Top 10 uit de Test

Beste Wasmachine 2019 uit de Test

0
beste wasmachine uit de test

Op zoek naar een nieuwe wasmachine? Om je een handje te helpen, hebben we de beste wasmachines van 2019 op een rijtje gezet.

Een huishouden zonder wasmachine is haast ondenkbaar. Je hebt met je drukke baan of gezin nou eenmaal geen tijd om voor alles een handwas te doen. Of je nou sportkleding, rompertjes of vieze sokken in de machine doet, na het centrifugeren wil je een schone was uit de trommel halen. Maar welk model is nou de beste keuze? Dat hangt onder andere af van het energielabel (hoe zuinig de machine is) en het vulgewicht (hoeveel kilo kan er in de trommel). Welke wasmachine is aardig voor jouw portemonnee, het milieu en past perfect bij jouw huishouden? Wij helpen je een handje bij je keuze.

Onze aanraders: Top 5 Wasmachines 2019

Beste Wasmachine van 2019 uit de test. Op basis van klanttevredenheid.

Miele WWI 320 WCS XL – Powerwash

Onze eerste aanrader is de WWI 320 WCS XL – Powerwash van Miele. De naam zegt het al: een echte powerhouse, deze wasmachine van Miele. Er past maar liefst 9 kilo in de trommel en hij is met 72 dB stiller dan de gemiddelde wasmachine. Deze machine bezit de laatste innovatieve wastechniek van Miele: Powerwash 2.0. Een extra pomp sproeit water in jouw vuile was. Er hoeft hierdoor minder water opgewarmd te worden, waardoor deze machine extra zuinig wast! Heb je maar een paar kledingstukken die je per se schoon wilt hebben? Dan gebruik je de SingleWash optie. Deze optie kun je toepassen op de meeste wasprogramma’s en je bespaart tot wel 70% procent energie en water. De wastijd wordt gehalveerd. Lekker zuinig en snel! Heb je de machine net gestart en ben je een sok vergeten? Geen probleem, in de eerste tien minuten kun je de machine pauzeren. Kun je die sok nog snel toevoegen. Handig!

Siemens WM14T463NL iQ500

De volgende topper is de wm14t463nl iQ500 van Siemens. Deze wasmachine wordt al jaren gezien als een goede keuze en is ook in 2019 weer aangemerkt als beste koop! Wat maakt deze wasmachine nou zo aantrekkelijk? Deze machine is erg zuinig en wast toch goed schoon. Dit komt doordat de machine is uitgerust met Isensoric sensoren die het waterverbruik aanpassen op de hoeveelheid wasgoed in de trommel. De wasmachine heeft dan ook energielabel A+++ en wast nog eens 30% schoner dan vereist voor dit label! Je kunt kiezen uit maar liefst 15 wasprogramma’s, waaronder een speciaal outdoor- en sportprogramma. Met de speciale Speedperfect optie kun je programma’s verkorten. De wasmachine heeft een prachtig design. Zo lees je via het digitale display eenvoudig de resterende wastijd af. De wasmachine geeft een signaal als hij klaar is. Kortom: een fijne en gebruiksvriendelijke wasmachine.

Bosch WNAT323471 – Serie 6

De derde wasmachine die niet mag ontbreken in de top 5 is de Bosch WNAT323471 – Serie 6 van Bosch. Deze wasmachine heeft een wat kleiner laadvermogen (tot 7 kg), maar is zeker energiezuinig en heeft enkele handige extra’s voor korte wasjes. Door het toerental van 1600 komt jouw was extra droog uit de trommel. De machine is uitgerust met een beladingssensor die meet hoe vol de trommel zit en het water en wasprogramma hierop aanpast. Gebruik het Vario Perfect programma om extra snel te beschikken over schone was. Binnen 15 tot 30 minuten klaart deze wasmachine de klus voor je. Ook heeft de wasmachine een optie om de starttijd van een wasprogramma uit te stellen. Je bepaalt zelf wanneer jouw was klaar is. Nog een pluspunt? De wasmiddellade wordt tijdens ieder wasprogramma schoongespoeld. Hierdoor blijven er geen wasmiddelresten achter. Wel zo fris en zuinig!

Whirlpool FSCR70410

De van Whirlpool mag zeker niet ontbreken in het rijtje. Deze wasmachine heeft net als zijn broertje van Bosch een kleine beladingscapaciteit van 7kg, maar heeft ook erg fijne pluspunten. Denk aan de Freshcare+ functie, die stoom inzet tijdens het wassen. Hierdoor komt jouw was minder gekreukt uit de trommel. Zo ben je minder tijd kwijt bij het strijken! Deze wasmachine blijft in goede staat, doordat hij zelf een signaal geeft als het tijd is voor een reinigingsbeurt. Zo kun je extra lang genieten van deze wasmachine. Ook deze wasmachine is erg zuinig en heeft 6th sense sensoren die de belading meten. Hoewel je dus zult moeten oppassen dat je de trommel niet te vol laadt, om zo lawaai en overmatig trillen te voorkomen, is dit een wasmachine waar je zeker plezier van hebt!

Miele WWG 120 XL

De hekkensluiter en onze laatste aanrader is de https://partner.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=1004717&f=TXL&name=BesteTester&url=https://www.bol.com/nl/p/miele-wwg-120-xl-wasmachine/9200000097792173/, ook van Miele. Deze wasmachine heeft maar liefst een laadcapaciteit van 9 kg, wat hem uitermate geschikt maakt voor gezinnen! Het is een mooi en degelijk apparaat en de koolborstelloze motor is krachtig en garandeert een lange levensduur. Bedien deze machine eenvoudig via het touchscreen en geniet van de programma’s zonder poespas. Ook deze machine centrifugeert op 1600 toeren, wat zorgt dat de was droog uit de machine komt en sneller weer in de kast ligt. De machine heeft enkele fijne extra’s, zo is de trommel door de honinggraatstructuur veilig voor delicate kleding. Er ontstaat een dun laagje water tussen de trommelwand en jouw kleding, wat zorgt dat het niet beschadigd raakt door het wassen. Ook is er een speciaal AllergoWash progrmma om bijzonder hygiënisch te wassen.

Goedkope budget tips: Zo bespaar je op een wasmachine en dit is de Beste budget keuze

Een wasmachine is niet goedkoop in de aanschaf en je kunt besparen door te kiezen voor een zuinige machine die goed bij jouw huishouden past. Hier enkele tips om het gebruik betaalbaar te houden.

Temperatuur

Was zoveel mogelijk op een lage temperatuur, dit bespaart energie. Op 30 graden wordt jouw was net zo goed schoon als op een hogere temperatuur. Heb je bijvoorbeeld babykleding die gewassen moet worden en is hygiëne wel belangrijk. Kies dan pas voor wassen op 60 graden.

Volle trommel

Was altijd met een volle trommel. Spaar je wasgoed op en zet de wasmachine dan pas aan. Dit is het zuinigst!

Wasmiddel doseren

De meeste mensen doseren hun wasmiddel niet nauwkeurig. Kijk goed naar het doseeradvies op de verpakking en meet het wasmiddel af met een doseerhulp. Heb je hier geen zin in? Sommige wasmachines zijn uitgerust met een doseersysteem.

Wassen tijdens daluren

Kijk eens of je kunt wassen tijdens de daluren voor het goedkopere tarief. Dit is beter voor het milieu. Heeft jouw wasmachine een uitstelfunctie? Dan hoef je dus niet wakker te blijven om ‘s nachts te wassen. Handig!

De beste budgetkeuze Beko

De beste budgetkeuze is de Beko WTV7711BW0. Deze eenvoudige wasmachine is in zowel aanschafprijs als verbruik voordelig. Met energielabel A+++ doe je een goede koop en kun je met 1400 toeren genieten van een aardig droge, schone was. Ook kun je genieten van een kort programma, als je niet veel tijd hebt en toch wilt beschikken over schone was. Ook heeft deze machine een uitstelfunctie en kun je de was dus starten wanneer jij wilt. Geen poespas, maar wel een fijne wasmachine.

Koop tips: waar op letten om een beste koop Wasmachine aan te schaffen?

Bij de aanschaf van een wasmachine is het belangrijk dat je je wensen in kaart brengt. Hoe groot is jouw huishouden? Heb je kinderen? Sport je veel? Ben je veel buiten en in de natuur en heb je dus vaak vieze kleding? En wat is je budget?

Laadcapaciteit

De laadcapaciteit zegt iets over hoeveel was je in de machine kwijt kunt. Meestal is dit zo’n 7-9 kilo, maar sommige wasmachines kunnen zelfs 17 kilo aan. De vraag is echter of je zo’n machine vol krijgt. Kies een machine met een capaciteit die past bij jouw huishouden. Voor een een- of tweepersoons huishouden voldoet 5-6 kilo, voor een 3 tot 4 personen of een gezin met 1 of 2 kinderen past een capaciteit van 7 kilo, voor 5 personen of 3 kinderen of meer past een capaciteit van 8 kilo of meer en machines van meer dan 10 kilo zijn geschikt voor bijvoorbeeld de sportclub.

Toerental en centrifugeren

Hoe droog moet jouw was zijn? Wasmachines hebben een maximum toerental van 1200, 1400 of 1600 toeren. Dit toerental gebruik je alleen voor katoenwas. Hoe hoger het toerental, hoe droger de was. Maar de meeste wasmachines drogen de was net zo goed met 1400 als met 1600 toeren. Hoe hoger het toerental, hoe sneller je wasmachine slijt.

Geluidsniveau

In welke ruimte komt jouw wasmachine te staan? Wasmachines verschillen nogal in hoeveel geluid ze maken. Komt jouw wasmachine in de buurt van de slaapkamer te staan en wil je ‘s nachts wassen? Dan is een stille machine wel zo fijn (onder de 50 dB voor wassen en centrifugeren onder de 75 dB).

Afmetingen

Houd bij je keuze ook rekening met de maat van de wasmachine. Past zo’n machine wel door het trapgat en past hij wel in de ruimte waar je hem in gedachten had? De standaardbreedte is 60 cm en wasmachine zijn 83,5 tot 85 cm hoog. De diepte hangt van de capaciteit af. Meestal is het 60 cm, maar de diepste wasmachine is wel 70 cm diep. Bovenladers nemen minder ruimte in.

Overzicht van populaire Wasmachine merken

Bij deze A-merken wasmachines ben je verzekerd van kwaliteit.

Miele

‘Immer besser’, dat is het motto van Miele en daarom een goede keuze als je gaat voor kwaliteit. Degelijke, Duitse zekerheid is waar je bij Miele op kunt bouwen. Niet onbelangrijk als het gaat om de aanschaf van een wasmachine!

Siemens

Een andere gigant in wasmachine land is Siemens. Bij Siemens kun je rekenen op geavanceerde technologie gecombineerd met strak design. Ook zoekt Siemens constant naar innovatieve oplossingen om de consument te voorzien van een apparaat waar je blij van wordt.

Bosch

Het motto van Bosch is ‘technologie voor het leven’. Het leven van de consument elke dag een beetje makkelijker maken, daar draait het om. Veel consumenten kiezen dan ook voor een vaatwasser van dit merk.

Welk type wasmachines zijn er?

Voorladers

De bekendste machine is de voorlader, De voorlader heeft een grote vulopening aan de voorzijde. Nadeel is dat je moet bukken om de machine te vullen.

Bovenladers

Wil je je rug en knieen sparen? Kies dan voor een bovenlader, waarbij je het wasgoed via de bovenzijde in- en uitlaadt. Een bovenlader is over het algemeen smaller dan een voorlader, waardoor hij op meer plekken in huis kan worden geplaatst.

Wasdroogcombinaties

Weinig ruimte? Dan is een wasdroogcombinatie wellicht iets voor jou. In deze wasmachine kun je eerst aan de voorzijde je kleding wassen en daarna kun je het drogen. Je hoeft dus geen aparte droger aan te schaffen!

Inbouw wasmachines

Wil jij je wasmachine in de keuken integreren? Kies dan voor een inbouw wasmachine. Een wasmachine die je inbouwt, bijvoorbeeld onder je keukenblad, is altijd een voorlader. Meestal heeft deze wasmachine wel een minder grote trommel. Je kunt de wasmachine verwerken in je keuken en daarmee onzichtbaar maken, maar meestal zijn inbouwmachines wel duurder, omdat de deur op een speciale manier gemonteerd moet worden.

De laatste Wasmachine trends

Natuurlijk draait het om een zuinige en schone was, maar ook wasmachines worden tegenwoordig uitgerust met allerlei technische snufjes en extra opties. Denk aan automatische wasmiddeldosering en anti-allergieprogramma’s. Maar een kritische noot hierbij is dat deze extraatjes nauwelijks worden gebruikt. De consument wast toch het liefst zonder poespas. Ook kun je steeds meer rekenen op een wasmachine die een lust is voor het oog. Het witte bakbeest in de wasruimte is tegenwoordig verleden tijd. Wasmachines hebben steeds vaker een elegant design, met touchscreen, neonlampjes en zwarte deuren.

Beste Warmtepompdroger 2019 uit de Test

Previous article

Beste Slowcooker 2019 uit de Test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: