Beste Inductie Kookplaat 2024 uit de Test

Last update: april 2024

Op zoek naar de beste inductie kookplaat? Hier staan de best geteste inductie kookplaten op een rij voor jou.

Als je een liefhebber bent van koken op gas dan zul je waarschijnlijk niet snel de overstap maken op inductie. Maar dat je op deze pagina bent beland zegt toch wel dat je twijfelt. Of misschien ben je altijd al een fan van inductiekoken geweest. Wat je ook drijft, wij geven je alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te kunnen maken. Laten we beginnen met een groot voordeel van inductie: het is erg veilig om op deze manier te koken. Daarnaast neemt het gebruik van gas af en zal dit in de toekomst alleen nog maar toenemen. Zo wordt er in sommige nieuwbouwwijken al geen gas meer aangesloten.

Best Geteste inductie kookplaat

AEG IKB64401FB - Inbouw inductie 

Deze AEG IKB64401FB inbouw inductiekookplaat is uitgerust met een facet geslepen glazen rand en heeft 4 kookzones die je gelijktijdig kunt gebruiken. Wanneer je een pan op één van de kookzones zet wordt de pan snel verwarmd, wanneer er geen pan op de kookzone staat schakelt deze automatisch uit.

Gebruikers van dit apparaat zijn zeer tevreden. Het apparaat wordt beoordeeld met 4.6 van de 5 sterren. 

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat AEG IKB64401FB de beste inductie kookplaat is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de AEG IKB64401FB is de AEG IKB64301XB. Kijk onderstaand voor de overige inductie kookplaat testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

AEG IKB64301XB - Inbouw inductie kookplaat

De AEG IKB64301XB inductie kookplaat beschikt over 4 verschillende kookzones die gemakkelijk te bedienen zijn door middel van TouchControl. Stel hiermee de vermogens in of kies de PowerBoost functie om nog sneller te kunnen verwarmen.

Bosch PIV851FC5E - Serie 6

Met de Bosch PIV851FC5E inductiekookplaat kan je nog sneller koken. Met de PowerBoost, die op elke kookzone is te gebruiken kan je tot 50% sneller koken. De kookplaat beschikt over 5 verschillende kookzones die afzonderlijk in te stellen zijn.

AEG IKB64401FB - Inbouw inductie kookplaat

Deze AEG IKB64401FB inbouw inductiekookplaat is uitgerust met een facet geslepen glazen rand en heeft 4 kookzones die je gelijktijdig kunt gebruiken. Wanneer je een pan op één van de kookzones zet wordt de pan snel verwarmd, wanneer er geen pan op de kookzone staat schakelt deze automatisch uit.

AEG IKE64450XB - Inbouw inductie kookplaat

De AEG IKE64450XB inbouw inductiekookplaat is uitgerust met een RVS kader. Deze kookplaat heeft flexibele kookzones die je met elkaar kan verbinden, op deze manier kan je het aantal kookzones zelf bepalen.

Inventum VKI6010ZIL

Inventum VKI6010ZIL - Vrijstaande inductie kookplaat

De Inventum vrijstaande inductie kookplaat VKI6010ZIL heeft 4 kookzones met 9 standen per zone. Het is een 1-fase kookplaat: stekker in het stopcontact en koken maar! De kookplaat is gemakkelijk te bedienen met tiptoetsen.

Beste Inductie Kookplaat aanraders van 2024

Beste koop: AEG IKB64301XB

Reviews

4.5 

Gemiddelde van 46 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 48 reviews

De AEG IKB64301XB is door de Consumentenbond bekroond tot beste koop en ook nog eens als best getest. En wij begrijpen wel waarom. Deze kanjer doet namelijk precies wat je van een inductie kookplaat mag verwachten en je hebt hem al voor een hele goede prijs. Je regelt de temperatuur super makkelijk en past deze aan op het gerecht dat je wilt bereiden. Daarnaast beschikt hij over een beveiliging dat wanneer er geen pan op staat hij automatisch uit gaat. Wel zo veilig dus. Met de boots functie is hij in een mum van tijd opgewarmd en kook je alles super snel. Lekker makkelijk wanneer je haast hebt!

Zijn design is prachtig en zal niet misstaan in je keuken. Bovendien is de kookplaat heel makkelijk schoon te maken. HIj is gebruiksvriendelijk, stijlvol en zeer effectief. Zelfs als je geen keukenprinses bent zet je een heerlijke maaltijd op tafel! Kortom, wij willen niet meer zonder.

Pros
 • Het is een makkelijke en veilige kookplaat die zeer effectief zijn werk doet zonder poespas.
 • Na gebruik is hij heel makkelijk te reinigen
Cons
 • Wordt geleverd zonder Nederlandse kabel.
 • Hij beschikt niet over een speciale zone voor een braadslede.

Best getest: Bosch PIV851FC5E Serie 6

Reviews

5.0 

Gemiddelde van 8 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 10 reviews

Dit is een sterke en zeer krachtige inductiekookplaat van Bosch. Het is één van de beste op de markt op dit moment. Je kan de temperatuur gemakkelijk instellen door de handige touch knoppen. Daarnaast kost hij niet zo veel als andere inductiekookplaten terwijl hij super solide en goede functies heeft. Je kan met 5 pannen tegelijk koken met deze inductiekookplaat. Dat is natuurlijk ideaal wanneer je geen grote keuken hebt of enorm van koken houdt. Elke display heeft een handige aparte display zodat je gemakkelijk vermogen wordt weergegeven. De Bosch PIV851FC5E Serie 6 is extra breed in vergelijking met andere kookplaten. 

Maak je gebruik van de powerboost dan kan je tot wel 50% sneller koken. Dat is natuurlijk perfect wanneer jij haast hebt en snel een maaltijd op tafel moet zetten. De quickstart functie maakt het mogelijk om snel op te starten. De fryingSensor is er om jouw stukje vlees perfect klaar te maken. De braadsensor werkt alleen op speciale pannen. Dit is jammer natuurlijk. Maar in totaal is dit een hele goede inductiekookplaat. 

Pros
 • Je kan tot wel 50% sneller koken
 • Simpele bediening
 • Makkelijk te installeren
 • Kunnen met gemak 5 pannen op 
Cons
 • Soms valt de booster-optie weg

AEG IKB64401FB Inbouw

Reviews

4.8 

Gemiddelde van 18 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 18 reviews

Eerlijk is eerlijk. Het oog wil ook wat. Daar komt deze AEG IKB64401FB zeker in tegemoet. Daarnaast is hij door de Consumentenbond als best getest. Met zijn strakke design en facet geslepen randen past hij in vrijwel iedere keuken. En het is niet alleen een plaatje, hij is ook nog eens super praktisch. Wat deze AEG speciaal maakt is dat hij kan communiceren met je afzuigkap. Het zogenaamde Hob2Hood systeem maakt dit mogelijk. Uiteraard werkt dit alleen wanneer je afzuigkap ook deze functie heeft. De afzuigkap wordt automatisch ingeschakeld wanneer je begint met koken. Ook wordt op deze manier het licht geregeld. Mocht je dit toch liever zelf willen doen? Geen punt. Je bedient het op de kookplaat.

Kortom, het gemak dient de mens. Met de handige schuifregelaar bepaal je zelf de temperatuur. Na gebruik is de kookplaat binnen een paar seconden afgekoeld. Wel zo veilig dus. Als iets langer moet koken dan kun je gewoon de timer aanzetten zodat jij even wat anders kunt gaan doen. Ideaal!

Pros
 • De kookplaat en afzuigkap kunnen met elkaar in verbinding worden gebracht.
 • Je hebt dus nergens meer omkijken naar.
 • Het gebruiksgemak is groot.
Cons
 • Hij werkt niet geruisloos.
 • Beschikt niet over een kook zone voor een braadslede.

AEG IKE64450XB

Reviews

4.7 

Gemiddelde van 18 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 19 reviews

De AEG IKE64450XB heeft alles wat je in een inductie kookplaat zoekt. Hij is gebruiksvriendelijk, veilig en snel opgewarmd en afgekoeld. Dankzij de FlexiBridge functie kun je verschillende kookzones met elkaar verbinden. Via de handige schuifregelaar bepaal je zelf de temperatuur. Met het handige Hob2Hood systeem kun je de kookplaat met je afzuigkap verbinden. Deze worden vervolgens op elkaar afgestemd. Super handig want jij kunt je gewoon concentreren op het koken. Hij beschikt bovendien over kinderbeveiliging zodat je nooit meer bang hoeft te zijn voor nare ongelukken.

Pros
 • Het is een veilige kookplaat, ook wanneer je kinderen hebt.
 • De warmte wordt gelijkmatig verdeeld zodat je gerecht altijd een succes wordt.
Cons
 • Als je een grote pan gebruikt naast de andere kookzones dan past deze bijna niet.

Inventum VKI6010ZIL

Reviews

4.7 

Gemiddelde van 278 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 282 reviews

De Inventum VKI6010ZIL is door Kieskeurig.nl uitgekozen tot een best beoordeelde vrijstaande inductiekookplaat. Reden genoeg voor ons om ‘m toch even aan je te laten zien. We kunnen namelijk goed begrijpen dat je deze kookplaat niet direct voor vast in je keuken zet. Maar het is wel een mooi exemplaar om standaard in huis te hebben. De prijs is aan de hoge kant, maar het is een ideale extra kookplaat als je bijvoorbeeld gasten te eten krijgt. Of wanneer je bijvoorbeeld met de caravan op pad gaat en op stroom wilt koken. Het is daarnaast ook een slimme kookplaat, want hij geeft goed aan of ‘ie nog heet is. Ingewikkeld? Zeker niet. Het is inpluggen en aanzetten. Je kunt direct de rijst opzetten! 

Wil je meer weten over de Inventum VKI6010ZIL? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Makkelijk schoon te houden 
 • Geen krachtstroom
Cons
 • Geen krachtstroom

Esperanza EKH008 Inductie kookplaat

Reviews

4.1 

Gemiddelde van 63 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.1

Gemiddelde van 63 reviews

Kookplaten komen in verschillende vormen en maten op de markt. En zo ook de Esperanza EKH008 Inductie kookplaat. Een kookplaat die niet al te duur is. Deze kookplaat valt, door de combinatie van reviews en de prijs in de categorie: advies inductie kookplaat. Wat inhoudt dat deze kookplaat je door de professionals wordt geadviseerd. Het is een kookplaat die op 1 fase werkt en daarnaast. Beschikt over 4 verschillende kookstanden. Ook prettig: er zit een automatische pan-herkenning op. Zit er geen pan op? Dan schakelt ‘ie zichzelf uit. Ook indeze inductieplaat staat los en is perfect om bijvoorbeeld mee te nemen naar de camping of om te gebruiken wanneer je extra mensen over de vloer krijgt. 

Wil je meer weten over de Esperanza EKH008 Inductie kookplaat? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Acht verschillende selecteerbare kooktemperaturen
Cons
 • Vrij groot apparaat

Amica AI9557 Inbouw Inductiekookplaat met aangesloten 1 fasekabel

Reviews

4.8 

Gemiddelde van 5 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde van 5 reviews

Een veilige, snelle en economische inductiekookplaat? Dan is de Amica AI9557 Inbouw Inductiekookplaat met aangesloten 1 fasekabel. Ook een prettig idee: je kan de oppervlakte heel gemakkelijk schoonmaken. Dat komt omdat het vlak en glad is. Hierdoor hoef je geen vuil uit vervelende kiertjes te halen. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een handige stekker, kun je deze kookplaat overal gemakkelijk inpluggen en koken maar! Ook kun je op deze manier makkelijk de energierekening drukken, dat komt omdat het een energie-laag apparaat is. 

Wil je meer weten over de Amica AI9557 Inbouw Inductiekookplaat met aangesloten 1 fasekabel? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Op basis van een standaard stekker
 • Goed schoon te maken
Cons
 • Geen Nederlandse handleiding

Inventum IKI6010 Inbouw

Reviews

4.8 

Gemiddelde van 270 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.8

Gemiddelde 275 reviews

Op de Inventum IKI6010 kun je makkelijk vier pannetjes kwijt. De kookstand is met de negen diverse standen precies aan te passen op wat je kookt. Je plugt hem in en je kunt gelijk gaan koken. Heb je haast? Dan schakel je gewoon de boost functie in voor extra snelle opwarming. Ideaal wanneer je snel water wilt koken bijvoorbeeld. Je kunt voor iedere kookpit een timer instellen. Inductiekoken is veiliger dan een gaspit maar wat er nog meer als voordeel bij komt kijken is dat deze Inventum een kinderslot heeft. De restwarmte indicatie geeft daarnaast weer hoe warm de plaat nog is.

Pros
 • Dankzij de boots functie is de kookplaat super snel opgewarmd.
 • Ideaal wanneer je thuis komt van je werk en je moet even gauw wat in elkaar flansen.
Cons
 • Hij is niet geschikt voor grote koekenpannen.
 • Deze worden niet in hun geheel verwarmd.

Bosch PIV895FC5E

Reviews

5.0

Gemiddelde van 1 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde 1 reviews