Beste Steelstofzuiger 2021 uit de Test

beste snoerloze steelstofzuiger uit de test

Grote kans dat je bij een steelstofzuiger denkt aan je oma die het huishouden doet. Echter, met de moderne steelstofzuigers is dit verleden tijd en brengt hij veel voordelen met zich mee. Waar je vroeger een meters lang snoer met je mee moest zeulen, bieden de draadloze modellen tegenwoordig veel gemak. Als er geknoeid is, pak je deze rakker er makkelijk en snel even bij. Voordat je het weet kan en wil je niet meer zonder. Het oude idee van stofzuigen is achterhaald. Als je huis weer helemaal stofvrij is zorgt het oplaadstation er voor dat hij weer helemaal klaar is voor een volgend gebruik.

Conclusie: in 2021 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Samsung VS15T7031R1/EN Jet 70 Turbo de beste steelstofzuiger is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de VS15T7031R1/EN Jet 70 Turbo is de Rowenta RH9571WO Air Force Flex 760. Kijk onderstaand voor de overige steelstofzuiger testresultaten.

Beste steelstofzuiger aanraders van 2021

Uiteraard is er veel keuze. Om je een eindje op weg te helpen, hebben wij de favoriete steelstofzuigers voor je op een rijtje gezet. De Beste steelstofzuiger 2021 op basis van tests & klantervaringen.

Beste Koop: Samsung VS15T7031R1/EN Jet 70 Turbo 

Deze steelstofzuiger komt goed uit de testen. Hij is relatief goedkoop in vergelijking met andere stofzuigers op de markt. Daarnaast werkt hij wel krachtig. Hij is bij elkaar 2,5 kilo. Dit is dus zeker niet zwaar voor een stofzuiger. Mocht je de kruimeldief alleen gebruiken kan je er zelfs een kilo vanaf halen. Met de inhoud van de stofbak zit het ook helemaal goed. Die is maar liefst een liter. Meer dan genoeg dus. Ook bij harde vloeren kan je hem prettig gebruiken. Vaak zijn deze type steelstofzuigers niet prettig wanneer je werkt op een harde ondervloer. Ook wanneer jij huisdieren hebt en haar van het tapijt moet zuigen hoef jij je geen enkele zorgen te maken. Dit is in een handomdraai verdwenen. 

Helaas heeft ook de Samsung VS15T7031R1/EN Jet 70 Turbo wat nadelen en puntjes van kritiek. Zo verbruikt hij behoorlijk en verliest snel zuigkracht wanneer de stofzuiger vol begint te raken. Ook zal je misschien niet heel blij worden van het lawaai dat de stofzuiger produceert. Echter heeft hij ook zo veel pluspunten dat die prima opwegen tegen de minpuntjes. 

Voordelen
 • Hij is lichtgewicht. Hij heeft een goede zuigkracht.
Nadelen
 • Helaas is de zuigkracht op hoogste stand niet van lange duur. Hij maakt veel herrie.

Best getest: Rowenta RH9571WO Air Force Flex 760

Deze stofzuiger komt als één van de beste uit de test. Hij scoort maar liefst een 7,2 op gebruik. Hij is dan ook wat prijziger dan andere modellen maar daar krijg je dan ook veel voor terug. Hij zuigt uitstekend bijvoorbeeld kruimels van harde vloeren. Daarnaast kan je hem goed gebruiken wanneer je een harde vloer hebt. Hij rolt en schuift lekker zonder krassen te maken. Ook heeft hij een sterke en goed werkende kruimeldief. Helaas weegt deze stofzuiger maar liefst vier kilo. Dat is voor een stofzuiger natuurlijk behoorlijk veel. Gelukkig krijg je daar een sterke zuigkracht voor terug. Hij zal je helpen al de kattenharen en hondenharen te verwijderen in een mum van tijd. 

Mocht je hoogpolig of laag polig tapijt hebben. Geen probleem. De Rowenta RH9571WO Air Force Flex 760kan je voor alle ondergronden perfect gebruiken. Helaas scoort ook dit model steelstofzuiger laag als het gaat om de stilheid. Hij maakt enorm veel lawaai en dat heb je liever niet. Ook verliest hij behoorlijk snel zijn zuigkracht. Een heel kantoor er mee zuigen lijkt dus niet zo’n goed idee. 

Voordelen
 • Hij is enorm krachtig en geschikt voor alle ondergronden.
Nadelen
 • Maakt veel lawaai en hij is erg zwaar.

Samsung VS20R9046S3/EN

Deze stofzuiger is wat duurder dan de gemiddelde steelstofzuiger, maar daar krijg je een hele hoop voor terug. Hij heeft een kruimeldief die iets meer dan 1,5 kilogram weegt en de stofzuiger weegt bij elkaar 2800 gram. Helaas is de inhoud van de stofbak iets kleiner dan gemiddeld. Deze heeft een inhoud van 0,54 liter. Eigenlijk scoort deze steelstofzuiger goed op alle onderdelen. Zo kan je er bij de Samsung VS20R9046S3/EN op vertrouwen dat hij stof en haren gemakkelijk uit het tapijt zuigt. Ook werkt de kruimeldief sterk en krachtig. Mocht je huisdieren hebben is dit een ideale steelstofzuiger. Hij wil namelijk behoorlijk wat haren uit een tapijt zuigen in vergelijking met andere modellen.

Naast al deze handige en prettige bijkomstigheden heeft hij natuurlijk wat nadelen. Hij scoort maar net een voldoende op het onderdeel gebruiksduur en zuigkrachtverlies. Je kan zo’n 10 minuten achter elkaar op de hoogste stand deze steelstofzuiger gebruiken. Daarnaast produceert hij relatief veel lawaai in vergelijking met andere modellen. Ook is hij niet zo energiezuinig helaas. 

Voordelen
 • Hij scoort hoog op de zuig en schoonmaak onderdelen.
Nadelen
 • Helaas maakt hij veel lawaai.

Beko VCC5325AR

De Consumentenbond heeft de Beko VCC5325AR uitgeroepen tot beste koop. En wij begrijpen wel waarom. Deze kanjer heeft namelijk een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het is een stofzuiger zoals een stofzuiger bedoeld is zonder poespas. Het automatische oprolsysteem zorgt ervoor dat je hem makkelijk op kunt bergen. Daarnaast heeft hij extra veel zuigkracht op harde vloeren. Het is bovendien een lichtgewicht. Je neemt hem dus makkelijk mee door het huis. Wel zo handig dat je je geen ongans hoeft te slepen. Ook handig als je op meerdere verdiepingen moet zuigen.

Het design van de stofzuiger is traditioneel maar stijlvol. Omdat het om een stofzuiger met zak gaat heeft hij meer zuigkracht dan een exemplaar zonder zak. Je krijgt er diverse zuigmonden bij zodat je deze aan kunt passen op jouw zuigklus. Denk aan de nauwste kieren en zelfs hoogpolig tapijt.

Voordelen
 • Het is een eenvoudige en gebruiksvriendelijke stofzuiger. Heel geschikt als instapmodel en leuk om cadeau te geven vanwege de goede prijs.
Nadelen
 • Hij is vooral geschikt voor niet al te intensief gebruik.

Best getest: Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine

Met de Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine is het stofzuigen zo achter de rug. Wel zo prettig want laten we eerlijk zijn, het is niet bepaald een favoriet klusje. Deze Miele maakt jouw leven een stukje makkelijker en leuker. Hij is heel geschikt voor kleine zuigklusjes maar ook voor de grote schoonmaak draait hij zijn hand niet om. Het is een eenvoudig model dat doet wat je van een degelijke stofzuiger mag verwachten. Hij heeft een neutrale en chique vormgeving waardoor hij in ieder interieur past. Je krijgt hem heel compleet geleverd met bijbehorende zuigmonden.

Bovendien is deze kanjer door de Consumentenbond als best getest. Reden genoeg dus om aan te nemen dat je kwaliteit in huis haalt. Kortom, het is een duurzame aanschaf waar je lang plezier van zult hebben. Je bedient hem super simpel met je voet. Geen reden meer om capriolen uit te halen.

Voordelen
 • Beschikt over een goede zuigkracht. Het snoer en de slang zijn lang genoeg zodat je niet constant van stopcontact hoeft te wisselen.
Nadelen
 • Het is best een prijzige stofzuiger. Hij is behoorlijk zwaar dus lastiger als je er mee de trap op moet.

Bosch Unlimited BBS1U224

Waar moeten we beginnen? Het tijdperk dat stofzuigen een vervelende klus is, is voorbij met de Bosch Unlimited BBS1U224. Hij wordt geleverd met allerlei accessoires zodat je werkelijk je hele huis kunt zuigen tot in de kleinste hoekjes en gaatjes. Daarnaast zijn je meubels ook makkelijk te zuigen. Je komt trouwens nooit meer met een lege accu te zitten. Je krijgt er namelijk 2 accu’s bij. Als de ene leeg is vervang je hem gewoon door de ander! Ben je vergeten ze beide op te laden? Geen probleem. Er zit namelijk een snellaad functie op. Hierdoor zijn de accu’s binnen een mum van tijd opgeladen en klaar voor gebruik. De accu’s passen trouwens op de Bosch Power gereedschappen van 18 volt. Super handig! Met de All Floor High Power
Maak je eenvoudig alle vloeren schoon die je maar wilt. Je tovert deze steelstofzuiger eenvoudig om naar kruimeldief. Kortom, deze Bosch is een echte alleskunner.

Voordelen
 • Je kunt aan een stuk doorwerken zonder dat de accu leegraakt. Je krijgt er namelijk 2. Je kunt hem tevens gebruiken als kruimeldief.
Nadelen
 • Met een geluidsniveau van 76 dB is hij behoorlijk aanwezig.

Philips SpeedPro Max FC6823/01

Met de Philips SpeedPro Max FC6823/01 is stofzuigen in een handomdraai gebeurd! Hij is naast parket of andere harde vloeren ook geschikt voor hoogpolig tapijt. Ook als je trouwe viervoeter haren achterlaat is dit geen probleem voor deze Philips. Als je hem op hebt geladen gaat hij een dik uur mee. Meer dan voldoende om je hele huis mee te zuigen dus. Tenzij je in een kasteel woont maar dan laat je iemand waarschijnlijk voor je stofzuigen. Daarnaast zit er geen zak in deze stofzuiger. Je kunt het stofreservoir eenvoudig legen. Dit scheelt een hoop geld voor stofzuigerzakken. Als je maar een klein zuigklusje hebt kun je hem gewoon ombouwen tot kruimeldief. Omdat hij snoerloos werkt kun je heel flexibel te werk gaan zonder dat het irritante snoer in de weg zit. Bij het mondstuk schijnt er LED verlichting zodat je altijd goed zicht hebt op wat je zuigt. Super handig dus! Zeker als je op de donkerste hoekjes in je huis zoals onder de kast of bank wilt stofzuigen.

Voordelen
 • Je hoeft nooit meer dure stofzuigerzakken te kopen. Het is een draadloos exemplaar waardoor je hem overal flexibel kunt gebruiken.
Nadelen
 • Hij beschikt niet over een HEPA filter. Met een dB van 84 is de stofzuiger behoorlijk luid.

Dirt Devil DD777 Blade Total Home Cycloon

De handige Dirt Devil DD777 Blade Total Home Cycloon doet wat je van een steelstofzuiger mag verwachten en meer. Hij doet zijn naam dan ook zeker eer aan. Na het opladen gaat hij ongeveer 45 minuten mee. Meer dan voldoende voor een gemiddeld huishouden dus. Je krijgt er een heel pakket aan diverse zuigmonden bij die je eenvoudig wisselt. Ook deze steelstofzuiger werkt zonder stofzak. Het stofreservoir heeft een inhoud van 0,6 liter. Je kunt er dus zeker even mee vooruit. Als de accu leeg is plaats je hem gewoon op het basisstation. Dit is tevens de plek waar je hem opbergt. Voor de volgende zuigbeurt is hij dan weer klaar voor gebruik! In 3 uur is hij weer volledig opgeladen. Heb je een klein zuigklusje? Geen probleem. Je bouwt hem heel eenvoudig om naar kruimelzuiger. Daarnaast wordt deze alleskunner geleverd met een speciale borstel voor dierenharen. De meegeleverde parketborstel zorgt er bovendien voor dat je je kwetsbare vloeren zoals marmer of hout niet beschadigd raken.

Voordelen
 • Je kunt hem netjes opbergen op het basisstation. Is super snel opgeladen en klaar voor gebruik. Na het opladen gaat hij lekker lang mee.
Nadelen
 • Voor het reinigen van de rolborstel heb je een schroevendraaier nodig. Het is een prijzige stofzuiger.

Dyson V10 Absolute

Na een oplaadtijd van 210 minuten kan je deze Dyson V10 Avbsolute maar liefst 60 minuten gebruiken. Bovendien is hij makkelijk om te bouwen naar een kruimelzuiger. Ideaal voor je meubels, kleinere oppervlaktes of als je op 1 plek geknoeid hebt. En wat dacht je van je auto? Nooit meer het gedoe met het snoer dat net niet lang genoeg is en plekken waar je net niet bij kan. Het HEPA filter houdt bijna 100% van alle stofdeeltjes tegen en is daarom erg geschikt voor mensen met een stofallergie. Het verwijderen van dierenharen is voor deze Dyson een piece of cake. Op dit moment onze beste steelstofzuiger.

Dyson V11 Absolute

De Dyson V11 Absolute heeft met 270 minuten een wat langere oplaadtijd dan de nummer 1. Met 84 dB is hij echter wel stiller ten opzichte van de V10. Het vuil dat je opzuigt kan je in een keer in de prullenbak mikken. En, het oog wil ook wat. Het design is werkelijk prachtig en het zou haast zonde zijn om hem in een kast of hoekje weg te moffelen. Heel wat anders dan de ouderwetse steefstofzuiger die je van je oma kent! Dit gaat echter niet ten koste van de zuigkracht. Je hoeft maar eenmaal over een plaats heen te gaan om het vuil op te zuigen. Zowel voor een parketvloer, vloerbedekking als je meubels, draait deze Dyson zijn hand niet om.

Dyson V10 Motorhead

Met een gewicht van 2,55 kg is deze Dyson V10 Motorhead erg licht. Hij wordt geleverd met diverse hulpstukken. Te denken valt aan een speciale dierenharenborstel, kierenzuigmond en combizuigmond voor hardere oppervlakten. Erg praktisch voor iedere situatie dus. Ook deze Dyson levert niet in aan zuigkracht ten opzichte van een stofzuiger met snoer. De inhoud van het opvangreservoir is 0,5 liter. Door het gemak dat deze stofzuiger biedt, is stofzuigen opeens geen vervelend karweitje meer maar een hobby! Kinderen zullen het overigens ook geweldig vinden om te helpen met stofzuigen. Met de compacte kruimeldief kan je bij kleine plaatsen als de treden van de trap.

Dyson V8 Absolute

De Dyson V8 Absolute heeft een krachtige V8 motor en wordt geleverd met extra veel accessoires. Zo krijg je er een Fluffy vloerzuigmond bij. Deze is speciaal ontworpen voor kwetsbare oppervlakten zoals marmer of parket. Je hoeft dus niet meer bang te zijn deze te beschadigen bij een stofzuigbeurt. Daarnaast wordt hardnekkig vuil makkelijk verwijderd uit jouw tapijt. Heb je huisdieren, kinderen of knoei je zelf regelmatig? Geen enkel probleem, deze Dyson V8 lost het voor je op. Na 5 uur opladen kan je hem ongeveer 40 minuten gebruiken. Met 82 dB is hij overigens erg stil. Wel zo fijn voor je hond of kat die normaal gesproken onder de bank kruipt als je het gevaarte weer tevoorschijn haalt.

Dyson V8 Animal+

De meest stille steelstofzuiger in onze top 5 is de Dyson V8 Animal+. Met 80 dB is hij net nog even wat stiller dan zijn bovenstaande broertje, de V8. De naam zegt het al, Animal+. Dyson heeft met dit exemplaar rekening gehouden met werkelijk alle leden van het gezin. Daarnaast is hij allergiebestendig, wat inhoudt dat hij zeer veel stof opzuigt. En alle haren van jouw trouwe viervoeter verdwijnen als sneeuw voor de zon. Hij is flexibel in gebruik en zowel geschikt voor links- als rechtshandigen. Ten slotte is er de turbo stand. Op deze stand verbruikt de Animal+ uiteraard wel wat meer stroom, maar daar staat tegenover dat je bij hardnekkig vuil weinig moeite hoeft te doen.

Shopgids: alles wat je moet weten over de beste steelstofzuiger

Hoe kun je op een stofzuiger besparen?

Uiteraard hangen jouw wensen en behoeften samen met de aanschaf en het verbruik van een stofzuiger.

Aanschaf
Is jouw woonoppervlak klein? Dan kan je voor een steelstofzuiger gaan die minder accuduur heeft. Deze zijn namelijk goedkoper. Ook als je je hele huis niet in een keer stofzuigt, loont deze optie zich. Daarnaast zijn er tal van extra opties die een steelstofzuiger kan hebben. Als je deze niet werkelijk nodig hebt, kies dan voor een goedkoper model.

Ouderwets stoffer en blik
Wil je op het verbruik van je stofzuiger besparen? Kies gewoon voor stoffer en blik! Gebruik je stofzuiger alleen wanneer het echt nodig is. Bijvoorbeeld als je de grote schoonmaak doet. Veel modellen bieden een combinatie van een stofzuiger en kruimeldief in een. Overweeg voor jezelf of je dit echt nodig hebt. Scheelt zowel in aanschaf als in verbruik.

Laat de turbostand voor wat hij is
De meeste modellen steelstofzuigers beschikken over een turbo stand. Deze kan je gebruiken wanneer je een extra vuil oppervlak schoonmaakt. Dit kost echter ook meer energie. Wil je dus besparen? Laat die turbo stand lekker voor wat hij is.

Welke soorten stofzuigers zijn er?

Er zijn diverse varianten steelstofzuigers. Zo is er de draadloze, dit is het meest gangbare type. Daarnaast zijn er steelstofzuigers met snoer.

Klassieke steelstofzuiger
De draadloze, klassieke variant beschikt meestal over een kruimelzuiger. Deze kan je er aan de bovenkant af klikken. Hij is te herkennen aan het model. Laag op de stofzuiger vind je de motor en het stofreservoir. De stofzuiger heeft een soort van buikje. Het grote voordeel is dat hij flexibel te bewegen is.

Steelstofzuiger met buis
Dit is het soort steelstofzuiger dat we hebben besproken in onze top 5. De naam zegt het al, hij is te herkennen aan de buis die je tussen het stofreservoir en de zuigmond ziet. In tegenstelling tot een klassiek type, zitten de motor en het stofreservoir aan de bovenkant van de stofzuiger. Het design is strak en vaak kleurrijk. Dit maakt het een lust voor het oog. Dat is wel even wat anders dan de klassieke steelstofzuiger, die qua uitstraling toch wat ouderwets aan doet. Vaak beschikt deze variant ook over een kruimeldief. Het verschil ten opzichte van een klassieke is echter dat je hem zelf om moet bouwen. Je kan de buis er tussen uit halen en zo het stofreservoir en de motor aan de zuigmond monteren. Het is dus even wat meer werk dan bij een klassieke steelstofzuiger, waarbij je de kruimeldief er gewoon af kunt klikken.

Steelstofzuiger met snoer
Eerlijk is eerlijk, een steelstofzuiger met snoer biedt minder gemak en flexibiliteit dan zonder snoer. Echter, het type met snoer is energiezuiniger. Wellicht dus toch het overwegen waard.
Steelstofzuigers met waterreiniging

Ten slotte zijn er steelstofzuigers die ook water op kunnen zuigen en zelfs kunnen dweilen. Een multifunctioneel apparaat dus! Je kunt er zowel mee stofzuigen als dweilen tegelijk. Scheelt veel moeite en tijd. En niet te vergeten, ruimte. Je hoeft niet meer een aparte ruimte vrij te maken voor een emmer met dweil en een stofzuiger.

Welke stofzuiger is de beste budget keuze?

Mocht je niet zo’n ruim budget hebben, dan raden wij de Makita DCL180ZB aan. Het is de meest voordelige draadloze steelstofzuiger. Met 20 minuten gebruikstijd kan je er makkelijk een kleine ruimte mee stofzuigen. Handig wanneer je klein woont of je huis per ruimte schoonmaakt. De inhoud van het opvangreservoir is 0,7 liter, wat redelijk veel is. Stofzuigerzakken zijn verleden tijd met deze Makita. Scheelt weer in kosten! Daarnaast is hij in hoogte verstelbaar zodat je hem altijd aan kan passen op jouw lichaamslengte.

Wat zijn de populairste stofzuiger merken?

Wat zijn de beste merken voor een steelstofzuiger? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Dyson
Uiteraard mag Dyson niet ontbreken in dit rijtje. Het is niet voor niets dat onze top 5 steelstofzuigers uit Dysons bestaat. Dyson is een voorloper op het gebied van steelstofzuigers. Ze zijn de uitvinder van de zakloze stofzuiger. Tegenwoordig produceren ze zelfs geen stofzuigers met zak meer! Daarnaast staat Dyson bekend om hun snoerloze steelstofzuigers. Zoek je een steelstofzuiger? Met een Dyson zit je zeker goed.

Dirt Devil
Dirt Devil moeten we zeker genoemd hebben als beste merk. Ze zijn gespecialiceerd in stofzuigers en hebben de steelstofzuiger weer op de kaart gezet. Ze stemmen hun producten af op de wensen van ieder huishouden. Hun doel is dan ook om ieder huishouden zo schoon mogelijk te krijgen. En dit lukt hen uitstekend als je het brede assortiment bekijkt. Voor ieder wat wils!

Bosch
Bosch staat voor Duitse betrouwbaarheid. Wie kent het merk niet? Als je in Bosch investeert, investeer je voor het leven. Al generaties lang staat dit merk bekend om het makkelijker maken van je huishoudelijke bezigheden.  In 1886 is dit merk opgericht en heeft zijn plaats op de electronica markt dubbel en dwars verdiend.

Steelstofzuiger tips voor de beste koop

Waar je op let bij de aanschaf van een steelstofzuiger hangt helemaal af van jouw persoonlijke situatie. Heb je een druk of rustig huishouden? Hoeveel personen telt jouw huishouden? Welke hobby’s heb je? Welke activiteiten voer je uit in huis? Heb je huisdieren? Heb je kinderen? Hoe groot is je woonoppervlak? Hoe vaak maak je schoon? Ben je vaak thuis of juist niet? Dit zijn allemaal zaken die je je af kunt vragen om jouw keuze af te stemmen op de stofzuiger die jij zoekt.

 1. Gebruikstijd

  De gebruikstijd van een opgeladen steelstofzuiger varieert pakweg van zo’n 20 minuten tot 120 minuten. Als je een groot woonoppervlak hebt dan is het wel zo fijn om je stofzuiger niet ieder half uur op te hoeven laden. Als je op een kamer woont of je hebt een klein appartement dan is het overbodig om een stofzuiger met een lange gebruikstijd aan te schaffen. Je betaalt hier namelijk ook voor.

 2. Geluidsniveau

  Er zijn steelstofzuigers die een laag geluidsniveau hebben. Laag wil zeggen tot 70 dB. Een middel geluidsniveau is tussen de 70 en 80 dB, en alles daar boven wordt als hoog gezien. Mocht je huisdieren hebben die er al van gruwelen wanneer jij dat lawaaiige ding weer tevoorschijn tovert, dan is een exemplaar van tot 70 dB aan te raden. Ook wanneer jouw tieners boven huiswerk zitten te maken en je van alles toeroepen wanneer jij per se op dat moment wilt stofzuigen, is deze optie geen overbodige luxe.

 3. Kruimelzuiger

  De meeste modellen beschikken over de optie voor een kruimelzuiger. Je kunt je echter afvragen of je dit echt nodig hebt. Het is ideaal wanneer je je auto wilt stofzuigen of voor kleine ongelukjes. Denk aan een van je kinderen die een bakje musli laat vallen of de haren van je pluizige gezinslid op de meubels.

 4. Inhoud reservoir

  De inhoud van het reservoir van een steelstofzuiger bedraagt gemiddeld tussen de 0,4 en 1 liter. Hoewel het reservoir makkelijk te legen is, is het raadzaam om de inhoud aan te passen op jouw gebruik. Wanneer je huisdieren hebt, veel activiteiten in huis uitvoert of kinderen hebt die regelmatig zonder na te denken je huis binnen banjeren dan is een groot reservoir wel zo fijn. Het grote voordeel is dat je nooit meer stofzuigerzakken hoeft te kopen!

 5. Extra opties

  Er zijn tal van extra opties beschikbaar voor jouw steelstofzuiger. De vraag is of je deze echt nodig hebt. Het opzuigen van water is er een van. Daarnaast behoren de montage op een wand en bediening op de handgreep tot de mogelijkheden. Dit hangt af van waar en hoe je je stofzuiger wilt gebruiken. Bij de optie voor extra mondstukken kan je je afvragen of je deze werkelijk nodig hebt. Zo heb je bijvoorbeeld een matrasborstel, parketzuigmond of een speciale dierenharenzuigmond. Handig of overbodig?

  Kortom: ga voor jezelf na waar en wanneer jij wilt stofzuigen en welke eisen je stelt. Zo voorkom je dat je voor iets betaalt wat je helemaal niet gebruikt.

Laatste steelstofzuiger trends van 2021

Er zijn diverse trends waar de ontwikkelaars van steelstofzuigers graag op inspelen.

Tegenwoordig werken we steeds meer thuis. Als je partner dan langs komt met een super lawaaiig apparaat, komt dat niet echt ten goede aan je productiviteit. Daar is de ‘stille’ stofzuiger voor. Er zijn modellen die tot 70 dB aan geluid produceren om het leefbaar en werkbaar te houden.

Door onze drukke baan willen we bovendien zoveel mogelijk tijd besparen. In zo’n geval is een steelstofzuiger met dweilfunctie ideaal. Stofzuigen en dweilen in één!

Je kent ze wel. De stofzuigers waar meer stof lijkt te komen dan dat hij wat opzuigt. De betere steelstofzuigers maken gebruik van cycloontechnologie. Dit type heeft zo’n goede filter dat de lucht die uit de stofzuiger komt schoner is dan de lucht die er in gaat. Een ware filter dus voor de lucht in huis. Beter voor je gezondheid dus. Zeker als je allergisch bent voor huisstofmijt of stof.

Waar we het dus al hebben gehad over het lawaai en de verschillende types steelstofzuigers die helemaal in zijn op dit moment zijn er nog een paar zaken waar consumenten voor vallen. Bijvoorbeeld het gewicht van een steelstofzuiger. Wanneer jij een normale stofzuiger gebruikt maakt het niet heel erg uit als die iets zwaarder is. Wanneer je hem op één verdieping gebruikt rol je hem lekker achter je aan. Maar zodra jij als bij een steelstofzuiger hem constant in je hand hebt wil je er zeker van zijn dat hij niet te zwaar is. Je ziet dan ook modellen die ultra licht zijn. 

Daarnaast is het goed om te kijken naar de gebruiksduur. Niet alle steelstofzuigers hebben een even lange gebruiksduur, wanneer je zo volle toeren draaien houden ze dit vaak niet even lang vol. Een andere trend is natuurlijk de los te koppelen kruimeldief. Deze moet eigenlijk net zo krachtig zijn als de grote vriend die jij in handen hebt. 

Conclusie

Natuurlijk zijn er weer een aantal verschillende modellen en allemaal hebben ze hun eigen pro’s en con’s. Nu zie je wel steeds vaker steelstofzuigers die kijken naar de energiezuinigheid. Consumenten zijn zich steeds meer bewust van hoe zuinig hun materialen kunnen zijn en zullen daardoor eerder kiezen voor iets minder krachtig dan voor een steelstofzuiger die enorm veel energie verbruikt. 

Ook zien we dat veel steelstofzuigers slecht scoren op het onderdeel geluidsproductie en gebruiksduur. Wat we zien bij de geluidsproductie is dat ze vrijwel allemaal ondermaats zijn. Ze produceren veel lawaai en zijn daardoor niet handig voor op bijvoorbeeld een kantoor. Wat betreft gebruiksduur verschilt het aanzienlijk per stofzuiger. Je kan het beste kiezen voor een stofzuiger die minimaal 10 minuten achter elkaar op de hoogste stand kan zuigen. Zo heb je er langer plezier van. 

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar de beste stofzakloze stofzuiger? Of wil je alles weten over de laatste kruimeldief? Of de resultaten zien van de beste stofzuigers test? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

Vorige test

Beste Koffiezetapparaat 2021 uit de Test

Volgende test

Beste Alarmsysteem 2021 uit de Test