoonlijk slechts één of twee kopjes water per keer opwarmen.

Dit is een mooi uitziende eenheid met een glanzend zwarte behuizing en een gepolijste roestvrijstalen rand. Het waterreservoir is geheel doorzichtig, met een minimum en maximum maatverdeling aan de zijkant. De tank bevat een blauw lampje dat gaat branden als het water kookt. Handig als je gewoon in de buurt rondhangt in afwachting van je thee of koffie.

Dit model heeft een minimale uitstraling doordat er slechts twee knoppen op zitten. De ene is om het scharnierende deksel te openen en de andere is om hem aan te zetten. Er is niets aan te passen - het water wordt verwarmd tot slechts één temperatuur (bijna kokend). Vervolgens wordt het afgegeven in een vast volume. Online recensenten hebben opgemerkt dat deze hoeveelheid water te veel is voor een kopje en niet genoeg voor een mok. Bovendien is het fijn dat de lekbak uitneembaar en makkelijk schoon te maken is.

De Breville HotCup Heetwaterdispenser is een van de goedkoopste modellen. Het kleinere formaat is een zegen voor diegenen die nooit 8 of meer kopjes water tegelijkertijd willen. Dit is een basisapparaat dat water kookt en afgeeft. Daar is het voor gebouwd en dat is waar het goed in is. Ondanks zijn budgetprijs ziet hij er slim uit. Vooral wanneer het waterreservoir blauw oplicht om aan te geven dat het water het kookpunt heeft bereikt. Deze heetwaterdispenser levert jouw thee- of koffiewater snel en efficiënt. Het is een goede keuze voor kleine huishoudens.

Voordelen
 • Warmwaterboiler en dispenser met een inhoud van 1,5L.
 • Doorzichtige watertank met afmetingen laat je weten hoeveel water er nog te gebruiken is.
 • De tank licht blauw op in de kookmodus als visuele indicator.
 • Kookt een kopje water in minder dan 50 seconden en tank in 60 seconden.
Nadelen
 • Geen cupmaatkiezer.
 • Heeft geen 'stop doseren'-knop.

Oyu van Yum Azië

Reviews

4.5

Gemiddelde van 185 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 185 reviews

Oyu van Yum Asia is een grote heetwaterdispenser die een van de gemakkelijkst te gebruiken op de markt moet zijn. Het heeft ook het voordeel van een grote watercontainer, maar liefst 4 liter. Dat betekent dat je minder tijd kwijt bent aan het vullen.

Het apparaat is niet bepaald compact, maar het staat mooi op een werkblad en ziet er goed uit. Ook al wordt het gedomineerd door helderwit plastic. Bovenop heeft de Oyu verzonken bedieningselementen die verborgen zijn in het plastic oppervlak. Ze stellen je in staat de watertemperatuur, de te doseren hoeveelheid en andere kernfuncties in te stellen. Er is een hoorbare waarschuwing als je instellingen kiest en als je het waterpeil te laag laat worden.

De prestaties zijn goed, met water tot 99 graden beschikbaar in 5 seconden. Het mondstuk is ook mooi en nauwkeurig. Terwijl een kleine lekbak in het uitgiftegebied zorgt voor eventueel gemorst product. Oyu heeft sindsdien ook een hogere lekbakaccessoire toegevoegd, waardoor schuine strepen tot het verleden behoren.

Recensten klaagden dat het water dat door de Oyu werd afgegeven aanvankelijk iets van een plasticachtige smaak. Maar zoals bij elke nieuwe aankoop begint dit te vervagen bij achtereenvolgens gebruik. Afgezien daarvan is dit een ongecompliceerde, efficiënte heetwaterdispenser die de klus inderdaad heel goed geklaard krijgt.

Wil je meer weten over de Oyu van Yum Asia ? Bekijk dit item hier

Voordelen
 • Warmwaterboiler en dispenser met een inhoud van 1,5L.
 • Snelle toevoer van warm water
 • Grote capaciteit
Nadelen
 • Is voornamelijk van plastic gemaakt

De'Longhi KBLA3001.R

Reviews

8.8

Gemiddelde van 72k reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

8.8

Gemiddelde van 72000 reviews

Deze felgekleurde heetwaterdispenser met brede basis weegt slechts 850 g wanneer hij leeg is. En we vinden het een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding op basis van zijn prestaties. Het koken van de volledige capaciteit duurt iets meer dan drie minuten. Terwijl het twee minuten duurt voor één liter en een snelle 45 seconden om genoeg te koken voor één kopje.

Recensenten vonden ook dat de heetwaterdispenser stiller is dan veel andere modellen. De temperatuur van de behuizing na het koken bereikt 63C maar het handvat blijf koel en veilig bij aanraken.

Beschikbare kleuren Zwart, rood, wit

Deze heetwaterdispenser voelt elegant aan en is verkrijgbaar in vele kleuren. Van krachtig rood tot neutraal zwart, dus hij past in elke keuken. Het is snel en kookt een kopje water sneller dan veel andere modellen.

Gezien hoe goed het presteerde tijdens het testen, denken we dat deze heetwaterdispenser veel waar voor zijn geld biedt. Het is merkbaar stiller dan veel van zijn concurrenten. Dankzij het opklapbare deksel kun je het gemakkelijk met één hand vullen. Of je kunt het rechtstreeks bijvullen via de brede tuit zonder spatten. Het duurt iets meer dan drie minuten om de maximale capaciteit te koken. Maar als je water voor één kopje wilt, moet je het eerst afmeten.

Wil je meer weten over de De'Longhi KBLA3001.R?  Bekijk dit item hier

Voordelen
 • Stilte van de heetwaterdispenser
 • Snelheid van koken
 • Mooi uitziende heetwaterdispenser
Nadelen
 • Garantie bij De'Longhi is slechts voor 12 maanden
 • Positie van de watermeter maakt het moeilijker om te vullen

Swan - Nordic heetwaterdispenser 1.7 liter

Reviews

4.5

Gemiddelde van 7 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 7 reviews

De Swan 1,7l is een budget heetwaterdispenser met een nette, ouderwetse uitstraling. Het heeft de basis goed en houdt het water een behoorlijke tijd warm. Als je op zoek bent naar iets goedkoops, dan is dit een goede keuze. Geef wat meer uit en je krijgt een mooiere heetwaterdispenser die niet zo gemakkelijk vingerafdrukken opneemt. En die ergonomisch makkelijker in gebruik is.

De Swan - Nordic heetwaterdispenser 1,7l is een betaalbare, traditioneel gevormde heetwaterdispenser. De sterk reflecterende roestvrijstalen behuizing is een magneet voor vingerafdrukken en vuil. En het deksel kan moeilijk te openen zijn. Met een gewicht van ongeveer 0,87 kg is het echter een lichtgewicht heetwaterdispenser. Hoewel deze heetwaterdispenser eenvoudig is in zijn functies, is hij relatief stil. En houdt hij je water een behoorlijke tijd warm. Voor een goedkope en eenvoudige heetwaterdispenser is het een goede keuze. Maar er zijn betere, aantrekkelijker uitziende heetwaterdispensers beschikbaar, zodat je jouw budget iets meer kunt oprekken. 

• Kookprestaties: Met ongeveer 3 minuten en 5 seconden duurt het iets langer dan gemiddeld om een liter water te koken met deze heetwaterdispenser.

• Warmhouden: Er is geen warmhoudmodus, maar de heetwaterdispenser houdt het water warm, zodat je tot 20 minuten na het koken thee kunt zetten.

•  Bruikbaarheid: Het stijve deksel is even wennen. De waterindicator heeft een groot aantal markeringen, maar helaas zitten deze alleen in kopjes.

Wil je meer weten over de Swan - Nordic heetwaterdispenser 1.7 liter?  Bekijk dit item hier

Voordelen
 • Betaalbaar
 • Klassieke uitstraling
 • Lichte kruik
Nadelen
 • Trekt vingerafdrukken aan
 • Oncomfortabel handvat

DeLonghi Distinta 1.7L

Reviews

4.5

Gemiddelde van 28 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 28 reviews

De DeLonghi Distinta 1.7L Digitale Heetwaterdispenser is een compact ogende heetwaterdispenser met een aantrekkelijk design. Het is strak en stijlvol. Het is luidruchtig en het ontwerp van het deksel is vervelend, maar afgezien daarvan is het een goede heetwaterdispenser. Maar het prijskaartje voor een heetwaterdispenser met basisfuncties is moeilijk te rechtvaardigen.

De DeLonghi ziet er goed uit. Er is een mat bronzen versie, maar is ook verkrijgbaar in zwart, wit en koper. De vorm is vrij klein en gedrongen, dus het is een verrassing dat hij standaard een inhoud van 1,7 liter heeft.

Het netsnoer is wel wat aan de korte kant met 70cm. En hoewel het deksel aantrekkelijk is, is het een beetje vervelend. Je moet het er handmatig afhalen. Wat betekent dat je twee handen moet gebruiken als je de heetwaterdispenser via het deksel wilt vullen. In plaats van via de tuit. Een kleine hendel bij de voet zet de heetwaterdispenser aan en een klein oranje lampje gaat branden om aan te geven dat hij aan het opwarmen is.

Het deksel is ook vrij klein. Dat betekent dat het lastig is om naar binnen te reiken als je kalkaanslag probeert weg te schrobben. Vooral wanneer het kalkfilter en de indicator voor het maximale niveau in de weg zitten.

De heetwaterdispenser weegt 1,1 kg (alleen de kan), dus hij ligt wat zwaar in de hand, maar is niet superzwaar. Qua functies is het echter een eenvoudige heetwaterdispenser, zonder keuze tussen watertemperatuur of warmhoudfunctie.

Het kost gemiddeld 2m32s om een liter water te koken dat op 14⁰C uit de kraan komt. De DeLonghi is echter luidruchtig. Merkbaar luidruchtiger dan de meeste heetwaterdispensers.

Het ontwerp is prachtig, afgezien van het deksel. En het doet zijn werk prima. Maar het is prijzig voor een standaard heetwaterdispenser. 

Wil je meer weten over de DeLonghi Distinta 1.7L?  Bekijk dit item hier

Voordelen
 • Compact ontwerp
 • Mooi uiterlijk
Nadelen
 • Prijzig
 • Basis kenmerken
 • Luidruchtig

Sage Smart Kettle

Reviews

4.8

Gemiddelde van 4 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 4 reviews

De Sage Smart Kettle is een heetwaterdispenser die op een voetstuk staat, waar een aantal hi-tech bedieningselementen op zitten. Hiermee kun je niet alleen water koken. Maar het ook opwarmen tot elke temperatuur van 80 tot 100⁰C in stappen van 5⁰C. Waardoor het beter geschikt is voor het zetten van verschillende soorten thee. Er is ook een warmhoudfunctie van 20 minuten.

De functies lijken erg op die van de Kenwood Persona SJM610. Maar hoewel de temperaturen van de Kenwood onnauwkeurig zijn, is de Sage indrukwekkend.

De Sage Smart Kettle ziet er goed uit. De kan zelf heeft een aantrekkelijke zwart gelakte afwerking en de voet is van geborsteld roestvrij staal. Het ligt licht in de hand met een gewicht van 990 g (alleen kan).

De basis is goed met maar liefst zeven knoppen - dat is veel voor een heetwaterdispenser. Maar dit betekent in ieder geval dat de bediening heel eenvoudig is. Er is geen weergave voor de gewenste temperatuur. In plaats daarvan kun je met vijf knoppen 80⁰C, 85⁰C, 90⁰C, 95⁰C of 100⁰C selecteren. Dan zet de een de heetwaterdispenser aan en de ander zegt dat hij warm moet blijven.

De bouwkwaliteit is zeer indrukwekkend. Het deksel is groot en doorzichtig en klapt soepel omhoog met een druk op de knop. Er zijn waterniveau-indicatoren aan beide zijden, de lengte van het netsnoer is ruim. En het kalkfilter is gemaakt van fijn gesneden metaal in plaats van een gaas. Waardoor het veel duurzamer is dan de meeste andere.

De Sage ligt heerlijk in de hand en is een genot om te vullen. Tik met een duim op de knop aan de bovenkant van het handvat en het deksel gaat soepel omhoog. Waardoor je een brede hals hebt om te vullen (en ook gemakkelijk schoon te maken). Het giet ook schoon.

Het kost gemiddeld 2m28s om een liter water te koken dat op 14⁰C uit de kraan komt. Als je een theeliefhebber bent die geld uitgeeft aan een high-end heetwaterdispenser om de perfecte temperatuur te krijgen. Dan is dit van groot belang.

De warmhoudfunctie werkt goed. Maar we vinden het zonde van de energie om herhaaldelijk water opnieuw te koken.

Deze hi-tech heetwaterdispenser biedt een temperatuurbereik dat perfect is voor theekenners. Het is goed als je van verschillende soorten thee houdt. Kokend water is prima voor koffie en zwarte thee, maar lagere temperaturen halen het beste uit groene en witte thee. De Sage kan zulke temperaturen goed nauwkeurig meten. Je zou ook de hi-tech Smarter iKettle 2.0 kunnen overwegen als je een Apple-apparaat hebt.

Wil je meer weten over de Sage Smart Kettle? Bekijk dit item hier

Voordelen
 • Keuze van temperaturen
 • Nauwkeurige temperaturen
 • Warmhoudfunctie
Nadelen
 • Prijzig

Dualit Classic heetwaterdispenser 1,7 liter

Reviews

4.3

Gemiddelde van 6 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 6 reviews

De Dualit Classic Kettle is een heetwaterdispenser van goede kwaliteit. Maar hij is eerlijk gezegd een beetje duur voor een machine die water kookt. Het beschikt niet over de mooie functies die sommige high-end heetwaterdispensers wel hebben. Zoals lagere temperaturen voor speciale theesoorten of een warmhoudfunctie.

Het is niet verwonderlijk dat de Dualit een goed gebouwde machine is. Het is aantrekkelijk in een gepolijste chromen afwerking die op de een of andere manier vingerafdrukken weet af te weren. En het is stevig gemaakt, hoewel het daardoor 1,3 kg weegt (alleen de kan). Dus het is vrij zwaar in de hand.

Voor de prijs waren we ook geen fan van het deksel. Je opent het handmatig door met je vinger aan de lushandgreep aan de bovenkant te trekken. Het is zeker gebouwd om lang mee te gaan. Maar het is moeilijk te openen en het is zeker niet leuk om te openen als het heet is.

Het idee is waarschijnlijk dat je de heetwaterdispenser in plaats daarvan via de tuit moet vullen. Maar de tuit is vrij klein, dus het gebruik van het deksel zou gemakkelijker zijn geweest. En het siert dat het deksel lekker wijd opengaat, wat zowel goed is voor schoonmaken als vullen.

Er is een waterniveau-indicator aan elke kant - een in liters, de andere in kopjes. En het kalkfilter is gemaakt van fijn gesneden metaal in plaats van een gaas. Waardoor het veel duurzamer is dan de meeste andere.

De Dualit beschikt ook over een repareerbaar element. Wat betekent dat het een leven lang mee kan gaan met van tijd tot tijd nieuwe elementen. In plaats van het na een paar jaar verspillen, zoals mensen doen met andere heetwaterdispensers als ze het begeven.

Qua functies is het echter een eenvoudige heetwaterdispenser, zonder keuze tussen watertemperatuur of warmhoudfunctie. De bediening is een simpele schakelaar bij de basis. Met een rood lampje dat gaat branden om aan te geven dat hij aan het opwarmen is.

Het kost gemiddeld 2m34s om een liter water te koken dat begon op 14⁰C uit de kraan. Recensenten merkten op dat de ketel niet ongewoon stil is, ondanks het feit dat het te boek staat als stil merk. Maar het is zeker niet bijzonder luid.

De Dualit is geen slechte heetwaterdispenser, het is gewoon heel moeilijk om het prijskaartje te rechtvaardigen. De Dualit Classic Heetwaterdispenser is goed, maar erg duur voor een eenvoudige heetwaterdispenser. Dus de enige reden waarom je het boven andere kiest, is het uiterlijk. Als je houdt van de styling en/of het past perfect bij je andere Dualit-apparaten.

Wil je meer weten over de Dualit Classic heetwaterdispenser 1,7 liter?  Bekijk dit item hier

Voordelen
 • Goede bouwkwaliteit
 • Mooi uiterlijk
Nadelen
 • Erg prijzig
 • Basis kenmerken
 • Vervelend dekselontwerp

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste heetwaterdispenser

Een heetwaterdispenser werkt als een gewone heetwaterdispenser, met als enige verschil de warmte-energiebron. In een gewone heetwaterdispenser gebruik je het gasfornuis om warmte-energie te leveren. In een heetwaterdispense is elektriciteit echter de bron van warmte-energie.

Aan de onderkant van de ketel bevindt zich een spoel van een verwarmingselement, waarop een geleiderplaat van aluminium of staal zit. Wanneer je de heetwaterdispenser aansluit, begint de elektrische stroom door de spoel van het verwarmingselement te stromen. Dit element is zo gekozen dat het weerstandsvermogen behoorlijk hoger is dan de standaardelementen. Omdat het de stroom begint te weerstaan, genereert het warmte-energie. Aangezien het thermische vermogen recht evenredig is met de weerstand van het materiaal.

De warmte-energie verwarmt vervolgens de aluminium afdekplaat, die in direct contact blijft met het water. De energie wordt vervolgens via geleiding overgedragen op de gehele bulk van het water. Omdat de watermoleculen losjes verspreid zijn, verspreiden ze warmte sneller door geleiding dan door convectie. Daarom wordt water te snel verwarmd in een heetwaterdispenser.

Capaciteit

Het belangrijkste onderdeel bij het kopen van een heetwaterdispenser is de capaciteit. Wat voor jou de ideale capaciteit is, hangt af van jouw wensen. Als je graag de hele dag door warm water drinkt, is een grotere capaciteit ideaal. Terwijl als je alleen 's ochtends een kopje thee of twee wilt zetten, iets kleiner zou moeten volstaan. Heetwaterdispensers variëren in capaciteit, van 0,5L tot 1,8L. Een aanzienlijk deel van het aanbod ligt tussen de 1,5 en 1,8 liter, dus kies verstandig.

Verwarmingsprestaties

Het wattage van heetwaterdispensers verschilt per model. Het is een indicatie van hoe snel de heetwaterdispenser water kan opwarmen. Een heetwaterdispenser van 750 W kan bijvoorbeeld iets langer duren dan een model van 1500 W. Een heetwaterdispenser met een grotere capaciteit kan meer vermogen nodig hebben om grotere hoeveelheden water te verwarmen dan een kleinere. Dit zou ook de prijsverschillen tussen modellen moeten verklaren en hoe wattages verschillen tussen capaciteiten.

Bouwkwaliteit en constructie

De bouwkwaliteit van een heetwaterdispenser is belangrijk, aangezien je het waarschijnlijk heel lang zult gebruiken. En de heetwaterdispenser elke keer dat je het gebruikt bestand moet zijn tegen het soort verwarming en afkoeling. Het moet ook veilig in gebruik zijn, met goede isolatie, een sterke handgreep en meer. 

Sommige heetwaterdispensers gebruiken zelfs een ander materiaal aan de bovenkant. Zodat je het deksel van de heetwaterdispenser kunt aanraken zonder jezelf te bezeren. Sommige andere modellen hebben transparante lichamen zodat je kunt zien hoe het water binnenin begint te borrelen en koken. Heetwaterdispensers met afneembare deksels zijn ook gemakkelijker grondig schoon te maken.

Instellingen watertemperatuur

Bij sommige heetwaterdispensers kun je ook instellen op welke temperatuur je het water wilt laten opwarmen. Handig als je gewoon wat lauw water wilt drinken of als je kokend heet water nodig hebt voor thee. Modellen met deze functie kunnen een draaiknop hebben die kan worden gedraaid om het water naar wens te verwarmen. De meeste heetwaterdispensers hebben deze functie niet. Dus misschien moet u de specificaties zorgvuldig doornemen voordat je  er een koopt.

Indicatoren waterniveau en temperatuur

Sommige heetwaterdispensers worden geleverd met indicatoren voor de temperatuur. Waardoor het gemakkelijk is om bij te houden hoe heet het water is. Sommige andere modellen hebben een doorzichtige gleuf langs de zijkant waar je ook het waterniveau kunt zien. Sommige modellen zijn volledig transparant. Anderen hebben in plaats daarvan transparante deksels. Al deze kleine elementen vormen samen een geweldig, bruikbaar product. Hiermee kun je de temperatuur van het water meten of de heetwaterdispenser bijvullen.

Snoerloze ontwerpen

De meeste heetwaterdispensers worden geleverd met een docking-basis, waar de kan op staat. Dat is belangrijk. Want zo kun je de heetwaterdispenser gemakkelijk overal mee naar toe nemen, zonder dat er met een snoer wordt gesleept. Het maakt het ook gemakkelijk om de heetwaterdispenser schoon te maken. Sommige oudere en goedkopere modellen hebben dit misschien niet, maar hebben in plaats daarvan een permanent vaste kabel.

Er zijn nog een aantal andere dingen die je kunnen helpen bij het kiezen. Je kunt  bijvoorbeeld afgaan op de kleuren en de ontwerpen. De meesten van ons zullen de heetwaterdispenser meestal in de keuken of op de eettafel of op het bureau plaatsen. zien als traditionele gasketels, maar met moderne, elektronische wijzerplaten en indicatoren.

Heetwaterdispenser tips voor de beste koop

We vonden nogal wat variatie in heetwaterdispensers voor deze review. Met name de veiligheidskenmerken varieerden tussen de verschillende merken dispensers. Daarom hebben we een lijst samengesteld met alle veiligheidskenmerken die de ideale heetwaterdispenser zou moeten hebben. Neem deze tips mee voor je beste heetwaterdispenser aankoop.

Automatisch afsluiten

Deze functie schakelt de verwarming uit nadat het water gekookt heeft. Het treedt ook in werking als het waterniveau in de verwarming onder het minimumvolume zakt. Op deze manier zal de heater niet droogkoken en brandgevaar opleveren.

Handmatige uitschakeling

Met de eerste soort handmatige stopknop kun je op elk moment de waterstraal in jouw kopje stoppen. Dit is handig als je merkt dat het gaat overlopen.

Het tweede type is echt een "noodstop" -knop. Niet veel modellen bieden deze functie, maar het is handig als je het hele verwarmingswaterproces wilt stoppen. Het alternatief hiervoor is natuurlijk om de stekker uit het stopcontact te halen. Maar het is veiliger om hiervoor een speciale functie te hebben.

Afneembaar elektrisch snoer

Dit geldt voor elk apparaat. Door verwijderbare snoeren op de apparaten op je aanrecht te hebben, voorkom je dat ze in de knoop raken. En dat je per ongeluk je broodrooster of wat dan ook van het aanrecht stoot. Bovendien betekent het verwijderen van het netsnoer dat kinderen de boiler niet kunnen aanzetten. En zonder toezicht in de buurt van warm water kunnen zijn.

Aparte standaard

Niet alle verwarmingsdispensers staan los van hun standaard. Als de hele unit uit één stuk bestaat, moet je het geheel naar de gootsteen brengen om het te vullen. Inclusief het netsnoer als het niet verwijderbaar is. Of je kunt er een kan water bij zetten. Maar dat is niet bepaald het gemak waar je naar op zoek bent.

Handvat

Voor grotere heetwaterdispensers is een draagbeugel zowel handig als een veiligheidskenmerk. Het kan zijn dat een gewoon handvat van het kantype niet het juiste zwaartepunt heeft. 

Sommige heetwaterdispensers zijn volledig transparant, zodat je gemakkelijk kunt zien hoeveel water er nog in zit. Anderen hebben ramen van verschillende afmetingen waar je doorheen moet kijken om te zien wat het waterpeil is. Ze hebben allemaal een soort meetschaal aan de zijkant. Van maximale tot minimale markeringen, vaak ingedeeld in kopjesvolumes.

Het is belangrijk om het waterpeil tussen de maximale en minimale markeringen te houden. Bij te veel water kan het eruit spuiten tijdens het verwarmingsproces. Terwijl bij te weinig water het risico bestaat dat het apparaat droogkookt als het geen automatische uitschakelfunctie heeft.

Laatste Heetwaterdispenser Trends van 2023

De heetwaterdispenser trends van 2023 worden grotendeels gedreven door de vraag en het gedrag van de consument. Hier zijn enkele specifieke markttendensen en consumenteneisen:

• Multifunctionaliteit: 

Consumenten zijn op zoek naar meer keuzes. En heetwaterdispensers hebben in de loop van de tijd steeds meer functies toegevoegd. Sommige nieuwe heetwaterdispensers hebben bijvoorbeeld vooraf ingestelde temperaturen. Evenals isolatie en automatische uitschakelfuncties om aan verschillende consumentenbehoeften te voldoen. Onder hen is de heetwaterdispenser met een koelfunctie. Deze is uitgevonden om te voldoen aan de vraag van mensen die de gewoonte hebben om koud water te drinken.

• Gezondheid en milieubescherming: 

Het bewustzijn van mensen over gezondheid en het milieu blijft toenemen. Daarom besteden consumenten ook meer aandacht aan de vraag of heetwaterdispensers voldoen aan de milieu- en gezondheidsnormen. Sommige heetwaterdispensers gebruiken bijvoorbeeld loodvrije materialen om hun impact op de gezondheid en het milieu te verminderen. Huidige heetwaterdispensersmaakt gebruik van food-grade materialen om de veiligheid van het drinken te garanderen.

• Personalisatie: 

Consumenten besteden meer aandacht aan gepersonaliseerde ervaringen. Heetwaterdispensers beginnen ook gediversifieerde ontwerpen en kleuren te introduceren. Om aan de verschillende esthetische behoeften van de consument te voldoen.

Conclusie

De heetwaterdispensers hebben verschillende gamma's, namelijk grootte, functies en prijs. Van het kleinste budgetmodel (Breville HotCup Heetwaterdispenser) tot de grootste premium keuze (Morphy Richards). Er is een breed scala aan veiligheids-, gemaks- en aanpassingsfuncties. Die passen bij de thee, koffie en andere dranken van de meeste mensen. levensstijl nodig heeft.

Een ander voor de hand liggend bijkomend voordeel is dat ze er steevast interessant uitzien. Over het algemeen vallen de modellen die we hier hebben samengesteld op door hun gedurfde uiterlijk en zinderende styling.

Een van de grootste misvattingen over het algemene stroomverbruik van de heetwaterdispenser is dat het veel energie kost. De stijging van jouw elektriciteitsrekening kan echterverschillende oorzaken hebben, zoals:

• Als je een oude heetwaterdispenser gebruikt, zal de verwarmingsspiraal meer energie verbruiken. Omdat de efficiëntie ervan lager zal zijn dan die van een nieuwe. Probeer dus verouderde apparaatmodellen te vermijden.

• Als de heetwaterdispenser niet in gebruik is, sluit hem dan af en verwijder de hoofdaansluiting van het huis. De meeste moderne modellen van de heetwaterdispenser halen stroom uit het elektronische circuit. Zelfs als ze niet zijn ingeschakeld.

• De heetwaterdispenser onnodig aan laten staan in de hoop dat het water blijft koken is energieverspilling. Een heetwaterdispenser is zo ontworpen dat hij automatisch stopt met het trekken van stroom uit het circuit. Zodra de temperatuur van het water het kookpunt overschrijdt.

Uiteindelijk wilden we de beste heetwaterdispenservoor 2023 vinden. We wilden een model dat alles kon, van instant kokend water afgeven tot een streepje voor in de keuken. We wilden praktische bruikbaarheid, functionaliteit en functies in overvloed. En die hebben we voor je gevonden, in de vorm van de Breville VKT146X heetwaterdispenser.

Auteur

 • Ik ben Jan Willem Beumer en schrijf artikelen met jarenlange ervaring in de elektronicasector. Daarnaast ben ik een liefhebber van koken voor mijn gezin en alles wat te maken heeft met wonen. Als auteur bij https://bestetester.nl deel ik mijn ervaring en passie met veel enthousiasme.

Vorige test

Beste energiezuinige elektrische kachel 2023 uit de Test

Volgende test

Beste Pluizentondeuse 2023 uit de Test