Top 10 uit de Test

Beste Koffiezetapparaat 2019 uit de Test

0

Beste koffiezetapparaat

Ben je op zoek naar een nieuw koffiezetapparaat maar kun je er niet over uit welke je nu moet kiezen? Of ben je op zoek naar de voordelen en nadelen van een koffiezetapparaat? Een kopje koffie is voor veel mensen de start van de dag. De een houdt van pads en de ander van verse bonen. Ook zijn er veel diverse soorten koffie, bijvoorbeeld cappuchino, latte machiatto of koffie’s met een smaakje. Voor ieder wat wils en zo ook voor ieder een geschikt koffiezetapparaat. Wij zetten de beste koffiezetapparaten voor jou op een rijtje, hieronder vind je de echte aanraders.

 1. Philips Senseo Quadrante
  Al jaren niet uit menig huis weg te denken is natuurlijk het Senseo apparaat. De Philips Senseo Quadrante is een luxe groot koffiezetapparaat met een extra groot water reservoir. Dit zorgt ervoor dat je de machine minder vaak hoeft bij te vullen. Je kunt bij dit apparaat de lekbak verstellen om zo een extra grote mok te kunnen plaatsen. Met dit apparaat maak je in minder dan één minuut twee kopjes koffie. Door de koffieboosttechnologie wordt het water verspreid over de hele Senseo koffiepad, hierdoor wordt de smaak van elk stukje gemalen koffie zijn aroma en smaak afgegeven.
 2. Nespresso Magimix Inissia
  Het Nespresso Magimix Inissia apparaat is een klein, compact koffiezetapparaat. Slechts 25 seconden duurt het zetten van een kopje koffie. Je hebt keuze uit twee verschillende kopgroottes, namelijk espresso en lungo. Nespresso biedt maarliefst 25 verschillende koffie melanges, een divers assortiment aan smaken. Bij aankoop van het apparaat ontvang je een welkomstpakket met 14 verschillende koffies, zo kun je ontdekken welke koffie jij het lekkerst vindt.
 3. Krups Nescafe Dolce Gusto Mini Me
  Verkrijgbaar in diverse kleuren is dit Krups Nescafe Dolce Gusto Mini Me koffiezetapparaat. De machine is compact en leuk om te weten is dat je dit apparaat ook kunt gebruiken om thee, ijsthee, chocolademelk en ijskoffie mee te maken. Het apparaat beschikt over een afneembaar water reservoir van 0,8 liter en is snel opgewarmd. Binnen 30 seconden is het koffiezetapparaat klaar voor gebruik. Je kunt het apparaat gebruiken met Nescafe Dolce Gusto cups. Het grote aanbod van meer dan 30 verschillende smaken cups zorgt ervoor dat er altijd iets tussen zit wat je lekker vindt, en dat je kunt varieren. Ook een fijn detail van dit apparaat is dat het een eco stand heeft waardoor het na 5 minuten automatisch uitgeschakeld wordt.
 4. Philips 3000 serie HD8824/01 Espressomachine
  Zeg je luxe, dan zeg je Philips 3000 serie HD8824/01 Espressomachine. Deze volautomatische machine maakt met verse bonen alle soorten koffie voor jou in een handomdraai. Dankzij de 100% keramische molen raken de koffiebonen nooit oververhit en de heerlijke koffie aroma blijft bewaart. De melkopschuimer zorgt ervoor dat je binnen no time een heerlijke cappuccino creeert. Met de geheugenfunctie onthoudt het apparaat welke hoeveelheid koffie het lekkerst vindt. Zo maak je met één klik op de knop jouw ideale kopje koffie. Het apparaat is eenvoudig te reinigen en heeft automatisch koffiedoorloopsysteem, waarmee de machine zichzelf reinigt.
 5. Philips Senseo Original HD6553/70
  Een top vijf met koffiezetapparaten is niet compleet zonder het originele Senseo apparaat, de Philips Senseo Original HD6553/70. Binnen één minuut staan er één of zelfs twee kopjes koffie voor jou klaar. De koffieboosttechnologie zorgt voor een volle en rijke smaak. De crema plus technologie maakt dit af met een zachte, fijne cremelaag. Na 30 minuten schakelt het apparaat zichzelf automatisch uit. Dat is veilig en goed voor het milieu. Bovendien is het apparaat eenvoudig te reinigen. Het koffiezetapparaat is in diverse kleuren verkrijgbaar.

Besparen op een koffiezetapparaat

Bij de aankoop van een koffiezetapparaat is het verstandig niet alleen te kijken naar wat de aankoopkosten van een apparaat zijn, maar ook naar het verbruik van cups en pads en milieu vriendelijkheid. De prijzen van cups, pads en bonen kunnen erg varieren en het is dus verstandig hier vooraf goed onderzoek naar te doen om zo niet voor verrassingen te komen staan.

Reiniging

Om lang plezier te kunnen hebben van jouw koffiezetapparaat is reiniging een belangrijk onderdeel van het gebruik. De bovenstaande apparaten zijn allemaal gebruiksvriendelijk en eenvoudig te reinigen. Ieder koffiezetapparaat wordt op een andere manier gereinigd. Veel machines hebben vaatwasser bestendige onderdelen welke je gemakkelijk kunt monteren en demonteren, en zo regelmatig of dagelijks in de vaatwasser kunt doen. Haal de onderdelen los en was deze af of stop deze in de vaatwasser. Haal een doekje over het apparaat en let goed op hoekjes en randen. Maak deze goed schoon.

Er bestaan ook apparaten welke zichzelf van binnen reinigen. Dit zijn veelal machines uit het luxe segment. Dit noemt men ook wel een automatisch koffiedoorloopsysteem. Hiermee reinigt de machine zichzelf met water wanneer het apparaat in- of uitgeschakeld wordt. Vergeet hierbij niet dat het apparaat ook ontkalkt dient te worden. Dit kan met speciale ontkalkers, afhankelijk van welk apparaat je gebruikt.

Vergelijken

Mocht je de prijzen van koffiezetapparaten willen vergelijken is het ook handig te kijken wat je nu daadwerkelijk voor het bedrag krijgt. Sommige apparaten worden enkel als apparaat aangeboden terwijl er ook koffiemachines zijn waarbij je direct een welkomstpakket krijgt met diverse smaken koffie. Op die manier kun je alle koffiesmaken en mogelijkheden ervaren.

Bij het vergelijken moet je ook letten op het energieverbruik en de garantie. De meeste apparaten hebben 2 jaar garantie. Garantie is handig als het apparaat defect is. Wanneer het apparaat door een technisch mankement defect is zorgt de garantie ervoor dat jouw apparaat gerepareerd of vervangen wordt. Het kan dus zo zijn dat je dan een nieuw koffiezetapparaat ontvangt.

Het energieverbruik kan flink varieren. Dat is belangrijk om op te letten als je het apparaat veel gebruikt. Er bestaan ook koffiezetapparaten welke zichzelf automatisch uitschakelen na een x aantal minuten. Dit is goed voor het milieu.

Design

Het uiterlijk van een koffiezetapparaat bepaalt voor een groot deel welke je koopt. Je wilt natuurlijk wel dat er een mooi apparaat in je keuken staat. Vaak is een koffiezetapparaat standaard te vinden op het aanricht en kiest men een machine met een uiterlijk dat bij de keuken past. Koffiezetapparaten zijn er veel verschillende kleuren, vormen en maten. Ook in het design is het belangrijk te denken aan wat voor jou belangrijk is, en dan ook wat je mooi vindt. Er bestaan speciale koffiezetapparaten welke extra compact zijn, wat ideaal is als je bijvoorbeeld een kleine keuken hebt of niet zo vaak koffie drinkt. Of er zijn grote luxe apparaten met een modern ontwerp. Of iets ertussenin. Zoals dat mooi op zijn oer-Hollands wordt omschreven: er is voor ieder wat wils.

Populaire merken

Philips Senseo
Zeg je koffie, dan zeg je Senseo. Sinds 2001 op de markt en ook direct niet meer uit menig woningen weg te denken. De Senseo is innovatief en onderscheidt zich van de traditionele filterkoffiemethode door het gebruik van de koffiepads, de tijdwinst van watertoevoer onder druk, en een schuimlaag.

Nespresso Magimix
What else? Wie kent de reclame’s met George Clooney niet? Nespresso staat bekend als de kleine aluminium capsule met lang houdbare gemalen koffie. Leuk weetje: de naam is een combinatie van het moederbedrijf Nestlé en expresso.

Philips
Niet alleen Senseo is een bekend en belangrijk onderdeel van Philips. Philips staat onder haar eigen naam ook bekend als een goede producent van koffiezetapparaten. Vooral de bonenmachines zijn echte uitblinkers.

De’longhi
Misschien iets minder bekend in de volksmond, maar De’longhi staat bekend om haar luxe koffiezetapparaten en is voornamelijk een bekende naam in het iets hogere segment. Strak, modern design kenmerkt het merk, gevolgd door goede kwaliteit.

Krups
Dit merk staat bekend om de koffiezetapparaten geschikt voor Nespresso en Dolce Gusto cups. Krups levert goede, compacte machines voor een vriendelijke prijs. Fijn aan Krups is dat de designs van de machines erg wisselen, zodat er voor iedereen wel een koffiezetapparaat tussen zit naar zijn of haar smaak.

Jura
Luxe omschrijft dit merk koffiezetapparaten op zijn best. Mocht je op zoek zijn naar een luxe volautomatische machine dan zit je bij Jura goed. De apparaten van Jura zijn milieu- en onderhoudsvriendelijk. Bij dit merk maak je geen gebruik van pads of cups maar van bonen.

Braun
Als je graag een origineel koffiezetapparaat wilt met een filter, dan is Braun wellicht een fijn merk voor jou. Een koffiezetapparaat met filter is fijn voor meerdere mensen tegelijk koffie wilt zetten of als je het belangrijk vindt dat de prijs van een kopje koffie laag wilt. Of natuurlijk de originele smaak, dat kan ook. Leuk weetje: wist je dat een kopje koffie met een origineel koffiezetapparaat gemiddels slechts 3 cent kost?

Wat is een koffiezetapparaat en welke soorten heb je?

Net als met veel voedingsmiddelen het geval is, is ook het begin bij koffie een mysterie en mythe. Het meest bekende verhaal over het onstaan van koffie gaat over een geitenhoeder die energieke effecten opmerkte toen zijn kudde rode bessen van een bepaalde struik of boom aten. Hij at vervolgens zelf een beetje van het fruit en vertelde dit door aan een monnik in een lokaal klooster. De monnik keurde het af en gooide de bessen in het vuur. Dit zorgde voor een aroma waar andere monnikken op af kwamen. De bonen waren geroosterd uit het vuur gehaald, vermalen en opgelost in heet water. En zo ontstond het eerste kopje koffie. Tegenwoordig wordt koffie wereldwijd in veel landen verbouwd.

Naar schatting is, na de olie handel, koffie waarschijnlijk het meest waardevollge (legale) koopwaard op de wereld. Over de hele wereld worden meer dan 2 miljard kopjes koffie per dag gedronken.Dat wil zeggen dat per drie personen één kopje koffie wordt geconsumeerd. Koffie is al eeuwen niet uit het huishouden weg te denken. Zo rond het jaar 1990 ontstond de vraag naar moderne, mooie koffiezetapparaten.

Een koffiezetapparaat is een huishoudelijk apparaat waarmee koffie kan worden gemaakt. Het originele koffiezetapparaat is uitgerust met een koffiefilter in de houder. Hierin gaat fijngemalen koffie. Nadat water kookt in het reservoir druppelt het in het filter met koffie. Het filter zorgt ervoor dat alleen het water met koffie arome in de koffiekan terecht komt. Dit is de originele manier van koffie maken. De sterkte van de koffie wordt beïnvloed door de verhouding van water en koffie.

De opvolger van dit originele apparaat is de koffiemachine waarbij een enkele portie afgenomen kon worden, oftewel de Senseo. Deze soort koffiemachines zijn de afgelopen jaren erg populair geworden. Het systeem laat een afgemeten hoeveelheid water door een koffiepad stromen, wat een standaard kopje koffie creeert. De koffiepads zijn vooraf ingepakt en bevatten een standaard hoeveelheid koffie in een eigen filter. Het voordeel hiervan is dat je kunt varieren met smaken.

Tegenwoordig zijn er veel diverse soorten apparaten verkrijgbaar en ook nog eens veel verschillende manieren van koffie bereiden. Hiervoor zijn uiteraard allerlei soorten machines op de markt gebracht. Hieronder vind je de meest populaire soorten machines:

 • Origineel koffiezetapparaat met filter
 • Koffiepadmachine
 • Koffiecupmachine
 • Volautomatische espressomachine
 • Espressomachine
 • Koffiezetapparaat met bonen

De laatste trends voor koffiezetapparaten

De maatschappij ontwikkelt zich snel en ook in koffie land zit men niet stil. Zo zijn er continue ontwikkelingen omtrent het brouwen van koffie. Wij zetten de laatste trends omtrent koffiezetapparaten graag voor jou op een rijtje.

 • Koffie zetten via wifi
  Gemak dient de mens, en zo ook met het zetten van koffie. Zo kun je tegenwoordig door middel van een speciale app koffie zetten. Via je telefoon geef je de intructies voor het door jou gewenste kopje koffie aan en binnen no time staat het kopje voor je klaar. Je kunt je voorkeuren uiteraard netjes opslaan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de sterkte van jouw koffie of de hoeveelheid kopjes.
 • Koud gebrouwen koffie
  Fans van deze koffie zweren erbij: koud gebrouwen koffie. In eerste instantie zul je denken dat het hierbij om koffie gaat wat heet bereid is en afgekoeld wordt, maar niets is minder waar. Koud gebrouwen koffie maak je door vermalen koffie in een glas of kom te doen en te mengen met koud water. Dit laat je vervolgens tussen de 12 en 24 uur intrekken. Als de tijd om is heb je een kopje verse koffie waar geen warmte of apparatuur aan te pas is gekomen. Gebruikers van deze soort koffie zetten vertellen dat het soepeler smaakt en een lagere zuurgraad heeft dan warme koffie.
 • Nitro koffie
  Een vervolg op de koud gebrouwen koffie is de Nitro koffie. Hierbij neemt men koud gebrouwen koffie en voegt hieraan stikstof toe. Nitro koffie wordt net als koud bier geserveerd via een tap en heeft een bubbelig, schuimend koolzuurkoudend element. De Nitro koffie heeft een rijke, romige textuur en een sterke smaak.
 • Superkoffie
  Voedingsrijke drankjes en de koffie industrie hebben zich met elkaar gemengd met als resultaat de superkoffie. Behalve koffie zelf zitten er in superkoffie veel voedingsstoffen en zogenaamd superfood. Voorbeelden van superfood wat in de superkoffie gestopt wordt zijn maca, eiwitpoeder, gezonde specerijen en andere belangrijke voedingsstoffen.

Beste vaatwasser 2019 uit de test

Previous article

Beste Steelstofzuiger 2019 uit de Test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: