Beste Koffiezetapparaat 2024 uit de Test

Last update: juni 2024

Bijna iedere Nederland houdt er wel van, een heerlijk bakkie pleur in de ochtend. Van de zware donkere bonen is Nederland steeds meer een delicaat koffieland aan het worden. Doordat wij iedere dag koffiedrinken schieten de koffietentjes natuurlijk als paddenstoelen uit de grond. Hoe drink jij je koffie het liefst met melk en/of suiker? Er zijn natuurlijk ook enorm veel koffiezetapparaten en soms zie je door de maling de bonen niet meer. Om die reden hebben wij voor jou een handige lijst gemaakt met alle beste koffiezetapparaten op een rijtje. Zo heb je een goed overzicht wat nu eigenlijk het beste koffiezetapparaat is van dit moment.  

Best Geteste Koffiezetapparaat

Melitta Easy II Therm - Filter

Blijft heet, smaakt geweldig! De Melitta® Easy Therm was altijd al een goed koffiezetapparaat met een handige warmhoudkan. Voor de nieuwe versie van onze bestseller in het segment filterkoffiezetapparaten zijn we nog een stap verder gegaan en hebben we het design gemoderniseerd.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Braun PurAroma 7 KF 7020 BK de beste koffiezetapparaat is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Braun PurAroma 7 KF 7020 BK is de Melitta Easy Therm 1023-05. Kijk onderstaand voor de overige koffiezetapparaat testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Melitta Easy II Therm - Filter

Blijft heet, smaakt geweldig! De Melitta® Easy Therm was altijd al een goed koffiezetapparaat met een handige warmhoudkan. Voor de nieuwe versie van onze bestseller in het segment filterkoffiezetapparaten zijn we nog een stap verder gegaan en hebben we het design gemoderniseerd.

Braun PurAroma 7 KF 7020 BK

Geniet iedere dag weer van een heerlijke kop filterkoffie met de Braun koffiezetapparaat KF7020 BK. Deze Braun PurAroma 7 KF 7020 BK koffiemachine is geschikt voor 12 kopjes koffie en is uitgerust met het OptiBrew-systeem voor de gewenste koffiesmaak.

Bestron Filterkoffiezetapparaat voor

Het koffiezetapparaat ACM750Z van Bestron heeft een praktisch maar chique ontwerp en kan in een handomdraai tot 10 kopjes koffie zetten! Dit Bestron koffiezetapparaat heeft een verwijderbare filterhouder en een glazen kan met scharnierdeksel.

Koffiezetapparaat - Koffiezetapparaat filterkoffie

Krachtige snoer/snoerloze trimmer met een verstelbare kniplengte van 0,8 - 2,5mm Het staggertooth crunch snijmes heeft een speciale vertanding waardoor het mes niet "vol"loopt met haar zodat er snel gewerkt kan worden.

KitchenBrothers Koffiezetapparaat

Met de luxe RVS filterkoffie machine van KitchenBrothers zet je eenvoudig en snel heerlijke verse koffie. Binnen 8 minuten zet je tot wel 12 koppen koffie vol rijke aroma’s! Gebruik de herbruikbare nylon filter met of zonder papieren filters.

Beste koffiezetapparaat aanraders van 2024

Ben je op zoek naar een nieuw koffiezetapparaat maar kun je er niet over uit welke je nu moet kiezen? Of ben je op zoek naar de voordelen en nadelen van een koffiezetapparaat? Een kopje koffie is voor veel mensen de start van de dag. De een houdt van pads en de ander van verse bonen. Ook zijn er veel diverse soorten koffie, bijvoorbeeld cappuchino, latte machiatto of koffie’s met een smaakje. Voor ieder wat wils en zo ook voor ieder een geschikt koffiezetapparaat. Wij zetten de beste koffiezetapparaten voor jou op een rijtje, hieronder vind je de echte aanraders.

Beste koop: Melitta Easy Therm 1023-05

Reviews

4.4

Gemiddelde van 53 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 53 reviews

Dit koffieapparaat is spotgoedkoop en daarnaast wordt die ook nog eens hooggewaardeerd. Iets wat je vrijwel dagelijks ziet zijn de koffiezetapparaten die prima werken, maar waarvan de prijs net wat te laag is. Dit zorgt er altijd voor dat je als consument sceptisch raakt. Deze is door experts en consumenten als zeer goed beoordeeld. Hij is voorzien van een één liter waterreservoir. Op deze manier kan jij voor iedereen heerlijke bakjes koffiezetten. 8 bakken koffie tegelijk is voor een normaal huishouden meer dan genoeg. Ook is dit koffiezetapparaat verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. Dus wat past het beste in jouw keuken? Doordat hij relatief weinig energie verbruikt wordt hij door experts als goed beoordeeld. Ook het gebruiksgemak is natuurlijk ontzettend hoog.

Helaas scoort ook dit koffiezetapparaat slecht op de duur van de koffie. Hier is hij niet de enige in. De Melitta Easy Therm 1023-05 is een compact en klein apparaat dat je voorziet van een heerlijke bak koffie. Iedere dag opnieuw. 

Pros
 • Hij is zeer goedkoop in vergelijking met andere modellen.
 • De koffie kwaliteit is hoog.
Cons
 • Het duurt lang voordat de koffie klaar is.

Best getest: Braun PurAroma 7 KF 7020 BK

Reviews

3.8

Gemiddelde van 66 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.8

Gemiddelde van 66 reviews

Met de Braun PurAroma 7 KF 7020 BK maak je gewoon thuis een heerlijke kop koffie. Hij heeft een prachtig design en zal zeker niet misstaan op je aanrechtblad. Daarnaast is hij heel gebruiksvriendelijk. Het is een kwestie van een druk op de knop en je bent voorzien van een heerlijk bakkie. Je kunt genieten van een ouderwets lekkere kop koffie, de geur ervan en niet te vergeten het vertrouwde pruttelende geluidje dat hij maakt wanneer de koffie eruit komt. Je hoeft niet bang te zijn voor een lauw bakkie. Je krijgt een fatsoenlijke, hete bak koffie. Zet de koekjes dus maar vast klaar.

Op het digitale display kun je hem makkelijk aflezen en instellen. Dankzij de glazen kan kun je precies zien hoe veel er nog in zit. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. Je kunt lekker veel koffie in een keer zetten, namelijk 12 kopjes. Maar je kunt hem ook voor minder instellen.

Pros
 • Je bepaalt zelf hoe veel kopjes je zet zodat je geen koffie weg hoeft te gooien.
 • HIj geeft zelf een seintje als hij ontkalkt moet worden.
Cons
 • Bij een kleine hoeveelheid water is de temperatuur van het water lager.

Bestron Filterkoffiezetapparaat

Reviews

4.1

Gemiddelde van 13 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.1

Gemiddelde van 13 reviews

Dit is de Bestron Filterkoffiezetapparaat. Je kan maar liefst 10 kopjes koffiezetten met dit filterkoffieapparaat. Doordat er een glazen kan bij zit met een inhoud van 1.25 liter. Genoeg voor een feestje of een verjaardag dus! Maar ook ideaal voor op de camping omdat het apparaat slechts 750 watt verbruikt. De kleur is zwart. Het ontwerp wordt omgeschreven als praktisch, maar chique. En er zit een verwijderbare filterhouder bij, waardoor je alles goed schoon kunt maken. Via het waterniveau-indicator kun je precies zien voor hoeveel kopjes je koffie zet. Ook over de prijs zijn veel mensen zeer te spreken. Voor nog geen twee tientjes is dit koffiezetapparaat voor jou. Zeker wanneer je niet elke dag koffie drinkt met een filterapparaat is dit een mooie prijs. Perfect om in de kast te hebben staan tijdens feestjes of verjaardagen. 

Meer weten over dit koffiezetapparaat? Bekijk hier de Bestron Filterkoffiezetapparaat.

Pros
 • Makkelijk schoon te maken.
Cons
 • Veel plastic.

Koffiezetapparaat Adler

Reviews

4.1

Gemiddelde van 13 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.1

Gemiddelde van 13 reviews

Ook het koffiezetapparaat Adler valt onder de low budget-optie. Een koffiezetapparaat voor iets meer dan 3 tientjes? Dat is zeker de moeite waard om even te bekijken. Houd er wel rekening mee dat dit koffiezetapparaat klein van stuk is. En koffie kan maken voor maximaal 6 kopjes. Dat maakt ook dit koffiezetapparaat zeer geschikt voor kleinere ruimtes, zoals in de camper of de caravan. Maar ook als je net op kamers woont bijvoorbeeld. Ook de warmhoudplaat wordt als zeer positief gezien. En de koffie drupt er snel en stabiel doorheen. Al met al een prima koffiezetapparaat dus! Waarbij vooral wordt gekeken naar de prijs/kwaliteits-verhouding. Ook prettig: er zit een anti-leksysteem op het koffiezetappraat waardoor je ook niet bang hoeft te zijn voor viezigheid. Het ergonomische handvat maakt het prettig om koffie uit te serveren en het hele apparaat is beschermd tegen oververhitting. 

Meer weten over dit koffiezetapparaat? Bekijk hier de Koffiezetapparaat Adler.

Pros
 • Werkt naar behoren, blijft heel lang warm en is ook snel.
Cons
 • Is een klein koffiezetapparaat, daar verkijken mensen zich soms op

Kitchen Brothers Koffiezetapparaat

Reviews

4.2

Gemiddelde van 121 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 121 reviews

Voor wie meer op zoek is naar een luxe koffiezetapparaat moet eens kijken naar dit KitchenBrothers Koffiezetapparaat. Het heeft namelijk een luxe uitstraling door het RVS. Daarnaast kun je al binnen 8 minuten 12 heerlijke kopjes koffie op tafel hebben staan. Ook wordt er gedacht aan duurzaamheid waardoor je een herbruikbare nylon koffiefilter bij het apparaat geleverd krijgt. Deze kun je uitwassen en keer op keer opnieuw gebruiken. Door dat er constant wordt gewerkt op een temperatuur van 92 graden, krijg je een heerlijke kop koffie vol met heerlijke smaken waarbij de aroma van de koffie goed haar werk kan doen. Ook bijzonder; dit koffiezetapparaat heeft een LCD-display. Hierop kun je precies zien hoe lang de koffie nog nodig heeft voordat het klaar is. De warmhoudplaat blijft 40 minuten aan staan. Daarna schakelt ‘ie zichzelf uit, wat veilig is. En vervelende oververhitting voorkomt.  

Meer weten over dit koffiezetapparaat? Bekijk hier de KitchenBrothers Koffiezetapparaat.

Pros
 • Handige timer, zeer makkelijk instelbaar
Cons
 • Deksel blijft soms steken

Braun KF5120 WH IDCollection

Reviews

2.8

Gemiddelde van 12 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

2.8

Gemiddelde van 12 reviews

Voor een goede bak koffie mag je best wel wat meer betalen. Zo wordt deze door consumenten en expert als goed getest. Braun is een vooraanstaand merk als het gaat om huishoudelijke producten. Ook nu hebben ze zichzelf weer overtroffen. Je schenkt je koffie gewoon uit een glazen kan. Daarnaast is het design van aluminium naast dat dit natuurlijk ontzettend mooi is maak je het ook gemakkelijk schoon. De koffie zal je altijd goed smaken door het OptiBrew-systeem. Hierdoor lopen de koffie aroma’s perfect door. Ook kan jij doormiddel van de instellingen zelf bepalen hoe sterk jouw koffie moet worden. Ook is er gewerkt aan de bereidingstijd in combinatie met de temperatuur. Hierdoor krijg jij keer op keer een perfect bakje koffie. 

Wanneer het tijd is om de Braun KF5120 WH IDCollection te ontkalken zal er een lampje gaan branden. Ook het ontkalken van dit koffiezetapparaat staat helder beschreven in de gebruiksaanwijzing. Je kan door een selectieknop instellen hoeveel kopjes koffie jij wil zetten. Op deze manier heb je natuurlijk altijd het perfecte aantal kopjes koffie wanneer er visite op bezoek is. 

Pros
 • Hij heeft een special aromasysteem voor de beste opgieting.
Cons
 • De koffiepot kan stuk gaan, die is van glas.

Siemens TC86504

Reviews

4.3

Gemiddelde van 328 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 328 reviews

Dit koffiezetapparaat is een genot om naar te kijken. Hij zal dan ook geweldig in jouw woonkamer passen. Hij is voorzien van een glazen kan waarmee je 1,2 liter koffie tegelijk kan maken. Dit is ongeveer genoeg voor 10 kopjes koffie. Daarnaast heeft een water reservoir die je kan uitnemen. Zo kan je hem gemakkelijk schoon maken na afloop. Wanneer de Siemens TC86504 te heet wordt is die voorzien van een beveiligingssysteem waardoor jouw apparaat niet stuk gaat. Ook zal er een indicatielampje gaan branden wanneer er te veel kalk in het koffiezetapparaat zit. Dit kan je gemakkelijk schoonmaken met behulp van de gebruiksaanwijzing. Waar andere koffiezetapparaten een aroma-regeling hebben heeft deze variant van Siemens dit helaas niet. 

Hij scoort hoog op het gebruiksgemak, maar daarentegen weer minder op het energieverbruik. Dit ligt vrij hoog bij dit apparaat in vergelijking met andere modellen. Je kan dit koffiezetapparaat bestellen in drie verschillende kleuren, waarvan het rode model er toch wel uitspringt. Door meer dan 250 consumenten is hij als goed beoordeeld via Bol.com. Dit is dus een perfecte graatmeter wanneer jij een nieuw koffiezetapparaat wil bestellen. 

Pros
 • Hij is gemakkelijk te bedienen en heeft veel functies.
Cons
 • Hij verbruikt relatief veel energie.

Philips Daily HD7462/20

Reviews

3.7

Gemiddelde van 112 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.7

Gemiddelde van 112 reviews

De Philips Daily HD7462/20 laat je genieten van ouderwets lekkere koffie. Door de Consumentenbond is dit koffiezetapparaat bekroond tot beste koop. En wij begrijpen wel waarom. Hij zet namelijk heerlijke koffie. Daarnaast is hij erg praktisch in gebruik. Je kunt namelijk zien hoeveel water er nog in zit. Als je visite krijgt maak je binnen een mum van tijd een volle kan verse koffie klaar. Op deze manier wordt iedereen tegelijk van warme koffie voorzien. Omdat hij een glazen kan heeft kun je altijd zien hoeveel koffie er nog in zit. Super handig dus! Bovendien zal deze koffie kanjer niet op je aanrechtblad misstaan.

Je kunt vanaf nu al je visite in een keer van koffie voorzien. Dit in tegenstelling tot een Senseo apparaat die maximaal 2 kopjes per keer zet. Zeker op verjaardagen en andere feestjes is dit een punt van grote ergernis. De glazen kan zorgt ervoor dat je altijd kunt zien hoe veel koffie er nog in zit.

Pros
 • Zet heerlijke, kwalitatieve koffie.
 • Hij is lekker snel opgewarmd en klaar voor gebruik.
 • Ideaal wanneer je onverwacht bezoek krijgt.
Cons
 • De maat van de filterzakjes wordt niet in de handleiding genoemd.
 • Het is een apparaat waar je even aan moet wennen.

Siemens Sensor for Senses TC86303

Reviews

4.5

Gemiddelde van 57 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 57 reviews