Beste Stofzakloze 2023 uit de Test – Stofzuigers zonder zak

Last update: november 2023

Op zoek naar de beste Stofzakloze Stofzuiger? Hier zijn de beste geteste stofzakloze stofzuigers van 2023 op een rij gezet voor jou.

Je kunt er echt niet meer omheen en je weet het. De zuigkracht van de stofzuiger neemt af en eigenlijk had je de stofzak al een paar weken geleden willen vervangen. Moet toch maar even gebeuren dus. Je loopt naar je voorraadkast en verdorie, je hebt geen stofzakken meer! Een slechtere timing bestaat er niet want je schoonouders komen zo op bezoek en een bezem heb je allang niet meer. Bij de aanschaf van een nieuwe stofzuiger bent je dan ook definitief overtuigd: dit moet een stofzakloos exemplaar worden. Maar waar moet je precies op letten bij de aanschaf ervan? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Best Geteste Stofzuiger zonder zak

Philips PowerPro Expert FC9744 stofzuiger zonder zak

Philips PowerPro Expert FC9744

De Philips PowerPro Expert FC9744 is een stofzuiger zonder stofzak. Hij heeft een krachtige zuigprestatie met een 750W motor. De stofzuiger is ontworpen voor het schoonmaken van alle vloertypen. Hij heeft een stofopname van bijna 100%. Het heeft daarnaast een filtersysteem dat zorgt voor een goede filtering van de lucht voordat het weer terug de ruimte in komt. Er zit een speciale borstel bij voor het reinigen van zachte vloeren. 

Gebruikers van dit apparaat zijn zeer tevreden. Het krijgt gemiddeld 4.4 sterren van de 5!

Op Voorraad!

Conclusie: in 2023 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Philips PowerPro Expert FC9744 de beste stofzuiger zonder zak is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Philips PowerPro Motorhead is de Rowenta RO7689 Stofzuiger 550W. Kijk onderstaand voor de overige stofzakloze stofzuiger testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Philips PowerPro Expert FC9744 stofzuiger zonder zak

Philips PowerPro Expert FC9744

Een krachtige stofzuiger zonder stofzak. Geschikt voor alle vloertypen.
Hij heeft een filtersysteem dat zorgt voor een zeer  efficiënte luchtreiniging.

1086x1200 Rowenta RO7689 Stofzuiger 550W

Rowenta RO7689 Stofzuiger 550W

Deze Rowenta stofzuiger is een stille en krachtige stofzuiger zonder zak, geschikt voor verschillende vloertypen. Met de nieuwe POWER AIR 2-standen zuigmond behaalt hij hele goede schoonmaakresultaten en geniet je van soepel glijden over vloeren en tapijten. 

Dyson V8 Absolute- Steelstofzuiger

Dyson V8 Absolute- Steelstofzuiger

Dyson V8 absolute steelstofzuiger+, Tot 40 min. constante zuigkracht. Incl. kruimeldief
Geschikt voor: Harde vloeren, Tapijt en vloerkleden
Allergieën, vloerzuigmond

AEG Stofzuiger LX7-Anim Stofzuiger Zonder Zak

AEG® Stofzuiger LX7-Anim | Stofzuiger zonder zak

De AEG LX7-2-ANIM is een zakloze stofzuiger. Hij is ideaal voor harde vloeren en parket, heeft een sterke zuigkracht en een speciale turboborstel voor het verwijderen van huisdierenharen. Hij is licht in gewicht, hierdoor kan hij soepel bewegen. Wordt bijgeleverd met een parketborstel.

Beste Stofzakloze aanraders van 2023.

Reviews

4.6 

Gemiddelde van 78 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Philips PowerPro Expert FC9744 stofzuiger zonder zak

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 336 reviews

De Philips FC9744/09 PowerPro Expert is een zeer krachtige stofzuiger zonder stofzak. Gebruikers geven hem gemiddeld een 4.4 van de 5 sterren.  Hij De stofzuiger heeft een motor van 750W en hij heeft een stofopname van 99,9%. De PowerCyclone 8-technologie zorgt voor zeer goede schoonmaakresultate. Daarnaast heeft hij een Clean-Air filtersysteem met een allergiefilter waardoor hij een hygiënische omgeving creëert. Er worden meerdere accessoires bijgeleverd zoals een parketborstel en turboborstel, hierdor heb je meerdere schoonmaakopties. Het gebruiksvriendelijke ontwerp om stof hygiënisch te legen en het allergy Lock-systeem maken het ideaal voor mensen met allergieën en huisdiereneigenaren.

Pros
 • De verhouding tussen prijs en kwaliteit.
 • Het energieverbruik is laag.
 •  Je hoeft nooit meer dure stofzuigerzakken aan te schaffen.
 • Is licht in gewicht.
Cons
 • Snoer is aan de korte kant.
 • Stofzuiger is wat aan de prijzige kant.

Rowenta RO7689 Stofzuiger 550W

Reviews

4.3 

Gemiddelde van 371 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Rowenta RO7689 Stofzuiger 550W

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 373 reviews

De Silence Force 5 is een krachtige en en super stille zakloze stofzuiger die super goede prestaties en gemak combineert. Gebruikers beoordelen de stofzuiger met een 4.3 van de 5. Met de innovatieve POWER AIR 2-standen zuigmond behaal je gemakkelijk schoonmaakresultaten op allerlei vloeren. Het vergrendelsysteem houdt stof effectief vast en het handvat zorgt voor eenvoudige verplaatsing en opslag. Dankzij de geavanceerde cycloontechnologie wordt bijna al het stof opgevangen.  Ondanks zijn super kracht heeft deze stofzuiger toch een normaal geluidsniveau en een minimale uitstoot. 

Pros
 • Beschikt over een lang snoer zodat je alles tegelijk kunt zuigen.
 • Je kunt gewoon een gesprek voeren als je aan het stofzuigen bent omdat hij lekker stil is.
 • Hij is energie zuinig en heeft toch een sterke zuigkracht
Cons
 • Het is een prijzige stofzuiger.
 • De steel is vrij zwaar waardoor het na een tijdje stofzuigen gaat vervelen.

Dyson V8 Absolute- Steelstofzuiger

Reviews

4.5 

Gemiddelde van 404 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Dyson V8 Absolute- Steelstofzuiger

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 56 reviews

De Dyson V8 Absolute wordt zeer goed beoordeeld door gebruikers, hij krijgt maar liefst een 4.5 van de 5 sterren. Door zijn gebruiksvriendelijkheid (geen snoer én geen zak) is hij zeer in trek bij mensen.  Het is een lichte en handige steelstofzuiger met een oplaadstation dat aan de muur kan worden bevestigd voor snel en gemakkelijk gebruik. Met een gewicht van slechts 2.6 kilogram is hij gemakkelijk te verplaatsen door je huis. Deze uitgebreide stofzuiger heeft een batterijduur van 40 minuten op de normale stand en wordt geleverd met een turboborstel voor tapijt en harde vloeren, inclusief de mogelijkheid om dierenharen effectief te verwijderen. Daarnaast bevat het een accessoire voor moeilijk bereikbare plekken en beschikt het over een geavanceerd filtratiesysteem. Na 5 uur opladen is de krachtige steelstofzuiger weer klaar voor gebruik.

Pros
 • De stofzuiger is uitermate geschikt als je een allergie hebt.
 • Hij heeft geen snoer en toch zuigt hij goed.
 • Heeft een volledig afgesloten filtratiesysteem.
 • Je pakt hem makkelijker door zijn gebruiksvriendelijkheid
Cons
 • Je moet de knop ingedrukt houden tijdens het stofzuigen
 • Op de krachtige stand kan hij minder lang mee.Princess 334990 Silence Stofzuiger

Reviews

4.5 

Gemiddelde van 57 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 57 reviews

Houd jij niet van harde geluiden? Of heb je bijvoorbeeld een kat die hier flink van kan schrikken. Denk dan eens na over de aanschaf van deze stofzuiger zonder zak. Deze stofzuiger zonder zak is namelijk heel stil. Er wordt slechts een geluid van 69dB geproduceerd. Ook zit er een draad aan van 12 meter, waardoor je veel kunt stofzuigen zonder het draad te moeten verwisselen. Je kan met deze stofzuiger gemakkelijk op houten vloeren of andere harde vloeren. Hier is namelijk in het ontwerp rekening mee gehouden. Uiteraard vind je ook een aantal fijne extra onderdelen bij deze stofzuiger zodat je ook de plinten en de bank goed kunt stofzuigen.

Deze stofzuiger krijgt van bol.com gebruikers ook een zeer goede beoordeling, namelijk 4.5 sterren van de 5!

Meer weten over deze stofzuiger zonder zak? Bekijk dit item hier!

Pros
 • Geschikt voor harde vloeren
 • Zeer goed betaalbaar
 • Hij is extra stil
Cons
 • Zware stofzuiger, rond de 7 kilo

AEG® Stofzuiger LX7-Anim | Stofzuiger Zonder Zak

Reviews

4.3 

Gemiddelde van 478 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

AEG Stofzuiger LX7-Anim Stofzuiger Zonder Zak

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 482 reviews

De AEG LX7-2-ANIM is een krachtige zakloze stofzuiger die ideaal is voor huizen met voornamelijk harde vloeren en parket. Met een sterke zuigkracht en speciale eigenschappen zoals een turboborstel voor huisdierenharen en een parketborstel voor speciale vloeren, biedt deze stofzuiger uitstekende prestaties. Het lichte gewicht van 5 kg maakt het gemakkelijk te manoeuvreren, terwijl het hygiënisch te legen opvangbak en het wasbare HEPA 12-filter zorgen voor een allergievriendelijke schoonmaak. Het stille ontwerp met een geluidsniveau van 74 dB en de vergrendelbare telescopische buis voegen extra gemak toe. De stofzuiger wordt geleverd met meerdere handige accessoires. De motor heeft een vermogen van 750 Watt. Gebruikers van dit apparaat zijn erg tevreden en beoordelen de stofzuiger met een 4.3. 

Pros
 • Hele geschikte keuze wanneer je kwetsbare vloeren wilt zuigen zonder deze te beschadigen.
 • Hij is ook ideaal als je huisdieren hebt.
 • Goed betaalbaar
 • Stiller dan gemiddelde stofzuigers zonder zak
Cons
 • Neemt behoorlijk wat ruimte in als je hem opbergt.
 • Snoer is relatief kort.

Philips PowerPro Compact

Reviews

3.9 

Gemiddelde van 42 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.9

Gemiddelde van 42 reviews

Dit is een stofzakloze stofzuiger die als zeer goed wordt beoordeeld door consumenten. Natuurlijk is dit altijd een punt waar je meteen naar moet kijken wanneer je een nieuwe stofzuiger aanschaft. Op deze manier haal je over het algemeen iets betrouwbaars in huis. Het fijne aan deze stofzuiger van Philips is dat hij zo is ontworpen dat hij hygiënisch geleegd kan worden. Dus wanneer jij behoorlijk allergisch bent is dit ideaal. Zo krijg je niet gelijk allemaal kleine stofdeeltjes in je neus. Daarnaast heeft hij nog een foefje dat jouw allergie behoorlijk goed tegengaat. De Philips PowerPro Compact heeft een allergiefilter die meer dan 99,9% van het stof, en vooral het fijnstof tegenhoudt. Hierdoor wordt het niet alsnog door je kamer heen geblazen. Dit is vaak het geval bij stofzakloze stofzuigers.

Deze stofzuiger heeft nog een zeer prettige bijkomstigheid. Hij is behoorlijk energie-efficiëntie. Daarnaast maakt hij relatief weinig geluid voor een stofzuiger. Bij een stofzuiger is dit natuurlijk altijd lastig omdat het nu eenmaal energie kost om zo’n motor te draaien. Hier komt dan ook altijd veel geluid bij vrij. Op tapijten scoort deze stofzuiger helaas niet super goed. 

Pros
 • Hij heeft een mooie snoerlengte van 6 meter.
 • Hij is heel gebruiksvriendelijk
Cons
 • Hij scoort laag op tapijten.

Philips PowerPro Compact FC9330/09

Reviews

4.2 

Gemiddelde van 494 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.2

Gemiddelde van 495 reviews

Een ander model ook van Philips en die ook nog eens beter wordt beoordeeld door gebruikers, is deze stofzuiger. Deze stofzuiger is zeker niet duur voor de hoge kwaliteit die het oplevert. Wij vinden het opvallend dat Philips over het algemeen met zeer hoogwaardige en duurzame producten komt eigenlijk in alle soorten en maten. Dus ook met deze stofzuiger scoren ze weer goed. Hij heeft een zeer praktische turboborstel. Deze kan je goed gebruiken op bijvoorbeeld hoogpolig tapijt of wanneer er dierenharen van je bank afgezogen moeten worden. Daarnaast krijg je een kierenzuigmondstuk, hier mee kan je gemakkelijk in kleine hoekjes stof en vuil weg zuigen. Mocht jij meubels en gordijnen willen schoonmaken dan kan dit perfect met de meubelborstel. 

Helaas heeft deze stofzuiger ook wat minpuntjes, zo is de zuigkracht behoorlijk minder dan bij andere modellen van Philips. Ook het geluidsniveau is redelijk hoog. Maar dit vinden wij bij bijna alle stofzuigers een probleem. Wel is de Philips PowerPro Compact FC9330/09 heel licht met maar een gewicht van 4,5 kilogram.

Pros
 • Hij is zeer licht in gewicht en heeft veel verschillende functies en mondstukken.
 • Zeer voordelige prijs voor een kwalitatief goede stofzuiger
Cons
 • Hij maakt relatief veel lawaai en de zuigkracht is niet optimaal.

Philips PowerPro Active

Reviews

4.4 

Gemiddelde van 191 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 197 reviews

Nog een model van Philips, met een nog betere beoordeling door gebruikers namelijk een 4.4. Dit is een klein model en zeer handig wanneer jij een klein huis of kamer hebt. Je hoeft dan natuurlijk geen enorme stofzuiger te hebben. Hij heeft een stofinhoud van 2,2 liter. Dit is genoeg voor twee a drie goede stofzuigbeurten. Door te zuigen zonder de zak levert deze Philips PowerPro Active constante hoge zuigkracht. Dankzij een krachtige PowerCycloe 7-technologie motor. Deze motor is zeer krachtige, hij levert tenminste 750 watt aan vermogen. Dit is aanzienlijk hoog voor een stofzuiger. Daarom ook kiezen zoveel consumenten voor deze stofzuiger van Philips. Door een goede stoffilter hoef je niet bang te zijn voor fijnstof. Dit wordt gereduceerd tot wel 99,9%. Zo kan je ook als jij wat allergisch bent goed stofzuigen met deze stofzuiger van Philips. Gebruikers van dit product zijn zeer tevreden en beoordelen het apparaat met maar liefst een 4.4 van de 5 sterren. 

Door verschillende opzetstukken kan jij altijd zuigen waar je maar wil. Als jij kleine hoekjes wil schoonmaken is dit geen probleem. Wil jij liever de bank en alle kattenharen hier vanaf zuigen dan pak je gewoon een ander mondstuk. Dit is perfect wanneer jij jouw stofzuiger voor meerder doeleinden wil gebruiken. 

Pros
 • Hij is compact.
 • Hij is zeer krachtig.
 • Makkelijk in gebruik
Cons
 • Hij maakt veel lawaai.

Dyson V8 Origin 

Reviews

4.6 

Gemiddelde van 30 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Dyson V8 orgin

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.5

Gemiddelde van 56 reviews

Net als zijn broertje is deze Dyson V8 Orgin de perfecte keuze voor het zuigen van gevoelige vloeren. Als dit hele grote vloeren zijn maakt dat helemaal niets uit want deze Dyson V8 Orgin gaat na opladen 40 minuten mee. Het is voor een Dyson een relatief betaalbare optie. De stofzuiger heeft een anti-klittechnologie en voorkomt daarmee dat haren vastlopen in de zuigmond. Hij heeft een geavanceerd filtratiesysteem en het stofreservoir is gemakkelijk te legen. De stofzuiger wordt geleverd met handige accessoires voor moeilijk bereikbare plekken en kwetsbare meubels. Na gebruik laad je hem in 6 uur op. 

De snoerloze steelstofzuiger is toch wel erg in trek bij mensen. Deze stofzuiger krijgt ook weer een zeer hoge beoordeling van gebruikers. 

Pros
 • Geschikt voor dierenharen.
 • Je komt er gemakkelijk mee onder meubels zoals de bank.
 • Dat hij geen snoer heeft en geen zak 
Cons
 • Maakt wat harder geluid.

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste stofzakloze stofzuiger

Hoe kun je op een stofzakloze stofzuiger besparen?

Niet iedereen heeft hetzelfde budget te besteden. Of misschien ben je gewoon heel kostenbewust. Wat het ook is, voor een leuk bedrag kun je toch van een stofzakloze stofzuiger genieten. Maar hoe dan? Wij hebben een aantal tips voor je. Ook hebben we uitgezocht wat de beste budget keuze is.

Investeer in een goed exemplaar

Een stofzuiger is een apparaat dat je doorgaans veel gebruikt. Zeker als je kleine kinderen of huisdieren hebt. Investeer dus in een goed exemplaar. De aanschaf van een stofzakloos exemplaar is al een investering op zich want je hoeft nooit meer dure stofzakken te kopen. Het is zeker niet zo dat de duurtste stofzuiger ook de beste is. Uiteraard zit er wel veel verschil in kwaliteit. En vaak geldt dan toch wel dat goedkoop duurkoop is.

Koop een tweedehands stofzuiger

Tegenwoordig kun je via de daarvoor bestemde sites veel goede tweedehands stofzuigers vinden. En dit kan aanzienlijk schelen ten opzichte van een nieuwe. Je kunt natuurlijk van te voren even beoordelen of de tweedehands stofzuiger niet versmeerd of heel oud is. Na een eenvoudig schoonmaakbeurtje kun je dan genieten van jouw stofzakloze stofzuiger.

Welke soorten stofzakloze stofzuigers zijn er?

Steelstofzuiger en reguliere stofzuiger
Er zijn enorm veel soorten stofzuigers. Zo ook de steelstofzuiger. En deze is ook weer onder te verdelen in een aantal types. Je kent de klassieke steelstofzuiger wel. Zo een die je oma waarschijnlijk nog gebruikt. En dan is er de moderne variant. Een voorbeeld van dit type staat in onze top 5. De Dysons zijn een modern type steelstofzuiger. Het klassieke model heeft het stofreservoir aan de onderkant zitten. Het lijkt een soort buikje. De moderne types hebben het reservoir aan de bovenkant zitten. Het grote voordeel van dit type stofzuiger is dat ze makkelijk zijn in gebruik. Je hoeft namelijk geen ‘karretje’ achter je aan te slepen.

Met of zonder stofzak

We hebben de zakloze stofzuiger uitgebreid besproken. Dit type stofzuiger neemt veel in populariteit toe. Maar hij heeft ook een aantal nadelen ten opzicht van een stofzuiger met zak. Zo heeft een stofzuiger met zak vaak meer zuigkracht, met name ten opzicht van de goedkope modellen zakloze stofzuigers. Daarnaast heeft een stofzuiger met zak vaak een veel grotere stof inhoud. Het grote voordeel met een zakloos type is dan weer dat je nooit meer stofzakken hoeft te kopen. Makkelijk en goedkoper dus.

Waterstofzuiger

Een waterstofzuiger is ideaal wanneer je kinderen er een zooitje van maken wanneer ze hebben gebadderd. Of wanneer je een partner met zijn aquarium aan de slag is geweest. En als je hond van een duik in de vijver houdt? Tja, daar is dus een waterstofzuiger voor. Naast dat hij water zuigt, zuigt hij ook ‘gewoon’. Hij kan stofzuigen en dweilen in één! Dit scheelt uiteraard veel tijd maar ook ruimte in je opbergkast.

Kruimeldief

De meeste steelstofzuigers bevatten een kruimeldief die je van de steel kunt klikken. Het moderne type steelstofzuiger kun je vaak ombouwen naar kruimeldief. Twee voor de prijs van één dus. Uiteraard zijn kruimeldieven ook los verkrijgbaar. Ideaal wanneer je kind een koekje kruimelt boven je tapijt of op de bank. Ook is een kruimeldief ideaal wanneer je een huisdier hebt of wanneer je zelf nogal eens wat morst.

Welke stofzakloze stofzuiger is de beste budget keuze?

We hebben voor de beste budget keuze niet alleen gekeken naar de prijs maar ook naar de kwaliteit. Er zijn namelijk nog wel goedkopere modellen op de markt maar daar heb je weinig aan als de kwaliteit niet goed is. De beste budget keuze gebaseerd op prijs-kwaliteit verhouding is de TurboTronic TT-CV07. Het is een eenvoudig model stofzakloze stofzuiger die doet wat je ervan mag verwachten.

Wat zijn de populairste stofzakloze stofzuiger merken?

Dyson

Het heeft een reden dat er in onze top 5 van stofzuiger zonder zak maar liefst drie Dysons te vinden zijn. Dyson is een waar icoon te noemen op de stofzuigermarkt. We zetten vandaag de stofzakloze stofzuiger in het zonnetje en laat Dyson nu net de uitvinder zijn van de stofzakloze stofzuiger. Dyson produceert niet eens meer stofzuigers met een zak. Naast de zakloze stofzuigers zijn veel van hun stofzuigers ook snoerloos. Met een Dyson zit je dus gegarandeerd goed.

AEG
Waarschijnlijk heb je wel iets van het Duitse merk AEG in huis staan. Dit merk gaat namelijk al generaties lang mee. Ze staan dan ook bekend om hun Duitse degelijkheid en kwaliteit. De aanschaf van een AEG is dan ook een echte investering voor de toekomst te noemen. Met een AEG maak je namelijk een duurzame keuze. 

Rowenta
Rowenta is tevens een Duits merk. Wat Rowenta kenmerkt is dat hun producten milieuvriendelijk zijn. Of het nu gaat om kachels, strijkijzers of zakloze stofzuigers, Rowenta is van alle markten thuis. Ze hebben ontwikkeling en innovatie hoog in het vaandel staan waardoor ze alleen de beste kwaliteit leveren. Ook vinden ze het belangrijk dat hun producten gebruiksvriendelijk zijn. Kortom: de producten van Rowenta maken je leven een stukje makkelijker.

Stofzakloze Stofzuiger tips voor de beste koop

De keuze is reuze. We snappen dat je even de draad kwijt bent na het zoeken van een stofzuiger. Wat is nu eigenlijk echt van belang bij de aanschaf ervan? Dit hangt af van jouw situatie en wensen. Het helpt om je de volgende dingen af te vragen. Hoe intensief wil je de stofzuiger gebruiken? Heb je kinderen? Heb je huisdieren? Wat is je budget? Hoe groot is het oppervlak dat je wilt zuigen? Wil je een snoerloos exemplaar of juist niet? Is het van belang dat de stofzuiger zo stil mogelijk is? Van welk materiaal is de ondergrond gemaakt die je wilt zuigen?

 1. Geluidsniveau

  Een stofzuiger maakt altijd lawaai. Dat hoort er nu eenmaal bij. Maar er zit zeker verschil in hoeveel lawaai hij maakt. Er zijn namelijk zogenaamde stille stofzuigers. Met name als je studerende kinderen hebt of een thuiswerkende partner dan is dit geen overbodige luxe. En wat te denken van een huisdier dat al onder de bank kruipt als jij het gevaarte weer tevoorschijn tovert. Onder een stille stofzuiger wordt tot 70 dB verstaan. Tussen de 70 en 80 dB is gemiddeld en alles daarboven moet je waarschijnlijk niet in huis willen hebben. Tenzij je natuurlijk staat de stofzuigen met een koptelefoon met je favoriete band erop.

 2. Inhoud reservoir

  Je bent er al over uit dat je een stofzuiger zonder stofzak wilt. Dat houdt in dat de inhoud van het stofreservoir een extra puntje van aandacht is. Deze kan verschillen van zo’n 0,4 tot 2,5 liter. Het reservoir is over het algemeen makkelijk en snel te legen. Het is echter aan te raden om de inhoud aan te passen op je gebruik. Een klein reservoir zit sneller vol maar het is hygiënischer om deze wat vaker te legen dan om het vuil op te sparen. Heb je dus een klein huishouden, ga voor een kleiner reservoir. Vanzelfsprekend is het bij een groot huishouden handiger om voor een grotere inhoud te gaan. Ook wanneer je huisdieren hebt of kinderen die de boel onder smeren dan loont zich dit.

 3. Formaat

  Een heel praktisch dingetje is de grootte van je stofzuiger. Als je ruimte genoeg hebt dan maakt het niet zoveel uit hoe groot hij is. Moet hij echter in een bepaald kastje passen dan is het wel zo fijn dat hij ook daadwerkelijk past. Een steelstofzuiger zal doorgaans minder ruimte innemen dat een die je als een karretje achter je aan trekt. Daarnaast is een kleine stofzuiger handzamer door zijn formaat en gewicht. De kleine stofzuigers hebben waarschijnlijk wel een kleiner stofreservoir. Vraag jezelf dus af waar je prioriteit ligt.

 4. Accessoires

  Als je af en toe een simpel zuigklusje uit te voeren hebt dan volstaan de meeste stofzuigers. Zeker als het om een harde vloer gaat die wel wat kan hebben. Je kunt wel nagaan dat als je huisdieren hebt, gevoelige vloeren zoals marmer of onbehandeld hout en het zuigen van naden en kieren een specialistische aanpak nodig hebben. Bij veel stofzuigers worden er dan ook standaard een aantal accessoires geleverd zoals een speciale zuigmond voor dierenharen of een ‘fluffy’ zuigmond zodat je je vloeren niet beschadigt. Bedenk je voor de aankoop van een stofzuiger wat je er precies mee wilt zuigen en welke accessoires je nodig hebt. Het kan namelijk behoorlijk wat geld schelen om dit in 1 koop te doen.

Laatste Stofzakloze Stofzuiger Trends van 2023

Een andere trend van deze stofzuigers zijn verschillende mondstukken. Zo kan jij evenveel met een stofzakloze stofzuiger als jij kan met één die wel een zak heeft. Dit is natuurlijk perfect. Veel mensen kiezen daarnaast voor een stofzakloze stofzuiger omdat het milieuvriendelijker is. Dit klopt helemaal! Je hebt niet steeds een stofzak die je moet leeggooien of zelfs moet weggooien na gebruik. Wat je echt wel hebt zijn de filters die je hier en daar moet vervangen. Je kan hem ook eerst reinigen voor je hem vervangt. 

We zien nu ook steeds vaker dat de lichtgewicht stofzuigers op de markt komen. Zo heb je kleine stofzuigers die veel lichter zijn. Op deze manier kom je makkelijker door het hele huis met je stofzuiger. Dit is ideaal wanneer jij veel trappen op moet. Zo zijn er altijd veel nieuwe ontwikkelingen en trends. 

Conclusie

Er zijn verschillende prijscategorieën en veel verschillende stofzuigers. Als we kijken naar de nummer één in vergelijking met de nummer tien op de lijst dan zien we grote verschillen in zuigkracht. De nummer één bewijst dat je ook zonder stofzak geen zuigkracht hoeft te verliezen. De nummer tien verliest toch al behoorlijk wat zuigkracht. Het loont dus zeker om voor een wat duurdere stofzuiger te gaan. Ook op termijn zal je een stuk goedkoper uit zijn wanneer je kiest voor een duurdere stofzuiger in plaats van een hele goedkope. 

Wat we daarnaast zien is dat er veel stofzuigers zijn die verschillende mondstukken en verschillende standen hebben waarmee je kan zuigen. Wij adviseren toch altijd te gaan voor een stofzuiger die veel verschillende mogelijkheden heeft. Zo kan jij jouw gehele woning schoonmaken en goed uitzuigen en niet alleen je vloeren. Verder zijn de designs zeer uiteenlopend en moet je er ook maar een beetje van houden.

Tegenwoordig zijn er de super moderne steelstofzuigers zonder zak op de markt. Naast dat je geen zak meer nodig hebt zijn er ook snoerloze stofzuigers. Je laadt deze op bij het oplaadstation en kunt daarna genieten van flexibel stofzuigen. Bovendien hebben de moderne stofzuigers een prachtig design. En dat vinden we tegenwoordig toch een stuk belangrijker. Zeker als het apparaat in het zicht komt te staan, waar je soms niet aan ontkomt. Bij sommige exemplaren is het zelfs zonde om hem in een kast weg te moffelen en kun je het een ware blikvanger noemen. Daarnaast beschikken sommige stofzuigers over een aantal standen, waaronder de eco stand. Naast dat je zuiniger zuigt voor je portemonnee doe je ook het milieu er goed mee niet onnodig veel stroom te gebruiken tijdens een zuigbeurt. Kortom: voor ieder is er wat wils. En met de technologie van tegenwoordig is stofzuigen geen rotklusje meer.

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar de beste steelstofzuiger? Of wil je alles weten over de laatste kruimeldief? Of de resultaten zien van de beste stoomreiniger test? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

Auteur

 • Mijn naam is Rik Kamerik en als huisvader schrijf ik sinds een jaar artikelen voor bestetester.nl met veel plezier. Ik schrijf voornamelijk artikelen over wonen, koken en gezondheid. Ik vind het leuk om onderwerpen onder de loep te nemen.

Vorige test

Beste Inductie Kookplaat 2023 uit de Test

Volgende test

Beste Tondeuse 2023 uit de Test