Top 10 uit de Test

Beste Steelstofzuiger 2019 uit de Test

0
beste snoerloze steelstofzuiger uit de test

Grote kans dat je bij een steelstofzuiger denkt aan je oma die het huishouden doet. Echter, met de moderne steelstofzuigers is dit verleden tijd en brengt hij veel voordelen met zich mee. Waar je vroeger een meters lang snoer met je mee moest zeulen, bieden de draadloze modellen tegenwoordig veel gemak. Als er geknoeid is, pak je deze rakker er makkelijk en snel even bij. Voordat je het weet kan en wil je niet meer zonder. Het oude idee van stofzuigen is achterhaald. Als je huis weer helemaal stofvrij is zorgt het oplaadstation er voor dat hij weer helemaal klaar is voor een volgend gebruik.

Onze top 5 beste Steelstofzuigers

Uiteraard is er veel keuze. Om je een eindje op weg te helpen, hebben wij de 5 favoriete steelstofzuigers voor je op een rijtje gezet. De Beste steelstofzuiger 2019 op basis van tests & klantervaringen.

Dyson V10 Absolute

Na een oplaadtijd van 210 minuten kan je deze Dyson V10 Avbsolute maar liefst 60 minuten gebruiken. Bovendien is hij makkelijk om te bouwen naar een kruimelzuiger. Ideaal voor je meubels, kleinere oppervlaktes of als je op 1 plek geknoeid hebt. En wat dacht je van je auto? Nooit meer het gedoe met het snoer dat net niet lang genoeg is en plekken waar je net niet bij kan. Het HEPA filter houdt bijna 100% van alle stofdeeltjes tegen en is daarom erg geschikt voor mensen met een stofallergie. Het verwijderen van dierenharen is voor deze Dyson een piece of cake. Op dit moment onze beste steelstofzuiger.

Dyson V11 Absolute

De Dyson V11 Absolute heeft met 270 minuten een wat langere oplaadtijd dan de nummer 1. Met 84 dB is hij echter wel stiller ten opzichte van de V10. Het vuil dat je opzuigt kan je in een keer in de prullenbak mikken. En, het oog wil ook wat. Het design is werkelijk prachtig en het zou haast zonde zijn om hem in een kast of hoekje weg te moffelen. Heel wat anders dan de ouderwetse steefstofzuiger die je van je oma kent! Dit gaat echter niet ten koste van de zuigkracht. Je hoeft maar eenmaal over een plaats heen te gaan om het vuil op te zuigen. Zowel voor een parketvloer, vloerbedekking als je meubels, draait deze Dyson zijn hand niet om.

Dyson V10 Motorhead

Met een gewicht van 2,55 kg is deze Dyson V10 Motorhead erg licht. Hij wordt geleverd met diverse hulpstukken. Te denken valt aan een speciale dierenharenborstel, kierenzuigmond en combizuigmond voor hardere oppervlakten. Erg praktisch voor iedere situatie dus. Ook deze Dyson levert niet in aan zuigkracht ten opzichte van een stofzuiger met snoer. De inhoud van het opvangreservoir is 0,5 liter. Door het gemak dat deze stofzuiger biedt, is stofzuigen opeens geen vervelend karweitje meer maar een hobby! Kinderen zullen het overigens ook geweldig vinden om te helpen met stofzuigen. Met de compacte kruimeldief kan je bij kleine plaatsen als de treden van de trap.

Dyson V8 Absolute

De Dyson V8 Absolute heeft een krachtige V8 motor en wordt geleverd met extra veel accessoires. Zo krijg je er een Fluffy vloerzuigmond bij. Deze is speciaal ontworpen voor kwetsbare oppervlakten zoals marmer of parket. Je hoeft dus niet meer bang te zijn deze te beschadigen bij een stofzuigbeurt. Daarnaast wordt hardnekkig vuil makkelijk verwijderd uit jouw tapijt. Heb je huisdieren, kinderen of knoei je zelf regelmatig? Geen enkel probleem, deze Dyson V8 lost het voor je op. Na 5 uur opladen kan je hem ongeveer 40 minuten gebruiken. Met 82 dB is hij overigens erg stil. Wel zo fijn voor je hond of kat die normaal gesproken onder de bank kruipt als je het gevaarte weer tevoorschijn haalt.

Dyson V8 Animal+

De meest stille steelstofzuiger in onze top 5 is de Dyson V8 Animal+. Met 80 dB is hij net nog even wat stiller dan zijn bovenstaande broertje, de V8. De naam zegt het al, Animal+. Dyson heeft met dit exemplaar rekening gehouden met werkelijk alle leden van het gezin. Daarnaast is hij allergiebestendig, wat inhoudt dat hij zeer veel stof opzuigt. En alle haren van jouw trouwe viervoeter verdwijnen als sneeuw voor de zon. Hij is flexibel in gebruik en zowel geschikt voor links- als rechtshandigen. Ten slotte is er de turbo stand. Op deze stand verbruikt de Animal+ uiteraard wel wat meer stroom, maar daar staat tegenover dat je bij hardnekkig vuil weinig moeite hoeft te doen.

Budget tips

Uiteraard hangen jouw wensen en behoeften samen met de aanschaf en het verbruik van een stofzuiger.

Aanschaf

Is jouw woonoppervlak klein? Dan kan je voor een steelstofzuiger gaan die minder accuduur heeft. Deze zijn namelijk goedkoper. Ook als je je hele huis niet in een keer stofzuigt, loont deze optie zich. Daarnaast zijn er tal van extra opties die een steelstofzuiger kan hebben. Als je deze niet werkelijk nodig hebt, kies dan voor een goedkoper model.

Ouderwets stoffer en blik

Wil je op het verbruik van je stofzuiger besparen? Kies gewoon voor stoffer en blik! Gebruik je stofzuiger alleen wanneer het echt nodig is. Bijvoorbeeld als je de grote schoonmaak doet. Veel modellen bieden een combinatie van een stofzuiger en kruimeldief in een. Overweeg voor jezelf of je dit echt nodig hebt. Scheelt zowel in aanschaf als in verbruik.

Laat de turbostand voor wat hij is

De meeste modellen steelstofzuigers beschikken over een turbo stand. Deze kan je gebruiken wanneer je een extra vuil oppervlak schoonmaakt. Dit kost echter ook meer energie. Wil je dus besparen? Laat die turbo stand lekker voor wat hij is.

Beste budgetkeuze: Makita DCL180ZB

Mocht je niet zo’n ruim budget hebben, dan raden wij de Makita DCL180ZB aan. Het is de meest voordelige draadloze steelstofzuiger. Met 20 minuten gebruikstijd kan je er makkelijk een kleine ruimte mee stofzuigen. Handig wanneer je klein woont of je huis per ruimte schoonmaakt. De inhoud van het opvangreservoir is 0,7 liter, wat redelijk veel is. Stofzuigerzakken zijn verleden tijd met deze Makita. Scheelt weer in kosten! Daarnaast is hij in hoogte verstelbaar zodat je hem altijd aan kan passen op jouw lichaamslengte.

Tips voor de aanschaf van een Steelstofzuiger

Waar je op let bij de aanschaf van een steelstofzuiger hangt helemaal af van jouw persoonlijke situatie. Heb je een druk of rustig huishouden? Hoeveel personen telt jouw huishouden? Welke hobby’s heb je? Welke activiteiten voer je uit in huis? Heb je huisdieren? Heb je kinderen? Hoe groot is je woonoppervlak? Hoe vaak maak je schoon? Ben je vaak thuis of juist niet? Dit zijn allemaal zaken die je je af kunt vragen om jouw keuze af te stemmen op de stofzuiger die jij zoekt.

Gebruikstijd

De gebruikstijd van een opgeladen steelstofzuiger varieert pakweg van zo’n 20 minuten tot 120 minuten. Als je een groot woonoppervlak hebt dan is het wel zo fijn om je stofzuiger niet ieder half uur op te hoeven laden. Als je op een kamer woont of je hebt een klein appartement dan is het overbodig om een stofzuiger met een lange gebruikstijd aan te schaffen. Je betaalt hier namelijk ook voor.

Geluidsniveau

Er zijn steelstofzuigers die een laag geluidsniveau hebben. Laag wil zeggen tot 70 dB. Een middel geluidsniveau is tussen de 70 en 80 dB, en alles daar boven wordt als hoog gezien. Mocht je huisdieren hebben die er al van gruwelen wanneer jij dat lawaaiige ding weer tevoorschijn tovert, dan is een exemplaar van tot 70 dB aan te raden. Ook wanneer jouw tieners boven huiswerk zitten te maken en je van alles toeroepen wanneer jij per se op dat moment wilt stofzuigen, is deze optie geen overbodige luxe.

Kruimelzuiger

De meeste modellen beschikken over de optie voor een kruimelzuiger. Je kunt je echter afvragen of je dit echt nodig hebt. Het is ideaal wanneer je je auto wilt stofzuigen of voor kleine ongelukjes. Denk aan een van je kinderen die een bakje musli laat vallen of de haren van je pluizige gezinslid op de meubels.

Inhoud reservoir

De inhoud van het reservoir van een steelstofzuiger bedraagt gemiddeld tussen de 0,4 en 1 liter. Hoewel het reservoir makkelijk te legen is, is het raadzaam om de inhoud aan te passen op jouw gebruik. Wanneer je huisdieren hebt, veel activiteiten in huis uitvoert of kinderen hebt die regelmatig zonder na te denken je huis binnen banjeren dan is een groot reservoir wel zo fijn. Het grote voordeel is dat je nooit meer stofzuigerzakken hoeft te kopen!

Extra opties

Er zijn tal van extra opties beschikbaar voor jouw steelstofzuiger. De vraag is of je deze echt nodig hebt. Het opzuigen van water is er een van. Daarnaast behoren de montage op een wand en bediening op de handgreep tot de mogelijkheden. Dit hangt af van waar en hoe je je stofzuiger wilt gebruiken. Bij de optie voor extra mondstukken kan je je afvragen of je deze werkelijk nodig hebt. Zo heb je bijvoorbeeld een matrasborstel, parketzuigmond of een speciale dierenharenzuigmond. Handig of overbodig?

Kortom: ga voor jezelf na waar en wanneer jij wilt stofzuigen en welke eisen je stelt. Zo voorkom je dat je voor iets betaalt wat je helemaal niet gebruikt.

Beste Steelstofzuiger merken 2019

Wat zijn de beste merken voor een steelstofzuiger? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Dyson

Uiteraard mag Dyson niet ontbreken in dit rijtje. Het is niet voor niets dat onze top 5 steelstofzuigers uit Dysons bestaat. Dyson is een voorloper op het gebied van steelstofzuigers. Ze zijn de uitvinder van de zakloze stofzuiger. Tegenwoordig produceren ze zelfs geen stofzuigers met zak meer! Daarnaast staat Dyson bekend om hun snoerloze steelstofzuigers. Zoek je een steelstofzuiger? Met een Dyson zit je zeker goed.

Dirt Devil

Dirt Devil moeten we zeker genoemd hebben als beste merk. Ze zijn gespecialiceerd in stofzuigers en hebben de steelstofzuiger weer op de kaart gezet. Ze stemmen hun producten af op de wensen van ieder huishouden. Hun doel is dan ook om ieder huishouden zo schoon mogelijk te krijgen. En dit lukt hen uitstekend als je het brede assortiment bekijkt. Voor ieder wat wils!

Bosch

Bosch staat voor Duitse betrouwbaarheid. Wie kent het merk niet? Als je in Bosch investeert, investeer je voor het leven. Al generaties lang staat dit merk bekend om het makkelijker maken van je huishoudelijke bezigheden.  In 1886 is dit merk opgericht en heeft zijn plaats op de electronica markt dubbel en dwars verdiend.

Soorten Steelstofzuigers

Er zijn diverse varianten steelstofzuigers. Zo is er de draadloze, dit is het meest gangbare type. Daarnaast zijn er steelstofzuigers met snoer.

Klassieke steelstofzuiger

De draadloze, klassieke variant beschikt meestal over een kruimelzuiger. Deze kan je er aan de bovenkant af klikken. Hij is te herkennen aan het model. Laag op de stofzuiger vind je de motor en het stofreservoir. De stofzuiger heeft een soort van buikje. Het grote voordeel is dat hij flexibel te bewegen is.

Steelstofzuiger met buis

Dit is het soort steelstofzuiger dat we hebben besproken in onze top 5. De naam zegt het al, hij is te herkennen aan de buis die je tussen het stofreservoir en de zuigmond ziet. In tegenstelling tot een klassiek type, zitten de motor en het stofreservoir aan de bovenkant van de stofzuiger. Het design is strak en vaak kleurrijk. Dit maakt het een lust voor het oog. Dat is wel even wat anders dan de klassieke steelstofzuiger, die qua uitstraling toch wat ouderwets aan doet. Vaak beschikt deze variant ook over een kruimeldief. Het verschil ten opzichte van een klassieke is echter dat je hem zelf om moet bouwen. Je kan de buis er tussen uit halen en zo het stofreservoir en de motor aan de zuigmond monteren. Het is dus even wat meer werk dan bij een klassieke steelstofzuiger, waarbij je de kruimeldief er gewoon af kunt klikken.

Steelstofzuiger met snoer

Eerlijk is eerlijk, een steelstofzuiger met snoer biedt minder gemak en flexibiliteit dan zonder snoer. Echter, het type met snoer is energiezuiniger. Wellicht dus toch het overwegen waard.

Steelstofzuigers met waterreiniging

Ten slotte zijn er steelstofzuigers die ook water op kunnen zuigen en zelfs kunnen dweilen. Een multifunctioneel apparaat dus! Je kunt er zowel mee stofzuigen als dweilen tegelijk. Scheelt veel moeite en tijd. En niet te vergeten, ruimte. Je hoeft niet meer een aparte ruimte vrij te maken voor een emmer met dweil en een stofzuiger.

Steelstofzuiger trends

Er zijn diverse trends waar de ontwikkelaars van steelstofzuigers graag op inspelen.

Geluidsniveau

Tegenwoordig werken we steeds meer thuis. Als je partner dan langs komt met een super lawaaiig apparaat, komt dat niet echt ten goede aan je productiviteit. Daar is de ‘stille’ stofzuiger voor. Er zijn modellen die tot 70 dB aan geluid produceren om het leefbaar en werkbaar te houden.

Tijd besparen

Door onze drukke baan willen we bovendien zoveel mogelijk tijd besparen. In zo’n geval is een steelstofzuiger met dweilfunctie ideaal. Stofzuigen en dweilen in één!

Stoffilter

Je kent ze wel. De stofzuigers waar meer stof lijkt te komen dan dat hij wat opzuigt. De betere steelstofzuigers maken gebruik van cycloontechnologie. Dit type heeft zo’n goede filter dat de lucht die uit de stofzuiger komt schoner is dan de lucht die er in gaat. Een ware filter dus voor de lucht in huis. Beter voor je gezondheid dus. Zeker als je allergisch bent voor huisstofmijt of stof.

Beste Koffiezetapparaat 2019 uit de Test

Previous article

Beste Alarmsysteem 2019 uit de Test

Next article

Andere goede producten die we aanbevelen: