Beste Stofzakloze 2023 uit de Test – Stofzuigers zonder zak

de beste stofzakloze stofzuigers van 2023 getest

Op zoek naar de beste Stofzakloze Stofzuiger? Hier zijn de beste geteste stofzakloze stofzuigers van 2023 op een rij gezet voor jou.

Je kunt er echt niet meer omheen en je weet het. De zuigkracht van de stofzuiger neemt af en eigenlijk had je de stofzak al een paar weken geleden willen vervangen. Moet toch maar even gebeuren dus. Je loopt naar je voorraadkast en verdorie, je hebt geen stofzakken meer! Een slechtere timing bestaat er niet want je schoonouders komen zo op bezoek en een bezem heb je allang niet meer. Bij de aanschaf van een nieuwe stofzuiger bent je dan ook definitief overtuigd: dit moet een stofzakloos exemplaar worden. Maar waar moet je precies op letten bij de aanschaf ervan? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Conclusie: in 2023 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Dyson V10 Motorhead de beste stofzakloze stofzuiger is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Dyson V10 Motorhead is de Rowenta Silence Force Cyclonic RO7681. Kijk onderstaand voor de overige stofzakloze stofzuiger testresultaten.

Beste Stofzakloze aanraders van 2023

Dyson V10 Motorhead

Na het opladen gaat de Dyson V10 Motorhead maar liefst 60 minuten mee. Hij is licht en compact en je kunt er heel flexibel mee te werk gaat omdat je niet gebonden bent aan een snoer. Bovendien hoef je nooit meer dure stofzakken voor je stofzuiger te kopen. De zuigkracht is verbluffend en je hoeft maar een keer over een stukje vloer heen te zuigen in plaats van meerdere keren. Het is een complete stofzuiger die komt met een tal van accessoires. Denk aan een speciale borstel voor hoogpolig tapijt. Ook krijg je er een kierenzuigmond bij zodat je zelfs bij de nauwste kiertjes komt.

Deze Dyson is ook nog eens een lust voor het oog. Mocht je dus geen plek hebben in je kast en staat hij in het zicht dan is dit geen probleem. Hij is compact en elegant waardoor hij ook makkelijk onder kasten en banken kan zuigen. Als je hem eenmaal hebt wil je niet meer zonder!

Pros
 • Het is een duurzame koop. Het energieverbruik is laag en je hoeft nooit meer dure stofzuigerzakken aan te schaffen. Zuigt heel krachtig.
Cons
 • Het is een prijzige stofzuiger. Hij bevat geen parketborstel.

Rowenta Silence Force Cyclonic RO7681

De Rowenta Silence Force Cyclonic RO7681 wordt geleverd met een meubelborstel. Hij is dan ook zeer effectief om je meubels mee te zuigen. Met deze borstel zuig je ook heel handig je gordijnen. Hij heeft een lekker lang snoer dus je hoeft niet iedere keer van stopcontact te wisselen. Het gebruiksgemak van deze kanjer is erg groot. De capaciteit van het stofreservoir bedraagt 2,5 liter. Lekker groot dus en je hoeft hem niet constant te legen. De Ergo Comfort handgreep maakt dat hij lekker in de hand ligt. Wel zo prettig als je langere tijd achtereen aan het stofzuigen bent.

Je kunt hem instellen op 3 standen, afhankelijk van de gewenste zuigkracht. Het stof dat er doorheen gaat wordt eruit gefilterd. De lucht die uit de stofzuiger komt is dus een stuk schoner dan wanneer het erin gaat. Als kers op de taart is deze Rowenta relatief stil in gebruik. Daar zullen je huisdieren en kinderen dankbaar voor zijn.

Pros
 • Beschikt over een lekker lang snoer zodat je alles tegelijk kunt zuigen. Je kunt gewoon een gesprek voeren als je aan het stofzuigen bent omdat hij lekker stil is.
Cons
 • Het is een prijzige stofzuiger. De steel is vrij zwaar waardoor het na een tijdje stofzuigen gaat vervelen.

Dyson V8 Animal+

We starten onze top 5 met de Dyson V8 Animal+. De naam zegt het al, hij is ideaal wanneer je een pluizig gezinslid hebt. Hij beschikt namelijk over een HEPA filter waardoor 99,97% van de stofdeeltjes en allergenen uit de lucht wordt gefilterd. Naast dat hij stofzakloos is, is hij ook snoerloos. En dit biedt veel flexibiliteit tijdens het stofzuigen. Wanneer de accu leeg is hang je hem eenvoudigweg terug op het basisstation. Hij gaat zo’n 40 minuten per zuigbeurt mee. Daarnaast bouw je hem eenvoudig over tot kruimeldief zodat je ook je meubels, vensterbank en het mandje van je trouwe viervoeter effectief mee kunt pakken.

Pros
 • De stofzuiger is uitermate geschikt als je een allergie hebt. Denk aan stof of huismijt. De lucht wordt effectief gefilterd dankzij de HEPA filter.
Cons
 • Komt niet met een fluffy zuigmond dus minder geschikt voor parket. Hij is relatief lawaaiig.

AEG® Stofzuiger LX5-2-4T 

Als een merk weet hoe je stofzuigers moet fabriceren dan is het AEG natuurlijk wel. En zo ook deze stofzuiger zonder stofzak. En dat terwijl je wel kunt rekenen op een gronde stofopname. Veel mensen zijn bang dat een stofzuiger zonder zak betekent dat er veel stof naar de stofzuiger terecht komt. Of dat alles er weer uit valt op het moment dat je de stofzuiger wilt gaan legen. Maar ook daar heeft AEG een goed systeem voor bedacht. Hierdoor hoef jij niet bang te zijn dat het extra grote stofreservoir een hoop stof achterlaat. Ook blijft de stofzuiger perfect zuigen, zelfs wanneer de bak bijna vol zit. Het toestel verliest geen energiekracht. Waardoor je altijd kunt rekenen op een schoon huis. De extra grote wielen van deze stofzuiger zorgt daarnaast voor meer stabiliteit en wendbaarheid. Houd je van apparaten die je ergonomisch kunt bedienen? Dan is dit ook een stofzuiger die goed bij jou past!

Meer weten over deze stofzuiger zonder zak? Bekijk dit item hier!

Pros
 • Deze stofzuiger is van premium kwaliteit gemaakt en is lichtgewicht

Cons
 • Nog geen nadelen genoemd

Living Needs Steelstofzuiger

Deze stolstofzuiger is ideaal voor iedereen die een wendbare en lichtgewicht stofzuiger zoekt.  Je kan namelijk een perfecte 170 watt motor verwachten bij deze steelstofzuiger. Hierdoor heb je een intense zuigkracht. Perfect om bijvoorbeeld rondom de tafel schoon te maken nadat er is gegeten. Zo hoef je niet direct de hele woonkamer stof te zuigen. Doordat het mondstuk 180 graden kan draaien kom je overal. Wat ook prettig is, is dat de stofzuiger opgeladen tot wel 3,5 uur meegaat. En misschien is het allerbelangrijkste toch nog wel het feit dat de stofzuiger volledig vrij is van een snoer. Je kan dus met deze stofzuiger gaan en staan waar je maar wilt. Even de auto uitzuigen? Geen probleem! Meenemen naar de camping voor in de caravan? Goed idee! Zo kun je altijd en overal alles schoonzuigen. En dat alles zonder gedoe met een stofzak. Je kan de stofzuiger gemakkelijk weer legen boven de prullenbak en de stofzuiger is klaar voor een volgend avontuur!

Meer weten over deze stofzuiger zonder zak? Bekijk dit item hier!

Pros
 • Goede en sterke stofzuiger voor een fijne prijs

Cons
 • Geen nadelen kunnen vinden

Princess 334990 Silence Stofzuiger

Houd jij niet van harde geluiden? Of heb je bijvoorbeeld een kat die hier flink van kan schrikken. Denk dan eens na over de aanschaf van deze stofzuiger zonder zak. Deze stofzuiger zonder zak is namelijk heel stil. Er wordt slechts een geluid van 69dB geproduceerd. Ook zit er een draad aan van 12 meter, waardoor je veel kunt stofzuigen zonder het draad te moeten verwisselen. Je kan met deze stofzuiger gemakkelijk op houten vloeren of andere harde vloeren. Hier is namelijk in het ontwerp rekening mee gehouden. Uiteraard vind je ook een aantal fijne extra onderdelen bij deze stofzuiger zodat je ook de plinten en de bank goed kunt stofzuigen.

Meer weten over deze stofzuiger zonder zak? Bekijk dit item hier!

Pros
 • Geschikt voor harde vloeren

Cons
 • Zware stofzuiger, rond de 7 kilo

AEG LX7-2-CR-A – Animal Edition

Ook de AEG LX7-2-CR-A – Animal Edition is ideaal wanneer je huisdieren hebt. Maar ook voor andere doeleinden zal deze AEG je niet teleurstellen. Hij beschikt over een Easy Empty Systeem waardoor je in een handomdraai het stofreservoir leegt. Nooit meer gedoe met stofzakken dus. Hij wordt geleverd met een speciale turboborstel voor dierenharen. Daarnaast krijg je er een speciale borstel voor kwetsbare vloeren bij. Je marmeren vloer hoeft dus niet te lijden. Op harde ondergronden heeft deze zuigkanjer een zeer grote kracht. De kers op de taart is dat hij met 74 dB redelijk stil is voor een stofzuiger. En dat is wel zo fijn.

Pros
 • Hele geschikte keuze wanneer je kwetsbare vloeren wilt zuigen zonder deze te beschadigen. Hij is ook ideaal als je huisdieren hebt.
Cons
 • Neemt behoorlijk wat ruimte in als je hem opbergt. Snoer is relatief kort.

Rowenta Air Force 360 RH9057WO

Met de Rowenta Air Force 360 RH9057WO heb je nergens meer omkijken naar. Hij is ideaal voor een klein huishouden of snelle zuigklusjes. Omdat hij snoerloos is heb je veel bewegingsvrijheid tijdens het stofzuigen. Per zuigbeurt gaat hij ongeveer 20 minuten mee. Daar staat tegenover dat hij in maar 3 uurtjes weer opgeladen is. Deze Rowenta weegt nog geen 2 kg, het is dus een echt lichtgewicht. Dat werkt sowieso prettig maar het is ook ideaal voor mensen met lichamelijke klachten die geen zware dingen mogen tillen. Deze alleskunner wordt geleverd met een pakket aan accessoires zodat je van alle gemakken bent voorzien.

Pros
 • Het is een hele lichte stofzuiger dus je neemt hem makkelijk mee het huis door of naar de volgende verdieping. Beschikt over handige verlichting.
Cons
 • Het is net of er een tornado voorbij komt wat geluid betreft. Hij komt moeilijk onder een bank of kast.

Philips PowerPro Compact 

Dit is een stofzakloze stofzuiger die als zeer goed wordt beoordeeld door consumenten. Natuurlijk is dit altijd een punt waar je meteen naar moet kijken wanneer je een nieuwe stofzuiger aanschaft. Op deze manier haal je over het algemeen iets betrouwbaars in huis. Het fijne aan deze stofzuiger van Philips is dat hij zo is ontworpen dat hij hygiënisch geleegd kan worden. Dus wanneer jij behoorlijk allergisch bent is dit ideaal. Zo krijg je niet gelijk allemaal kleine stofdeeltjes in je neus. Daarnaast heeft hij nog een foefje dat jouw allergie behoorlijk goed tegengaat. De Philips PowerPro Compact heeft een allergiefilter die meer dan 99,9% van het stof, en vooral het fijnstof tegenhoudt. Hierdoor wordt het niet alsnog door je kamer heen geblazen. Dit is vaak het geval bij stofzakloze stofzuigers.

Deze stofzuiger heeft nog een zeer prettige bijkomstigheid. Hij is behoorlijk energie-efficiëntie. Daarnaast maakt hij relatief weinig geluid voor een stofzuiger. Bij een stofzuiger is dit natuurlijk altijd lastig omdat het nu eenmaal energie kost om zo’n motor te draaien. Hier komt dan ook altijd veel geluid bij vrij. Op tapijten scoort deze stofzuiger helaas niet super goed. 

Pros
 • Hij heeft een mooie snoerlengte van 6 meter. Hij is heel gebruiksvriendelijk
Cons
 • Hij scoort laag op tapijten.

Philips PowerPro Compact FC9330/09

Een ander model ook van Philips is deze stofzuiger. Deze stofzuiger is zeker niet duur voor de hoge kwaliteit die het oplevert. Wij vinden het opvallend dat Philips over het algemeen met zeer hoogwaardige en duurzame producten komt eigenlijk in alle soorten en maten. Dus ook met deze stofzuiger scoren ze weer goed. Hij heeft een zeer praktische turboborstel. Deze kan je goed gebruiken op bijvoorbeeld hoogpolig tapijt of wanneer er dierenharen van je bank afgezogen moeten worden. Daarnaast krijg je een kierenzuigmondstuk, hier mee kan je gemakkelijk in kleine hoekjes stof en vuil weg zuigen. Mocht jij meubels en gordijnen willen schoonmaken dan kan dit perfect met de meubelborstel. 

Helaas heeft deze stofzuiger ook wat minpuntjes, zo is de zuigkracht behoorlijk minder dan bij andere modellen van Philips. Ook het geluidsniveau is redelijk hoog. Maar dit vinden wij bij bijna alle stofzuigers een probleem. Wel is de Philips PowerPro Compact FC9330/09 heel licht met maar een gewicht van 4,5 kilogram.

Pros
 • Hij is zeer licht in gewicht en heeft veel verschillende functies en mondstukken.
Cons
 • Hij maakt relatief veel lawaai en de zuigkracht is niet optimaal.

Philips PowerPro Active

Nog een model van Philips. Dit is een klein model en zeer handig wanneer jij een klein huis of kamer hebt. Je hoeft dan natuurlijk geen enorme stofzuiger te hebben. Hij heeft een stofinhoud van 2,2 liter. Dit is genoeg voor twee a drie goede stofzuigbeurten. Door te zuigen zonder de zak levert deze Philips PowerPro Activeconstante hoge zuigkracht. Dankzij een krachtige PowerCycloe 7-technologie motor. Deze motor is zeer krachtige, hij levert tenminste 750 watt aan vermogen. Dit is aanzienlijk hoog voor een stofzuiger. Daarom ook kiezen zoveel consumenten voor deze stofzuiger van Philips. Door een goede stoffilter hoef je niet bang te zijn voor fijnstof. Dit wordt gereduceerd tot wel 99,9%. Zo kan je ook als jij wat allergisch bent goed stofzuigen met deze stofzuiger van Philips. 

Door verschillende opzetstukken kan jij altijd zuigen waar je maar wil. Als jij kleine hoekjes wil schoonmaken is dit geen probleem. Wil jij liever de bank en alle kattenharen hier vanaf zuigen dan pak je gewoon een ander mondstuk. Dit is perfect wanneer jij jouw stofzuiger voor meerder doeleinden wil gebruiken. 

Pros
 • Hij is compact. Hij is zeer krachtig. Makkelijk in gebruik
Cons
 • Hij maakt veel lawaai.

Dyson V11 Absolute

De Dyson V11 Absolute heeft een zeer sterke zuigkracht, ondanks dat hij snoerloos werkt. De accuduur is precies af te lezen op het handige display. Je kunt dit zuigwonder precies aanpassen op jouw zuigklusje. Hij beschikt namelijk over drie standen. Eco voor een zuinig gebruik, auto voor matig en boost als een van je kinderen of viervoeters met moddervoetjes naar binnen is gestapt. In de eco stand levert hij overigens uitstekende prestaties. Je krijgt een speciale ‘fluffy’ zuigmond bij deze Dyson. Dat klinkt heel schattig. Maar het is ervoor dat je kwetsbare vloeren niet beschadigt raken. Wel zo prettig. Het stofreservoir is simpel te legen waardoor hij makkelijk in gebruik is.

Dyson V10 Fluffy

Net als zijn broertje is deze Dyson V10 Fluffy de perfecte keuze voor het zuigen van gevoelige vloeren. Als dit hele grote vloeren zijn maakt dat helemaal niets uit want deze Dyson V10 gaat na opladen wel een uur mee. Het is dan ook geen kleine aanschaf te noemen maar dan heb je ook wat. Hij wordt namelijk standaard geleverd met een speciale dierenborstel, turboborstel wat ideaal is voor hoogpolig tapijt en een kierenzuigmond zodat je overal goed bij en tussen kunt komen. Je bent dus in één koop klaar. In slechts 3,5 uur is hij opgeladen wat zeer snel is. Kortom: met deze Dyson kun je de mist niet ingaan.

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste stofzakloze stofzuiger

Hoe kun je op een stofzakloze stofzuiger besparen?

Niet iedereen heeft hetzelfde budget te besteden. Of misschien ben je gewoon heel kostenbewust. Wat het ook is, voor een leuk bedrag kun je toch van een stofzakloze stofzuiger genieten. Maar hoe dan? Wij hebben een aantal tips voor je. Ook hebben we uitgezocht wat de beste budget keuze is.

Investeer in een goed exemplaar
Een stofzuiger is een apparaat dat je doorgaans veel gebruikt. Zeker als je kleine kinderen of huisdieren hebt. Investeer dus in een goed exemplaar. De aanschaf van een stofzakloos exemplaar is al een investering op zich want je hoeft nooit meer dure stofzakken te kopen. Het is zeker niet zo dat de duurtste stofzuiger ook de beste is. Uiteraard zit er wel veel verschil in kwaliteit. En vaak geldt dan toch wel dat goedkoop duurkoop is.

Koop een tweedehands stofzuiger
Tegenwoordig kun je via de daarvoor bestemde sites veel goede tweedehands stofzuigers vinden. En dit kan aanzienlijk schelen ten opzichte van een nieuwe. Je kunt natuurlijk van te voren even beoordelen of de tweedehands stofzuiger niet versmeerd of heel oud is. Na een eenvoudig schoonmaakbeurtje kun je dan genieten van jouw stofzakloze stofzuiger.

Welke soorten stofzakloze stofzuigers zijn er?

Steelstofzuiger en reguliere stofzuiger
Er zijn enorm veel soorten stofzuigers. Zo ook de steelstofzuiger. En deze is ook weer onder te verdelen in een aantal types. Je kent de klassieke steelstofzuiger wel. Zo een die je oma waarschijnlijk nog gebruikt. En dan is er de moderne variant. Een voorbeeld van dit type staat in onze top 5. De Dysons zijn een modern type steelstofzuiger. Het klassieke model heeft het stofreservoir aan de onderkant zitten. Het lijkt een soort buikje. De moderne types hebben het reservoir aan de bovenkant zitten. Het grote voordeel van dit type stofzuiger is dat ze makkelijk zijn in gebruik. Je hoeft namelijk geen ‘karretje’ achter je aan te slepen.

Met of zonder stofzak
We hebben de zakloze stofzuiger uitgebreid besproken. Dit type stofzuiger neemt veel in populariteit toe. Maar hij heeft ook een aantal nadelen ten opzicht van een stofzuiger met zak. Zo heeft een stofzuiger met zak vaak meer zuigkracht, met name ten opzicht van de goedkope modellen zakloze stofzuigers. Daarnaast heeft een stofzuiger met zak vaak een veel grotere stof inhoud. Het grote voordeel met een zakloos type is dan weer dat je nooit meer stofzakken hoeft te kopen. Makkelijk en goedkoper dus.

Waterstofzuiger
Een waterstofzuiger is ideaal wanneer je kinderen er een zooitje van maken wanneer ze hebben gebadderd. Of wanneer je een partner met zijn aquarium aan de slag is geweest. En als je hond van een duik in de vijver houdt? Tja, daar is dus een waterstofzuiger voor. Naast dat hij water zuigt, zuigt hij ook ‘gewoon’. Hij kan stofzuigen en dweilen in één! Dit scheelt uiteraard veel tijd maar ook ruimte in je opbergkast. 

Kruimeldief
De meeste steelstofzuigers bevatten een kruimeldief die je van de steel kunt klikken. Het moderne type steelstofzuiger kun je vaak ombouwen naar kruimeldief. Twee voor de prijs van één dus. Uiteraard zijn kruimeldieven ook los verkrijgbaar. Ideaal wanneer je kind een koekje kruimelt boven je tapijt of op de bank. Ook is een kruimeldief ideaal wanneer je een huisdier hebt of wanneer je zelf nogal eens wat morst.

Welke stofzakloze stofzuiger is de beste budget keuze?

We hebben voor de beste budget keuze niet alleen gekeken naar de prijs maar ook naar de kwaliteit. Er zijn namelijk nog wel goedkopere modellen op de markt maar daar heb je weinig aan als de kwaliteit niet goed is. De beste budget keuze gebaseerd op prijs-kwaliteit verhouding is de TurboTronic TT-CV07. Het is een eenvoudig model stofzakloze stofzuiger die doet wat je ervan mag verwachten.

Wat zijn de populairste stofzakloze stofzuiger merken?
Dyson

Het heeft een reden dat er in onze top 5 van stofzuiger zonder zak maar liefst drie Dysons te vinden zijn. Dyson is een waar icoon te noemen op de stofzuigermarkt. We zetten vandaag de stofzakloze stofzuiger in het zonnetje en laat Dyson nu net de uitvinder zijn van de stofzakloze stofzuiger. Dyson produceert niet eens meer stofzuigers met een zak. Naast de zakloze stofzuigers zijn veel van hun stofzuigers ook snoerloos. Met een Dyson zit je dus gegarandeerd goed.

AEG
Waarschijnlijk heb je wel iets van het Duitse merk AEG in huis staan. Dit merk gaat namelijk al generaties lang mee. Ze staan dan ook bekend om hun Duitse degelijkheid en kwaliteit. De aanschaf van een AEG is dan ook een echte investering voor de toekomst te noemen. Met een AEG maak je namelijk een duurzame keuze. 

Rowenta
Rowenta is tevens een Duits merk. Wat Rowenta kenmerkt is dat hun producten milieuvriendelijk zijn. Of het nu gaat om kachels, strijkijzers of zakloze stofzuigers, Rowenta is van alle markten thuis. Ze hebben ontwikkeling en innovatie hoog in het vaandel staan waardoor ze alleen de beste kwaliteit leveren. Ook vinden ze het belangrijk dat hun producten gebruiksvriendelijk zijn. Kortom: de producten van Rowenta maken je leven een stukje makkelijker.

Stofzakloze Stofzuiger tips voor de beste koop

De keuze is reuze. We snappen dat je even de draad kwijt bent na het zoeken van een stofzuiger. Wat is nu eigenlijk echt van belang bij de aanschaf ervan? Dit hangt af van jouw situatie en wensen. Het helpt om je de volgende dingen af te vragen. Hoe intensief wil je de stofzuiger gebruiken? Heb je kinderen? Heb je huisdieren? Wat is je budget? Hoe groot is het oppervlak dat je wilt zuigen? Wil je een snoerloos exemplaar of juist niet? Is het van belang dat de stofzuiger zo stil mogelijk is? Van welk materiaal is de ondergrond gemaakt die je wilt zuigen?

 1. Geluidsniveau

  Een stofzuiger maakt altijd lawaai. Dat hoort er nu eenmaal bij. Maar er zit zeker verschil in hoeveel lawaai hij maakt. Er zijn namelijk zogenaamde stille stofzuigers. Met name als je studerende kinderen hebt of een thuiswerkende partner dan is dit geen overbodige luxe. En wat te denken van een huisdier dat al onder de bank kruipt als jij het gevaarte weer tevoorschijn tovert. Onder een stille stofzuiger wordt tot 70 dB verstaan. Tussen de 70 en 80 dB is gemiddeld en alles daarboven moet je waarschijnlijk niet in huis willen hebben. Tenzij je natuurlijk staat de stofzuigen met een koptelefoon met je favoriete band erop.

 2. Inhoud reservoir

  Je bent er al over uit dat je een stofzuiger zonder stofzak wilt. Dat houdt in dat de inhoud van het stofreservoir een extra puntje van aandacht is. Deze kan verschillen van zo’n 0,4 tot 2,5 liter. Het reservoir is over het algemeen makkelijk en snel te legen. Het is echter aan te raden om de inhoud aan te passen op je gebruik. Een klein reservoir zit sneller vol maar het is hygiënischer om deze wat vaker te legen dan om het vuil op te sparen. Heb je dus een klein huishouden, ga voor een kleiner reservoir. Vanzelfsprekend is het bij een groot huishouden handiger om voor een grotere inhoud te gaan. Ook wanneer je huisdieren hebt of kinderen die de boel ondersmeren dan loont zich dit.

 3. Formaat

  Een heel praktisch dingetje is de grootte van je stofzuiger. Als je ruimte genoeg hebt dan maakt het niet zoveel uit hoe groot hij is. Moet hij echter in een bepaald kastje passen dan is het wel zo fijn dat hij ook daadwerkelijk past. Een steelstofzuiger zal doorgaans minder ruimte innemen dat een die je als een karretje achter je aan trekt. Daarnaast is een kleine stofzuiger handzamer door zijn formaat en gewicht. De kleine stofzuigers hebben waarschijnlijk wel een kleiner stofreservoir. Vraag jezelf dus af waar je prioriteit ligt.

 4. Accessoires

  Als je af en toe een simpel zuigklusje uit te voeren hebt dan volstaan de meeste stofzuigers. Zeker als het om een harde vloer gaat die wel wat kan hebben. Je kunt wel nagaan dat als je huisdieren hebt, gevoelige vloeren zoals marmer of onbehandeld hout en het zuigen van naden en kieren een specialistische aanpak nodig hebben. Bij veel stofzuigers worden er dan ook standaard een aantal accessoires geleverd zoals een speciale zuigmond voor dierenharen of een ‘fluffy’ zuigmond zodat je je vloeren niet beschadigt. Bedenk je voor de aankoop van een stofzuiger wat je er precies mee wilt zuigen en welke accessoires je nodig hebt. Het kan namelijk behoorlijk wat geld schelen om dit in 1 koop te doen.

Laatste Stofzakloze Stofzuiger Trends van 2023

Een andere trend van deze stofzuigers zijn verschillende mondstukken. Zo kan jij evenveel met een stofzakloze stofzuiger als jij kan met één die wel een zak heeft. Dit is natuurlijk perfect. Veel mensen kiezen daarnaast voor een stofzakloze stofzuiger omdat het milieuvriendelijker is. Dit klopt helemaal! Je hebt niet steeds een stofzak die je moet leeggooien of zelfs moet weggooien na gebruik. Wat je echt wel hebt zijn de filters die je hier en daar moet vervangen. Je kan hem ook eerst reinigen voor je hem vervangt. 

We zien nu ook steeds vaker dat de lichtgewicht stofzuigers op de markt komen. Zo heb je kleine stofzuigers die veel lichter zijn. Op deze manier kom je makkelijker door het hele huis met je stofzuiger. Dit is ideaal wanneer jij veel trappen op moet. Zo zijn er altijd veel nieuwe ontwikkelingen en trends. 

Conclusie

Er zijn verschillende prijscategorieën en veel verschillende stofzuigers. Als we kijken naar de nummer één in vergelijking met de nummer tien op de lijst dan zien we grote verschillen in zuigkracht. De nummer één bewijst dat je ook zonder stofzak geen zuigkracht hoeft te verliezen. De nummer tien verliest toch al behoorlijk wat zuigkracht. Het loont dus zeker om voor een wat duurdere stofzuiger te gaan. Ook op termijn zal je een stuk goedkoper uit zijn wanneer je kiest voor een duurdere stofzuiger in plaats van een hele goedkope. 

Wat we daarnaast zien is dat er veel stofzuigers zijn die verschillende mondstukken en verschillende standen hebben waarmee je kan zuigen. Wij adviseren toch altijd te gaan voor een stofzuiger die veel verschillende mogelijkheden heeft. Zo kan jij jouw gehele woning schoonmaken en goed uitzuigen en niet alleen je vloeren. Verder zijn de designs zeer uiteenlopend en moet je er ook maar een beetje van houden.

Tegenwoordig zijn er de super moderne steelstofzuigers zonder zak op de markt. Naast dat je geen zak meer nodig hebt zijn er ook snoerloze stofzuigers. Je laadt deze op bij het oplaadstation en kunt daarna genieten van flexibel stofzuigen. Bovendien hebben de moderne stofzuigers een prachtig design. En dat vinden we tegenwoordig toch een stuk belangrijker. Zeker als het apparaat in het zicht komt te staan, waar je soms niet aan ontkomt. Bij sommige exemplaren is het zelfs zonde om hem in een kast weg te moffelen en kun je het een ware blikvanger noemen. Daarnaast beschikken sommige stofzuigers over een aantal standen, waaronder de eco stand. Naast dat je zuiniger zuigt voor je portemonnee doe je ook het milieu er goed mee niet onnodig veel stroom te gebruiken tijdens een zuigbeurt. Kortom: voor ieder is er wat wils. En met de technologie van tegenwoordig is stofzuigen geen rotklusje meer.

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar de beste steelstofzuiger? Of wil je alles weten over de laatste kruimeldief? Of de resultaten zien van de beste stoomreiniger test? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

Vorige test

Beste Inductie Kookplaat 2023 uit de Test

Volgende test

Beste Zaklamp 2023 uit de Test