Top 10 uit de Test

Beste Warmtepompdroger 2019 uit de Test

0
beste warmtepompdroger uit de test 2019

Op zoek naar een goede warmtepompdroger? Wij hebben de beste warmtepompdrogers van 2019 voor je op een rijtje gezet.

Een warmtepompdroger is een must voor ieder huishouden. Wie wordt er niet blij van kledingstukken die rechtstreeks uit de droger komen? Naast de frisse geur en warmte is jouw favoriete outfit binnen een mum van tijd droog. Bij een warmtepompdroger hoef je niet bang te zijn dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van je kleding. Daarnaast verbruikt hij minder energie dan een gewone droger. Met andere woorden: beter voor jouw portemonnee én het milieu. Win-win! Maar de keuze is reuze. Voor welke warmtepompdroger ga jij? Wij helpen je een handje en hebben de vijf beste keuzes voor je op een rijtje gezet.

Onze aanraders: Top 5 Warmtepompdrogers 2019

Beste Warmtepompdroger van 2019 uit de test. Op basis van klanttevredenheid.

AEG T8DE84ES – 8000 serie – AbsoluteCare

Welke kleding je ook droogt in deze trommel, er is een afgestemd droogprogramma voor. Met deze AEG T8DE84ES warmtepompdroger heb je een keuze uit 10 droogprogramma’s. Dit is exact wat AEG met ‘AbsoluteCare’ bedoeld. Wel zo fijn om voor al je kleding de kwaliteit te behouden. Er is zelfs een speciaal programma voor je outdoor- en sportkleding. De ProSense functie stemt het droogprogramma af op de belading van de machine. Technisch gezien dus een hele goede keuze. Maar laten we eerlijk zijn. Het oog wil ook wat. Bij het openen van de deur gaat er automatisch trommelverlichting aan. Bovendien mag gezegd worden dat dit een warmtepompdroger met een prachtig design is.

Samsung DV80M5210IW

De enige Samsung warmtepompdroger in onze top 5. Dit plekje is welverdiend. Samsung is een voorloper op het gebied van techniek. Via de Smart Check kan je via je smart phone inzien waar eventuele problemen zich bevinden. Ideaal wanneer je zelf niet zo technisch bent aangelegd en het probleem snel wilt oplossen. Dit kan je een hoop tijd en geld besparen. Denk aan het maken van een afspraak met een monteur. Daarnaast geeft deze Samsung DV80M5210IW een seintje wanneer het tijd is om de 2-in-1 filter te vervangen. Deze warmtepompdroger is dan ook echt smart te noemen!

AEG T8DE95EW – 8000 serie – AbsoluteCare

Net als zijn broertjes en zusjes heeft deze warmtepompdroger een design waar je mee thuis kan komen. Bovendien heeft dit type AEG in onze top 5 de hoogste droogcapaciteit, namelijk 9 kg. De Pro-Tex trommel draait beide richtingen op zodat je kleding minder snel kreukt. Ideaal, tenzij strijken je hobby is. Daarnaast beschikt deze AEG T8DE95EW over startuitstel, wat inhoudt dat je zelf een tijd in kan stellen wanneer het droogprogramma begint. Het display vertelt je vervolgens wanneer het programma van start gaat en hoe lang het duurt. Handig, zodat je precies kan plannen wanneer jouw kleding droog is.

AEG T8DB86ES – 8000 serie – AbsoluteCare

Oops, die witte trui en rode sokken hadden beter niet bij elkaar in de droger gekund. Ben jij niet zo’n pietje-precies? Dan is deze AEG T8DB86ES perfect voor jou. Dankzij het FiberPro systeem wordt jouw kleding beschermt en kan je alles lekker bij elkaar in de trommel duwen. Het ÖKOFlow-filtersysteem is uniek en alleen voor AEG trommels. Het grote voordeel is dat dit filter makkelijk en snel schoon te maken is. In tegenstelling tot andere warmtepompdrogers, die gebruik maken van meerdere filters. Met als gevolg dat je al deze filters schoon moet maken omdat anders je energieverbruik toeneemt.

AEG T9DE87CS – 9000 serie – FibrePro

Deze AEG T9DE87CS heeft het snelste katoendroogprogramma in vergelijking met bovenstaande favorieten. Met een energielabel A+++ is hij zeer zuinig. Als je naast je droger wilt slapen of werken is dit een uitstekende keuze. Met 63 dB is hij namelijk erg stil. Waar je bij de aanschaf van de meeste warmtepompdrogers 2 jaar garantie krijgt, krijg je bij deze een garantie van maar liefst vijf jaar. Wil je hem op een bepaalde plek neerzetten maar kan het deurtje niet meer open? Geen punt. Er is een mogelijkheid om het deurtje te monteren in de draairichting zoals jij dat wenst.

Goedkope budget tips: Zo bespaar je op een warmtepompdroger en dit is de Beste budget keuze

Eerlijk is eerlijk. Een warmtepompdroger is nu niet bepaald een goedkope aanschaf. Wij hebben voor je uitgezocht hoe jij kan genieten van een betaalbare warmtepompdroger.

Goede investering

Een warmtepompdroger is hoe dan ook een goede investering te noemen. In de droogtechniek wordt gebruik gemaakt van gas dat wordt samengeperst in een compressor. Hierdoor is drogen zo’n 60% zuiniger dan met een condensdroger.

Laat Moeder Natuur het werk doen

Daarnaast is de droogcapaciteit, of simpel gezegd de hoeveelheid was die je in je warmtepompdroger kan proppen, hoger bij duurdere modellen. Fijn als je een groot gezin hebt. Of wanneer je veel knoeit. Ga je toch voor minder droogcapaciteit? Laat een deel van het drogen van je wasgoed dan gewoon aan Moeder Natuur over en hang het buiten op.

Kleedje erop en klaar!

Het design…tja dat is iets waarvoor je meestal ook iets neertelt. Hoewel een groot vierkant wit blok wel iets van een Jan des Bouvrie design uitstraalt, is het een kwestie van smaak of je dit mooi vindt. De eerder genoemde AEG modellen zijn allen voorzien van een prachtig design in een zilver/grijze kleur. Haast zonde om op je zolderkamer te zetten! Op dat witte blok kan je echter prima een mooi kleedje neerleggen. Probleem opgelost en je bent een stuk goedkoper uit.

De beste budgetkeuze Beko DS7331PX0BX

De beste budgetkeuze is de Beko DS7331PX0BX. Deze warmtepompdroger is voorzien van alle basisfuncties. Met een energielabel A+ en zijn gunstige prijs is zowel de aanschaf als het gebruik voordelig. Deze Beko is voorzien van een kinderbeveiliging en kan jouw delicate stukken gegarandeerd drogen zonder deze te beschadigen. Zeer royaal is het aantal droogprogramma’s, namelijk 15. Daarnaast heb je een garantie van 2 jaar. Minpuntje is de droogcapaciteit. Met de eerder besproken budget tips weet jij hier echter nu wel raad mee.

Koop tips: waar op letten om een beste koop Waterpompdroger aan te schaffen?

Als je in een rode Twingo rijdt, zie je overal rode Twingo’s rijden. Met andere woorden: je focus bepaalt waar je op let. Bij de aanschaf van een warmtepompdroger is het van belang dat je eerst kijkt naar je wensen. Hoeveel mensen telt jouw huishouden? Heb je kinderen en/of huisdieren? Sport je veel? Ben je veel buitenshuis en wordt je kleding vies? Vind je het design belangrijk? Hoe meer vragen je met ‘ja’ beantwoordt, hoe meer functies en capaciteit jouw toekomstige waterpompdroger nodig heeft. En niet te vergeten: wat is je budget?

Droogcapaciteit

De droogcapaciteit geeft aan hoeveel was je in je droger kwijt kunt. Grofweg varieert dit van 7 – 9 kg. Wanneer je met 1 tot 3 personen de warmtepompdroger benut, voldoet 7 kg prima. Voor een gemiddeld gezin van 3 tot 5 mensen is 8 kg voldoende. Als je een groot gezin hebt of heel veel wast dan is 9 kg ideaal. Houd uiteraard ook rekening met je hobby’s en activiteiten. Werk je bijvoorbeeld veel in de tuin of ga je 5 keer per week sporten? Dan was en droog je ook meer. Zelfs al ben je dan maar met zijn tweeen, een hogere droogcapaciteit is aan te raden.

Droogprogramma’s

Verschillende soorten droogprogramma’s betekent een betere aanpassing aan jouw wasgoed. Zo hebben sommige warmtepompdrogers een speciaal programma voor outdoor- of sportkleding. Hierbij geldt ook weer, kies wat bij jouw levensstijl past. Draag je veel delicate stukken zoals wol en zijde? Dan is het van belang dat de warmtepompdroger over speciale programma’s beschikt om de kwaliteit van jouw kleding te waarborgen.

Geluidsniveau

Een belangrijke vraag om jezelf te stellen is waar de warmtepompdroger komt te staan. Staat hij in of naast een ruimte waar je wilt werken of slapen? Dan is het aan te raden voor een laag aantal dB te gaan. Daarnaast is het de vraag wanneer je gaat drogen. Als je van huis bent op het moment dat je droogt, dan is het minder belangrijk dat het drogen stil gebeurd.

Energielabel

Een warmtepompdroger is hoe dan ook al zuinig in gebruik. Het minimale energielabel is A+. Dit loopt op tot het meest zuinige energielabel A+++. Vanzelfsprekend zijn de zuiniger modellen ook prijziger. Het is de vraag hoe intensief je je warmtepompdroger gebruikt. Mocht je maar een paar wasjes per week doen, dan is het wellicht gunstiger voor een goedkoper model te gaan die wat duurder in gebruik is. Was je minstens 1 keer per dag, dan loont het zich om voor een zuiniger uitvoering te gaan.

Design

We hebben het eerder al even aangestipt, het design. Het is heel persoonlijk hoe belangrijk je dit vindt. En, over smaak valt niet te twisten. Hoewel we het er wel over eens kunnen zijn dat een strak vormgegeven zilverkleurige machine mooier staat dan zo’n groot wit ding. Met een beetje creativiteit kun je deze echter wel wegmoffelen.

Extraatjes

Ten slotte zijn er de ‘extraatjes’ als een kinderbeveiliging, draairichting deur, de warmtepompdroger connecten met je smart phone. Als je hier waarde aan hecht, let hier dan ook op bij de aanschaf. Mocht je dit namelijk niet belangrijk vinden, dan kan het zijn dat de aanschafprijs hierdoor wel hoger uitvalt.

Overzicht van populaire Warmtepompdroger merken

Uit onze Bol.com top 5 staat een Samsung en maar liefst 4 AEG’s. Niet gek dus dat we AEG uitlichten. Samsung is al sinds jaar en dag een betrouwbare speler. Het relatief onbekende merk Beko mag zeker niet ontbreken in ons overzicht.

AEG

Zoals je wel is opgevallen, bestaat onze top 5 warmtepompdrogers uit 4 AEG’s. AEG is een van de wereldleiders op het gebied van huishoudelijke apparatuur. Het is een vooruitstrevend merk met een betrouwbaar karakter. Het speciale ÖKOFlow-filtersysteem, alleen gebruikt in warmtepompdrogers van AEG is hier een goed voorbeeld van.

Samsung

Samsungs’s slogan luidt: ‘Do what you can’t’. Hieruit valt de visie van Samsung op te maken. Met hun innovatieve technieken zijn ze een van de grootste spelers op de electronicamarkt. In 1938 is het Zuid-Koreaanse bedrijf begonnen om uit te groeien tot een mega concern met bijna een half miljoen medewerkers.

Beko

Vooruitgang, betrouwbaarheid en empathie. Dit is waar Beko voor staat. De brede keuze aan producten maakt je leven makkelijker. Doordat zij zich inleven in hun klanten, weten zij precies aan de wensen te voldoen. Met de vele prijzen die het merk heeft gewonnen, wordt dit bevestigd. Beko biedt een breed scala aan kwalitatief goede én betaalbare warmtepompdrogers.

Welk type drogers zijn er?

Er zijn vier types wasdrogers. Een luchtafvoerdroger, zo een met een joekel van een slang die je naar buiten hangt. Waarschijnlijk vind je deze alleen nog bij je oma thuis. Dan zijn er condensdrogers. Deze zijn aangesloten op een waterafvoer. Voor het gemak en de ruimtebesparing bestaan er wasdroogcombinaties, dus een 2-in-1 machine. Deze verbruikt echter veel energie en water. En ten slotte de warmtepompdroger, die we vandaag in het zonnetje zetten. De Consumentenbond en Milieu centraal zijn het er in ieder geval over eens: de warmtepompdroger is veruit de beste keuze.

Luchtafvoerdroger

Een luchtafvoerdroger zuigt de warme en vochtige lucht naar buiten. Dit type droger wordt bijna niet meer verkocht. Je moet de ruimte hebben om de slang naar buiten te hangen. Bovendien is dit een zeer onzuinige manier van je was drogen. Het enige voordeel dat dit type droger lijkt te hebben is dat je wasgoed snel droog is.

Condensdroger

De lucht in een condensdroger wordt verwarmt door een verwarmingselement. Per jaar verbruikt een condensdroger van ongeveer 5 jaar oud, zo’n 40 euro meer dan een warmtepompdroger met energielabel A++.  En dit bedrag loopt alleen maar op wanneer je veel droogt. Het is toch een keer uit eten met je liefje. Of een avondje bios. Of die telefoonrekening betalen…

Was-droogcombinatie

Prachtig voor het gemak en ruimtebesparing. Maar ook een stuk minder zuinig ten opzichte van losse apparaten. Daarnaast heeft een was- droogcombinatie niet dezelfde was- en droogcapaciteit als een losse wasmachine en droger. Hoewel gezegd moet worden dat er tegenwoordig ook combinaties te vinden zijn die een warmtepomp hebben. Dus ook een betere kwaliteit van drogen.

Warmtepompdrogers

De warmtepompdroger is officieel een condensdroger. Maar dan wel met een energiezuinige techniek. In een gewone condensdroger wordt de lucht verwarmt met een verwarmingselement. Dit kost veel energie. Bij een warmtepompdroger wordt er gas samengeperst in een compressor. Dit kost minder energie.

De laatste Warmtepompdroger trends

Een smart phone hebben we inmiddels allemaal. Maar een smart warmtepompdroger? In onze top 5 hebben we het al even gehad over de Samsung DV80M5210IW. Dit model beschikt over een Smart Check. Bij problemen krijg jij automatisch een seintje op jouw telefoon. Denk aan het niet goed dicht doen van het deurtje tot informatie over het filter. Naast de Smart Check is er de Smart Control app. Met deze app bedien je je droger op afstand. Ideaal wanneer je vergeten bent om hem aan te zetten als je al van huis bent. Ook kan je via deze app het droogniveau regelen en het stroomverbruik inzien. Handig om inzicht te krijgen wat jouw verbruik is!

We zijn ons steeds bewuster geworden van ons energieverbruik en het milieu. Tegenwoordig zijn er warmtepompdrogers met energielabel A+++. Dit is het zuinigste label op de markt. Je kan je was dus op een verantwoorde manier drogen.

Beste Alarmsysteem 2019 uit de Test

Previous article

Beste Wasmachine 2019 uit de Test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: