de beste stofzakloze stofzuigers van 2021 getest
/

Beste Stofzakloze 2021 uit de Test – Stofzuigers zonder zak

Op zoek naar de beste Stofzakloze Stofzuiger? Hier zijn de beste geteste stofzakloze stofzuigers van 2021 op een rij gezet voor jou.

Je kunt er echt niet meer omheen en je weet het. De zuigkracht van de stofzuiger neemt af en eigenlijk had je de stofzak al een paar weken geleden willen vervangen. Moet toch maar even gebeuren dus. Je loopt naar je voorraadkast en verdorie, je hebt geen stofzakken meer! Een slechtere timing bestaat er niet want je schoonouders komen zo op bezoek en een bezem heb je allang niet meer. Bij de aanschaf van een nieuwe stofzuiger bent je dan ook definitief overtuigd: dit moet een stofzakloos exemplaar worden. Maar waar moet je precies op letten bij de aanschaf ervan? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Conclusie: in 2021 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Dyson V10 Motorhead de beste stofzakloze stofzuiger is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Dyson V10 Motorhead is de Rowenta Silence Force Cyclonic RO7681. Kijk onderstaand voor de overige stofzakloze stofzuiger testresultaten.

Beste Stofzakloze aanraders van 2021

Dyson V10 Motorhead

Na het opladen gaat de Dyson V10 Motorhead maar liefst 60 minuten mee. Hij is licht en compact en je kunt er heel flexibel mee te werk gaat omdat je niet gebonden bent aan een snoer. Bovendien hoef je nooit meer dure stofzakken voor je stofzuiger te kopen. De zuigkracht is verbluffend en je hoeft maar een keer over een stukje vloer heen te zuigen in plaats van meerdere keren. Het is een complete stofzuiger die komt met een tal van accessoires. Denk aan een speciale borstel voor hoogpolig tapijt. Ook krijg je er een kierenzuigmond bij zodat je zelfs bij de nauwste kiertjes komt.

Deze Dyson is ook nog eens een lust voor het oog. Mocht je dus geen plek hebben in je kast en staat hij in het zicht dan is dit geen probleem. Hij is compact en elegant waardoor hij ook makkelijk onder kasten en banken kan zuigen. Als je hem eenmaal hebt wil je niet meer zonder!

Pros
 • Het is een duurzame koop. Het energieverbruik is laag en je hoeft nooit meer dure stofzuigerzakken aan te schaffen. Zuigt heel krachtig.
Cons
 • Het is een prijzige stofzuiger. Hij bevat geen parketborstel.

Rowenta Silence Force Cyclonic RO7681

De Rowenta Silence Force Cyclonic RO7681 wordt geleverd met een meubelborstel. Hij is dan ook zeer effectief om je meubels mee te zuigen. Met deze borstel zuig je ook heel handig je gordijnen. Hij heeft een lekker lang snoer dus je hoeft niet iedere keer van stopcontact te wisselen. Het gebruiksgemak van deze kanjer is erg groot. De capaciteit van het stofreservoir bedraagt 2,5 liter. Lekker groot dus en je hoeft hem niet constant te legen. De Ergo Comfort handgreep maakt dat hij lekker in de hand ligt. Wel zo prettig als je langere tijd achtereen aan het stofzuigen bent.

Je kunt hem instellen op 3 standen, afhankelijk van de gewenste zuigkracht. Het stof dat er doorheen gaat wordt eruit gefilterd. De lucht die uit de stofzuiger komt is dus een stuk schoner dan wanneer het erin gaat. Als kers op de taart is deze Rowenta relatief stil in gebruik. Daar zullen je huisdieren en kinderen dankbaar voor zijn.

Pros
 • Beschikt over een lekker lang snoer zodat je alles tegelijk kunt zuigen. Je kunt gewoon een gesprek voeren als je aan het stofzuigen bent omdat hij lekker stil is.
Cons
 • Het is een prijzige stofzuiger. De steel is vrij zwaar waardoor het na een tijdje stofzuigen gaat vervelen.

Dyson V8 Animal+

We starten onze top 5 met de Dyson V8 Animal+. De naam zegt het al, hij is ideaal wanneer je een pluizig gezinslid hebt. Hij beschikt namelijk over een HEPA filter waardoor 99,97% van de stofdeeltjes en allergenen uit de lucht wordt gefilterd. Naast dat hij stofzakloos is, is hij ook snoerloos. En dit biedt veel flexibiliteit tijdens het stofzuigen. Wanneer de accu leeg is hang je hem eenvoudigweg terug op het basisstation. Hij gaat zo’n 40 minuten per zuigbeurt mee. Daarnaast bouw je hem eenvoudig over tot kruimeldief zodat je ook je meubels, vensterbank en het mandje van je trouwe viervoeter effectief mee kunt pakken.

Pros
 • De stofzuiger is uitermate geschikt als je een allergie hebt. Denk aan stof of huismijt. De lucht wordt effectief gefilterd dankzij de HEPA filter.
Cons
 • Komt niet met een fluffy zuigmond dus minder geschikt voor parket. Hij is relatief lawaaiig.

AEG LX7-2-CR-A – Animal Edition

Ook de AEG LX7-2-CR-A – Animal Edition is ideaal wanneer je huisdieren hebt. Maar ook voor andere doeleinden zal deze AEG je niet teleurstellen. Hij beschikt over een Easy Empty Systeem waardoor je in een handomdraai het stofreservoir leegt. Nooit meer gedoe met stofzakken dus. Hij wordt geleverd met een speciale turboborstel voor dierenharen. Daarnaast krijg je er een speciale borstel voor kwetsbare vloeren bij. Je marmeren vloer hoeft dus niet te lijden. Op harde ondergronden heeft deze zuigkanjer een zeer grote kracht. De kers op de taart is dat hij met 74 dB redelijk stil is voor een stofzuiger. En dat is wel zo fijn.

Pros
 • Hele geschikte keuze wanneer je kwetsbare vloeren wilt zuigen zonder deze te beschadigen. Hij is ook ideaal als je huisdieren hebt.
Cons
 • Neemt behoorlijk wat ruimte in als je hem opbergt. Snoer is relatief kort.

Rowenta Air Force 360 RH9057WO

Met de Rowenta Air Force 360 RH9057WO heb je nergens meer omkijken naar. Hij is ideaal voor een klein huishouden of snelle zuigklusjes. Omdat hij snoerloos is heb je veel bewegingsvrijheid tijdens het stofzuigen. Per zuigbeurt gaat hij ongeveer 20 minuten mee. Daar staat tegenover dat hij in maar 3 uurtjes weer opgeladen is. Deze Rowenta weegt nog geen 2 kg, het is dus een echt lichtgewicht. Dat werkt sowieso prettig maar het is ook ideaal voor mensen met lichamelijke klachten die geen zware dingen mogen tillen. Deze alleskunner wordt geleverd met een pakket aan accessoires zodat je van alle gemakken bent voorzien.

Pros
 • Het is een hele lichte stofzuiger dus je neemt hem makkelijk mee het huis door of naar de volgende verdieping. Beschikt over handige verlichting.
Cons
 • Het is net of er een tornado voorbij komt wat geluid betreft. Hij komt moeilijk onder een bank of kast.

Dyson V11 Absolute

De Dyson V11 Absolute heeft een zeer sterke zuigkracht, ondanks dat hij snoerloos werkt. De accuduur is precies af te lezen op het handige display. Je kunt dit zuigwonder precies aanpassen op jouw zuigklusje. Hij beschikt namelijk over drie standen. Eco voor een zuinig gebruik, auto voor matig en boost als een van je kinderen of viervoeters met moddervoetjes naar binnen is gestapt. In de eco stand levert hij overigens uitstekende prestaties. Je krijgt een speciale ‘fluffy’ zuigmond bij deze Dyson. Dat klinkt heel schattig. Maar het is ervoor dat je kwetsbare vloeren niet beschadigt raken. Wel zo prettig. Het stofreservoir is simpel te legen waardoor hij makkelijk in gebruik is.

Dyson V10 Fluffy

Net als zijn broertje is deze Dyson V10 Fluffy de perfecte keuze voor het zuigen van gevoelige vloeren. Als dit hele grote vloeren zijn maakt dat helemaal niets uit want deze Dyson V10 gaat na opladen wel een uur mee. Het is dan ook geen kleine aanschaf te noemen maar dan heb je ook wat. Hij wordt namelijk standaard geleverd met een speciale dierenborstel, turboborstel wat ideaal is voor hoogpolig tapijt en een kierenzuigmond zodat je overal goed bij en tussen kunt komen. Je bent dus in één koop klaar. In slechts 3,5 uur is hij opgeladen wat zeer snel is. Kortom: met deze Dyson kun je de mist niet ingaan.

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste stofzakloze stofzuiger

Hoe kun je op een stofzakloze stofzuiger besparen?

Niet iedereen heeft hetzelfde budget te besteden. Of misschien ben je gewoon heel kostenbewust. Wat het ook is, voor een leuk bedrag kun je toch van een stofzakloze stofzuiger genieten. Maar hoe dan? Wij hebben een aantal tips voor je. Ook hebben we uitgezocht wat de beste budget keuze is.

Investeer in een goed exemplaar
Een stofzuiger is een apparaat dat je doorgaans veel gebruikt. Zeker als je kleine kinderen of huisdieren hebt. Investeer dus in een goed exemplaar. De aanschaf van een stofzakloos exemplaar is al een investering op zich want je hoeft nooit meer dure stofzakken te kopen. Het is zeker niet zo dat de duurtste stofzuiger ook de beste is. Uiteraard zit er wel veel verschil in kwaliteit. En vaak geldt dan toch wel dat goedkoop duurkoop is.

Koop een tweedehands stofzuiger
Tegenwoordig kun je via de daarvoor bestemde sites veel goede tweedehands stofzuigers vinden. En dit kan aanzienlijk schelen ten opzichte van een nieuwe. Je kunt natuurlijk van te voren even beoordelen of de tweedehands stofzuiger niet versmeerd of heel oud is. Na een eenvoudig schoonmaakbeurtje kun je dan genieten van jouw stofzakloze stofzuiger.

Welke soorten stofzakloze stofzuigers zijn er?

Steelstofzuiger en reguliere stofzuiger
Er zijn enorm veel soorten stofzuigers. Zo ook de steelstofzuiger. En deze is ook weer onder te verdelen in een aantal types. Je kent de klassieke steelstofzuiger wel. Zo een die je oma waarschijnlijk nog gebruikt. En dan is er de moderne variant. Een voorbeeld van dit type staat in onze top 5. De Dysons zijn een modern type steelstofzuiger. Het klassieke model heeft het stofreservoir aan de onderkant zitten. Het lijkt een soort buikje. De moderne types hebben het reservoir aan de bovenkant zitten. Het grote voordeel van dit type stofzuiger is dat ze makkelijk zijn in gebruik. Je hoeft namelijk geen ‘karretje’ achter je aan te slepen.

Met of zonder stofzak
We hebben de zakloze stofzuiger uitgebreid besproken. Dit type stofzuiger neemt veel in populariteit toe. Maar hij heeft ook een aantal nadelen ten opzicht van een stofzuiger met zak. Zo heeft een stofzuiger met zak vaak meer zuigkracht, met name ten opzicht van de goedkope modellen zakloze stofzuigers. Daarnaast heeft een stofzuiger met zak vaak een veel grotere stof inhoud. Het grote voordeel met een zakloos type is dan weer dat je nooit meer stofzakken hoeft te kopen. Makkelijk en goedkoper dus.

Waterstofzuiger
Een waterstofzuiger is ideaal wanneer je kinderen er een zooitje van maken wanneer ze hebben gebadderd. Of wanneer je een partner met zijn aquarium aan de slag is geweest. En als je hond van een duik in de vijver houdt? Tja, daar is dus een waterstofzuiger voor. Naast dat hij water zuigt, zuigt hij ook ‘gewoon’. Hij kan stofzuigen en dweilen in één! Dit scheelt uiteraard veel tijd maar ook ruimte in je opbergkast. 

Kruimeldief
De meeste steelstofzuigers bevatten een kruimeldief die je van de steel kunt klikken. Het moderne type steelstofzuiger kun je vaak ombouwen naar kruimeldief. Twee voor de prijs van één dus. Uiteraard zijn kruimeldieven ook los verkrijgbaar. Ideaal wanneer je kind een koekje kruimelt boven je tapijt of op de bank. Ook is een kruimeldief ideaal wanneer je een huisdier hebt of wanneer je zelf nogal eens wat morst.

Welke stofzakloze stofzuiger is de beste budget keuze?

We hebben voor de beste budget keuze niet alleen gekeken naar de prijs maar ook naar de kwaliteit. Er zijn namelijk nog wel goedkopere modellen op de markt maar daar heb je weinig aan als de kwaliteit niet goed is. De beste budget keuze gebaseerd op prijs-kwaliteit verhouding is de TurboTronic TT-CV07. Het is een eenvoudig model stofzakloze stofzuiger die doet wat je ervan mag verwachten.

Wat zijn de populairste stofzakloze stofzuiger merken?
Dyson

Het heeft een reden dat er in onze top 5 van stofzuiger zonder zak maar liefst drie Dysons te vinden zijn. Dyson is een waar icoon te noemen op de stofzuigermarkt. We zetten vandaag de stofzakloze stofzuiger in het zonnetje en laat Dyson nu net de uitvinder zijn van de stofzakloze stofzuiger. Dyson produceert niet eens meer stofzuigers met een zak. Naast de zakloze stofzuigers zijn veel van hun stofzuigers ook snoerloos. Met een Dyson zit je dus gegarandeerd goed.

AEG
Waarschijnlijk heb je wel iets van het Duitse merk AEG in huis staan. Dit merk gaat namelijk al generaties lang mee. Ze staan dan ook bekend om hun Duitse degelijkheid en kwaliteit. De aanschaf van een AEG is dan ook een echte investering voor de toekomst te noemen. Met een AEG maak je namelijk een duurzame keuze. 

Rowenta
Rowenta is tevens een Duits merk. Wat Rowenta kenmerkt is dat hun producten milieuvriendelijk zijn. Of het nu gaat om kachels, strijkijzers of zakloze stofzuigers, Rowenta is van alle markten thuis. Ze hebben ontwikkeling en innovatie hoog in het vaandel staan waardoor ze alleen de beste kwaliteit leveren. Ook vinden ze het belangrijk dat hun producten gebruiksvriendelijk zijn. Kortom: de producten van Rowenta maken je leven een stukje makkelijker.

Stofzakloze Stofzuiger tips voor de beste koop

De keuze is reuze. We snappen dat je even de draad kwijt bent na het zoeken van een stofzuiger. Wat is nu eigenlijk echt van belang bij de aanschaf ervan? Dit hangt af van jouw situatie en wensen. Het helpt om je de volgende dingen af te vragen. Hoe intensief wil je de stofzuiger gebruiken? Heb je kinderen? Heb je huisdieren? Wat is je budget? Hoe groot is het oppervlak dat je wilt zuigen? Wil je een snoerloos exemplaar of juist niet? Is het van belang dat de stofzuiger zo stil mogelijk is? Van welk materiaal is de ondergrond gemaakt die je wilt zuigen?

 1. Geluidsniveau

  Een stofzuiger maakt altijd lawaai. Dat hoort er nu eenmaal bij. Maar er zit zeker verschil in hoeveel lawaai hij maakt. Er zijn namelijk zogenaamde stille stofzuigers. Met name als je studerende kinderen hebt of een thuiswerkende partner dan is dit geen overbodige luxe. En wat te denken van een huisdier dat al onder de bank kruipt als jij het gevaarte weer tevoorschijn tovert. Onder een stille stofzuiger wordt tot 70 dB verstaan. Tussen de 70 en 80 dB is gemiddeld en alles daarboven moet je waarschijnlijk niet in huis willen hebben. Tenzij je natuurlijk staat de stofzuigen met een koptelefoon met je favoriete band erop.

 2. Inhoud reservoir

  Je bent er al over uit dat je een stofzuiger zonder stofzak wilt. Dat houdt in dat de inhoud van het stofreservoir een extra puntje van aandacht is. Deze kan verschillen van zo’n 0,4 tot 2,5 liter. Het reservoir is over het algemeen makkelijk en snel te legen. Het is echter aan te raden om de inhoud aan te passen op je gebruik. Een klein reservoir zit sneller vol maar het is hygiënischer om deze wat vaker te legen dan om het vuil op te sparen. Heb je dus een klein huishouden, ga voor een kleiner reservoir. Vanzelfsprekend is het bij een groot huishouden handiger om voor een grotere inhoud te gaan. Ook wanneer je huisdieren hebt of kinderen die de boel ondersmeren dan loont zich dit.

 3. Formaat

  Een heel praktisch dingetje is de grootte van je stofzuiger. Als je ruimte genoeg hebt dan maakt het niet zoveel uit hoe groot hij is. Moet hij echter in een bepaald kastje passen dan is het wel zo fijn dat hij ook daadwerkelijk past. Een steelstofzuiger zal doorgaans minder ruimte innemen dat een die je als een karretje achter je aan trekt. Daarnaast is een kleine stofzuiger handzamer door zijn formaat en gewicht. De kleine stofzuigers hebben waarschijnlijk wel een kleiner stofreservoir. Vraag jezelf dus af waar je prioriteit ligt.

 4. Accessoires

  Als je af en toe een simpel zuigklusje uit te voeren hebt dan volstaan de meeste stofzuigers. Zeker als het om een harde vloer gaat die wel wat kan hebben. Je kunt wel nagaan dat als je huisdieren hebt, gevoelige vloeren zoals marmer of onbehandeld hout en het zuigen van naden en kieren een specialistische aanpak nodig hebben. Bij veel stofzuigers worden er dan ook standaard een aantal accessoires geleverd zoals een speciale zuigmond voor dierenharen of een ‘fluffy’ zuigmond zodat je je vloeren niet beschadigt. Bedenk je voor de aankoop van een stofzuiger wat je er precies mee wilt zuigen en welke accessoires je nodig hebt. Het kan namelijk behoorlijk wat geld schelen om dit in 1 koop te doen.

Laatste Stofzakloze Stofzuiger Trends van 2021

Tegenwoordig zijn er de super moderne steelstofzuigers zonder zak op de markt. Naast dat je geen zak meer nodig hebt zijn er ook snoerloze stofzuigers. Je laadt deze op bij het oplaadstation en kunt daarna genieten van flexibel stofzuigen. Bovendien hebben de moderne stofzuigers een prachtig design. En dat vinden we tegenwoordig toch een stuk belangrijker. Zeker als het apparaat in het zicht komt te staan, waar je soms niet aan ontkomt. Bij sommige exemplaren is het zelfs zonde om hem in een kast weg te moffelen en kun je het een ware blikvanger noemen. Daarnaast beschikken sommige stofzuigers over een aantal standen, waaronder de eco stand. Naast dat je zuiniger zuigt voor je portemonnee doe je ook het milieu er goed mee niet onnodig veel stroom te gebruiken tijdens een zuigbeurt. Kortom: voor ieder is er wat wils. En met de technologie van tegenwoordig is stofzuigen geen rotklusje meer.

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar de beste steelstofzuiger? Of wil je alles weten over de laatste kruimeldief? Of de resultaten zien van de beste stoomreiniger test? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

de beste inductie kookplaten van 2021 getest
Vorige test

Beste Inductie Kookplaat 2021 uit de Test

beste geteste zaklampen van 2021 op bestetester.nl
Volgende test

Beste Zaklamp 2021 uit de Test