Beste Stofzakloze 2024 uit de Test – Stofzuigers zonder zak

Last update: mei 2024

Op zoek naar de beste Stofzakloze Stofzuiger? Hier zijn de beste geteste stofzakloze stofzuigers van 2024 op een rij gezet voor jou.

Je kunt er echt niet meer omheen en je weet het. De zuigkracht van de stofzuiger neemt af en eigenlijk had je de stofzak al een paar weken geleden willen vervangen. Moet toch maar even gebeuren dus. Je loopt naar je voorraadkast en verdorie, je hebt geen stofzakken meer! Een slechtere timing bestaat er niet want je schoonouders komen zo op bezoek en een bezem heb je allang niet meer. Bij de aanschaf van een nieuwe stofzuiger bent je dan ook definitief overtuigd: dit moet een stofzakloos exemplaar worden. Maar waar moet je precies op letten bij de aanschaf ervan? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Best Geteste Stofzuiger zonder zak

Philips PowerPro Expert FC9744 stofzuiger zonder zak

Philips PowerPro Expert FC9744

De Philips PowerPro Expert FC9744 is een stofzuiger zonder stofzak. Hij heeft een krachtige zuigprestatie met een 750W motor. De stofzuiger is ontworpen voor het schoonmaken van alle vloertypen. Hij heeft een stofopname van bijna 100%. Het heeft daarnaast een filtersysteem dat zorgt voor een goede filtering van de lucht voordat het weer terug de ruimte in komt. Er zit een speciale borstel bij voor het reinigen van zachte vloeren. 

Gebruikers van dit apparaat zijn zeer tevreden. Het krijgt gemiddeld 4.4 sterren van de 5!

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Philips PowerPro Expert FC9744 de beste stofzuiger zonder zak is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Philips PowerPro Motorhead is de Rowenta RO7689 Stofzuiger 550W. Kijk onderstaand voor de overige stofzakloze stofzuiger testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Philips PowerPro Expert FC9744 stofzuiger zonder zak

Philips PowerPro Expert FC9744

Een krachtige stofzuiger zonder stofzak. Geschikt voor alle vloertypen.
Hij heeft een filtersysteem dat zorgt voor een zeer  efficiënte luchtreiniging.

1086x1200 Rowenta RO7689 Stofzuiger 550W

Rowenta RO7689 Stofzuiger 550W

Deze Rowenta stofzuiger is een stille en krachtige stofzuiger zonder zak, geschikt voor verschillende vloertypen. Met de nieuwe POWER AIR 2-standen zuigmond behaalt hij hele goede schoonmaakresultaten en geniet je van soepel glijden over vloeren en tapijten. 

Dyson V8 Absolute- Steelstofzuiger

Dyson V8 Absolute- Steelstofzuiger

Dyson V8 absolute steelstofzuiger+, Tot 40 min. constante zuigkracht. Incl. kruimeldief
Geschikt voor: Harde vloeren, Tapijt en vloerkleden
Allergieën, vloerzuigmond

AEG Stofzuiger LX7-Anim Stofzuiger Zonder Zak

AEG® Stofzuiger LX7-Anim | Stofzuiger zonder zak

De AEG LX7-2-ANIM is een zakloze stofzuiger. Hij is ideaal voor harde vloeren en parket, heeft een sterke zuigkracht en een speciale turboborstel voor het verwijderen van huisdierenharen. Hij is licht in gewicht, hierdoor kan hij soepel bewegen. Wordt bijgeleverd met een parketborstel.

Beste Stofzakloze aanraders van 2024.

Reviews

4.6 

Gemiddelde van 78 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Philips PowerPro Expert FC9744 stofzuiger zonder zak

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 336 reviews

De Philips FC9744/09 PowerPro Expert is een zeer krachtige stofzuiger zonder stofzak. Gebruikers geven hem gemiddeld een 4.4 van de 5 sterren.  Hij De stofzuiger heeft een motor van 750W en hij heeft een stofopname van 99,9%. De PowerCyclone 8-technologie zorgt voor zeer goede schoonmaakresultate. Daarnaast heeft hij een Clean-Air filtersysteem met een allergiefilter waardoor hij een hygiënische omgeving creëert. Er worden meerdere accessoires bijgeleverd zoals een parketborstel en turboborstel, hierdor heb je meerdere schoonmaakopties. Het gebruiksvriendelijke ontwerp om stof hygiënisch te legen en het allergy Lock-systeem maken het ideaal voor mensen met allergieën en huisdiereneigenaren.

Pros
 • De verhouding tussen prijs en kwaliteit.
 • Het energieverbruik is laag.
 •  Je hoeft nooit meer dure stofzuigerzakken aan te schaffen.
 • Is licht in gewicht.
Cons
 • Snoer is aan de korte kant.
 • Stofzuiger is wat aan de prijzige kant.

Rowenta RO7689 Stofzuiger 550W

Reviews

4.3 

Gemiddelde van 371 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Rowenta RO7689 Stofzuiger 550W

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 373 reviews

De Silence Force 5 is een krachtige en en super stille zakloze stofzuiger die super goede prestaties en gemak combineert. Gebruikers beoordelen de stofzuiger met een 4.3 van de 5. Met de innovatieve POWER AIR 2-standen zuigmond behaal je gemakkelijk schoonmaakresultaten op allerlei vloeren. Het vergrendelsysteem houdt stof effectief vast en het handvat zorgt voor eenvoudige verplaatsing en opslag. Dankzij de geavanceerde cycloontechnologie wordt bijna al het stof opgevangen.  Ondanks zijn super kracht heeft deze stofzuiger toch een normaal geluidsniveau en een minimale uitstoot. 

Pros
 • Beschikt over een lang snoer zodat je alles tegelijk kunt zuigen.
 • Je kunt gewoon een gesprek voeren als je aan het stofzuigen bent omdat hij lekker stil is.
 • Hij is energie zuinig en heeft toch een sterke zuigkracht
Cons
 • Het is een prijzige stofzuiger.
 • De steel is vrij zwaar waardoor het na een tijdje stofzuigen gaat vervelen.

Dyson V8 Absolute- Steelstofzuiger

Reviews

4.5 

Gemiddelde van 404 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Dyson V8 Absolute- Steelstofzuiger

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 56 reviews

De Dyson V8 Absolute wordt zeer goed beoordeeld door gebruikers, hij krijgt maar liefst een 4.5 van de 5 sterren. Door zijn gebruiksvriendelijkheid (geen snoer én geen zak) is hij zeer in trek bij mensen.  Het is een lichte en handige steelstofzuiger met een oplaadstation dat aan de muur kan worden bevestigd voor snel en gemakkelijk gebruik. Met een gewicht van slechts 2.6 kilogram is hij gemakkelijk te verplaatsen door je huis. Deze uitgebreide stofzuiger heeft een batterijduur van 40 minuten op de normale stand en wordt geleverd met een turboborstel voor tapijt en harde vloeren, inclusief de mogelijkheid om dierenharen effectief te verwijderen. Daarnaast bevat het een accessoire voor moeilijk bereikbare plekken en beschikt het over een geavanceerd filtratiesysteem. Na 5 uur opladen is de krachtige steelstofzuiger weer klaar voor gebruik.

Pros
 • De stofzuiger is uitermate geschikt als je een allergie hebt.
 • Hij heeft geen snoer en toch zuigt hij goed.
 • Heeft een volledig afgesloten filtratiesysteem.
 • Je pakt hem makkelijker door zijn gebruiksvriendelijkheid
Cons
 • Je moet de knop ingedrukt houden tijdens het stofzuigen
 • Op de krachtige stand kan hij minder lang mee.Princess 334990 Silence Stofzuiger

Reviews

4.5 

Gemiddelde van 57 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 57 reviews

Houd jij niet van harde geluiden? Of heb je bijvoorbeeld een kat die hier flink van kan schrikken. Denk dan eens na over de aanschaf van deze stofzuiger zonder zak. Deze stofzuiger zonder zak is namelijk heel stil. Er wordt slechts een geluid van 69dB geproduceerd. Ook zit er een draad aan van 12 meter, waardoor je veel kunt stofzuigen zonder het draad te moeten verwisselen. Je kan met deze stofzuiger gemakkelijk op houten vloeren of andere harde vloeren. Hier is namelijk in het ontwerp rekening mee gehouden. Uiteraard vind je ook een aantal fijne extra onderdelen bij deze stofzuiger zodat je ook de plinten en de bank goed kunt stofzuigen.

Deze stofzuiger krijgt van bol.com gebruikers ook een zeer goede beoordeling, namelijk 4.5 sterren van de 5!

Meer weten over deze stofzuiger zonder zak? Bekijk dit item hier!

Pros
 • Geschikt voor harde vloeren
 • Zeer goed betaalbaar
 • Hij is extra stil
Cons
 • Zware stofzuiger, rond de 7 kilo

AEG® Stofzuiger LX7-Anim | Stofzuiger Zonder Zak

Reviews

4.3 

Gemiddelde van 478 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

AEG Stofzuiger LX7-Anim Stofzuiger Zonder Zak

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 482 reviews

De AEG LX7-2-ANIM is een krachtige zakloze stofzuiger die ideaal is voor huizen met voornamelijk harde vloeren en parket. Met een sterke zuigkracht en speciale eigenschappen zoals een turboborstel voor huisdierenharen en een parketborstel voor speciale vloeren, biedt deze stofzuiger uitstekende prestaties. Het lichte gewicht van 5 kg maakt het gemakkelijk te manoeuvreren, terwijl het hygiënisch te legen opvangbak en het wasbare HEPA 12-filter zorgen voor een allergievriendelijke schoonmaak. Het stille ontwerp met een geluidsniveau van 74 dB en de vergrendelbare telescopische buis voegen extra gemak toe. De stofzuiger wordt geleverd met meerdere handige accessoires. De motor heeft een vermogen van 750 Watt. Gebruikers van dit apparaat zijn erg tevreden en beoordelen de stofzuiger met een 4.3. 

Pros
 • Hele geschikte keuze wanneer je kwetsbare vloeren wilt zuigen zonder deze te beschadigen.
 • Hij is ook ideaal als je huisdieren hebt.
 • Goed betaalbaar
 • Stiller dan gemiddelde stofzuigers zonder zak
Cons
 • Neemt behoorlijk wat ruimte in als je hem opbergt.
 • Snoer is relatief kort.

Philips PowerPro Compact

Reviews

3.9 

Gemiddelde van 42 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.9

Gemiddelde van 42 reviews

Dit is een stofzakloze stofzuiger die als zeer goed wordt beoordeeld door consumenten. Natuurlijk is dit altijd een punt waar je meteen naar moet kijken wanneer je een nieuwe stofzuiger aanschaft. Op deze manier haal je over het algemeen iets betrouwbaars in huis. Het fijne aan deze stofzuiger van Philips is dat hij zo is ontworpen dat hij hygiënisch geleegd kan worden. Dus wanneer jij behoorlijk allergisch bent is dit ideaal. Zo krijg je niet gelijk allemaal kleine stofdeeltjes in je neus. Daarnaast heeft hij nog een foefje dat jouw allergie behoorlijk goed tegengaat. De Philips PowerPro Compact heeft een allergiefilter die meer dan 99,9% van het stof, en vooral het fijnstof tegenhoudt. Hierdoor wordt het niet alsnog door je kamer heen geblazen. Dit is vaak het geval bij stofzakloze stofzuigers.

Deze stofzuiger heeft nog een zeer prettige bijkomstigheid. Hij is behoorlijk energie-efficiëntie. Daarnaast maakt hij relatief weinig geluid voor een stofzuiger. Bij een stofzuiger is dit natuurlijk altijd lastig omdat het nu eenmaal energie kost om zo’n motor te draaien. Hier komt dan ook altijd veel geluid bij vrij. Op tapijten scoort deze stofzuiger helaas niet super goed. 

Pros
 • Hij heeft een mooie snoerlengte van 6 meter.
 • Hij is heel gebruiksvriendelijk
Cons
 • Hij scoort laag op tapijten.

Philips PowerPro Compact FC9330/09

Reviews

4.2 

Gemiddelde van 494 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 495 reviews

Een ander model ook van Philips en die ook nog eens beter wordt beoordeeld door gebruikers, is deze stofzuiger. Deze stofzuiger is zeker niet duur voor de hoge kwaliteit die het oplevert. Wij vinden het opvallend dat Philips over het algemeen met zeer hoogwaardige en duurzame producten komt eigenlijk in alle soorten en maten. Dus ook met deze stofzuiger scoren ze weer goed. Hij heeft een zeer praktische turboborstel. Deze kan je goed gebruiken op bijvoorbeeld hoogpolig tapijt of wanneer er dierenharen van je bank afgezogen moeten worden. Daarnaast krijg je een kierenzuigmondstuk, hier mee kan je gemakkelijk in kleine hoekjes stof en vuil weg zuigen. Mocht jij meubels en gordijnen willen schoonmaken dan kan dit perfect met de meubelborstel. 

Helaas heeft deze stofzuiger ook wat minpuntjes, zo is de zuigkracht behoorlijk minder dan bij andere modellen van Philips. Ook het geluidsniveau is redelijk hoog. Maar dit vinden wij bij bijna alle stofzuigers een probleem. Wel is de Philips PowerPro Compact FC9330/09 heel licht met maar een gewicht van 4,5 kilogram.

Pros
 • Hij is zeer licht in gewicht en heeft veel verschillende functies en mondstukken.
 • Zeer voordelige prijs voor een kwalitatief goede stofzuiger
Cons
 • Hij maakt relatief veel lawaai en de zuigkracht is niet optimaal.

Philips PowerPro Active

Reviews

4.4 

Gemiddelde van 191 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 197 reviews

Nog een model van Philips, met een nog betere beoordeling door gebruikers namelijk een 4.4. Dit is een klein model en zeer handig wanneer jij een klein huis of kamer hebt. Je hoeft dan natuurlijk geen enorme stofzuiger te hebben. Hij heeft een stofinhoud van 2,2 liter. Dit is genoeg voor twee a drie goede stofzuigbeurten. Door te zuigen zonder de zak levert deze Philips PowerPro Active constante hoge zuigkracht. Dankzij een krachtige PowerCycloe 7-technologie motor. Deze motor is zeer krachtige, hij levert tenminste 750 watt aan vermogen. Dit is aanzienlijk hoog voor een stofzuiger. Daarom ook kiezen zoveel consumenten voor deze stofzuiger van Philips. Door een goede stoffilter hoef je niet bang te zijn voor fijnstof. Dit wordt gereduceerd tot wel 99,9%. Zo kan je ook als jij wat allergisch bent goed stofzuigen met deze stofzuiger van Philips. Gebruikers van dit product zijn zeer tevreden en beoordelen het apparaat met maar liefst een 4.4 van de 5 sterren. 

Door verschillende opzetstukken kan jij altijd zuigen waar je maar wil. Als jij kleine hoekjes wil schoonmaken is dit geen probleem. Wil jij liever de bank en alle kattenharen hier vanaf zuigen dan pak je gewoon een ander mondstuk. Dit is perfect wanneer jij jouw stofzuiger voor meerder doeleinden wil gebruiken. 

Pros
 • Hij is compact.
 • Hij is zeer krachtig.
 • Makkelijk in gebruik
Cons
 • Hij maakt veel lawaai.

Dyson V8 Origin 

Reviews

4.6 

Gemiddelde van 30 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Dyson V8 orgin

Gebruiksgemak

Functies