Beste Steelstofzuiger 2023 uit de Test

Last update: september 2023

Grote kans dat je bij een steelstofzuiger denkt aan je oma die het huishouden doet. Echter, met de moderne steelstofzuigers is dit verleden tijd en brengt hij veel voordelen met zich mee. Waar je vroeger een meters lang snoer met je mee moest zeulen, bieden de draadloze modellen tegenwoordig veel gemak. Als er geknoeid is, pak je deze rakker er makkelijk en snel even bij. Voordat je het weet kan en wil je niet meer zonder. Het oude idee van stofzuigen is achterhaald. Als je huis weer helemaal stofvrij is zorgt het oplaadstation er voor dat hij weer helemaal klaar is voor een volgend gebruik.

Best Geteste Steelstofzuiger

Samsung Steelstofzuiger

Zeer krachtig Met 150 Watt vermogen beschikt deze steelstofzuiger over een zeer goede zuigkracht op elke ondergrond. De Digital Inverter Motor draait extreem snel en luchtweerstand wordt geminimaliseerd waardoor deze steelstofzuiger goed blijft presteren.

Flexibel opladen Het oplaadstation voor de batterij is ook staand te gebruiken. Hiervoor klap je de wall-mount om en plaats je hem op de grond.

Gebruikers van dit apparaat zijn heel tevreden en beoordelen het met een 4.4 van de 5 sterren. 

Op Voorraad!

Conclusie: in 2023 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Samsung VS15T7036R5 Jet 70 Complete steelstofzuiger de beste steelstofzuiger is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Samsung VS15T7036R5 Jet 70 Complete steelstofzuiger is de DysonV12 Slim Absolute. Kijk onderstaand voor de overige steelstofzuiger testresultaten.

Top Beste Productvergelijking

Samsung Steelstofzuiger

Zeer krachtig Met 150 Watt vermogen beschikt deze steelstofzuiger over een zeer goede zuigkracht op elke ondergrond. De Digital Inverter Motor draait extreem snel en luchtweerstand wordt geminimaliseerd waardoor deze steelstofzuiger goed blijft presteren.

Miele Triflex HX2 Cat & Dog - Steelstofzuiger

De nieuwe Miele Triflex HX2 Cat & Dog is een krachtige dierenvriend! Met de Digital Efficiency Motor krijgt deze steelstofzuiger 60% meer zuigkracht waardoor de prestatie sterk verbeterd is vergeleken met de voorganger. (Dieren)haren maken geen kans teen de HX2.

Samsung Jet 60 Turbo - Steelstofzuiger - VS15A6031R1

Met deze draadloze VS15A6031R1 Jet 60 Turbo steelstofzuiger van Samsung kan je nu extra lang stofzuigen Tot 40 minuten non-stop stofzuigen op de laagste stand en op de hoogste stand 5 minuten. Beschikt over een maximale zuigkracht van 150W en heeft een extra groot stofreservoir van 0.8L.

Samsung VS20R9046S3EN - Steelstofzuiger

Maak verschillende soorten vloeren schoon met een maximum aan zuigkracht. De 500W* Digital Inverter Motor van Samsung draait extreem snel en de aerodynamisch ontworpen borstel en filter optimaliseren bovendien de luchtstroom.

Samsung Jet 70 Turbo - Steelstofzuiger - VS15T7031R1/EN

De Samsung Jet 70 Turbo VS15T7031R1/EN steelstofzuiger maakt sneller, sterker en beter schoon. Met de 21.6V batterij kan je nu op de laagste stand tot wel 40 minuten non-stop stofzuigen. Met het digitale display bedien je nu gemakkelijk de stofzuiger.

Beste steelstofzuiger aanraders van 2023

Uiteraard is er veel keuze. Om je een eindje op weg te helpen, hebben wij de favoriete steelstofzuigers voor je op een rijtje gezet. De Beste steelstofzuiger 2023 op basis van tests & klantervaringen.

Best getest: Samsung VS15T7036R5 Jet 70 Complete steelstofzuiger

Reviews

4.5 

Gemiddelde van 17 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 62 reviews

Een lichte en prettige stofzuiger, dat is de Samsung VS15T7036R5. Zeker wanneer je op leeftijd bent, kan een stofzuiger zwaar zijn. Daarom is het prettig om gebruik te maken van een steelstofzuiger die niet zo heel zwaar is. Een ander voordeel van deze best geteste steelstofzuiger is het feit dat ‘ie draadloos te gebruiken is.

En je hebt ook nog een zeer krachtige steelstofzuiger met 150 Watt. Met een dB van 86 schiet ‘ie niet ver voorbij' andere steelstofzuigers en is het dus een mooie en gemiddelde steelstofzuiger voor een prettige prijs. 

Ben je benieuwd naar deze steelstofzuiger? Je ziet ‘m hier.

Pros
 • Dit is een hele lichte stofzuiger door een maximaal gewicht van 2,5 kilo
 • Veel power: 150 Watt
 • Voor een steelstofzuiger is die goed betaalbaar
Cons
 • Deze steelstofzuiger blijkt wel veel herrie te maken

Beste tester: Miele Triflex HX2 Cat & Dog – Steelstofzuiger – Obsidiaanzwart

Reviews

4.1 

Gemiddelde van 17 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.8

Gemiddelde van 20 reviews

Dit is de Miele Triflex HX2 Cat & Dog – Steelstofzuiger – Obsidiaanzwart. Een prachtige steelstofzuiger met veel extra onderdelen. Waardoor je veel meer kunt schoonmaken dan enkel en alleen de vloer van je huis.

Stofzuig je in de laagste stand? Dan kun je zelfs tot wel 60 minuten met een volle accu doen. De titel zegt het natuurlijk al een beetje: maar deze steelstofzuiger is speciaal ontwikkeld voor mensen met een kat of een hond. Doordat er rekening is gehouden met de haren, zit er meer dan 60% zuigkracht op deze steelstofzuiger, waardoor je nooit meer last hebt van haren. 

Ook zit er een handige XXL-borstel op deze stofzuiger met een LED-verlichting, waardoor je alles perfect goed kan zien liggen. Viezigheid en kruimels maken hierdoor geen schijn van kans meer! 

Wil je meer weten over de Miele Triflex HX2 Cat & Dog – Steelstofzuiger – Obsidiaanzwart? Bekijk dit item hier

Pros
 • Perfect voor mensen die snel last hebben van hun rug tijdens het stofzuigen
 • Zuigt goed en is erg wendbaar
Cons
 • Uit elkaar halen kan wat lastig zijn

Beste koop: Samsung VS15A6031R1 – Jet 60 Turbo – Steelstofzuiger

Reviews

4.3 

Gemiddelde van 75 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.3

Gemiddelde van 77 reviews

Dit is een steelstofzuiger waar je absoluut iets aan hebt op dagelijkse basis. Het is namelijk de Samsung VS15A6031R1 – Jet 60 Turbo – Steelstofzuiger. Een stofzuiger die beschikt over een steel, maar daarnaast ook over een zuigkracht van maar liefst 150 watt. Doordat de accu sterk is, kun je maar liefst 40 minuten stofzuigen.

Ook een prettig idee: de batterij is verwisselbaar, waardoor je nooit zonder accu hoeft te komen zitten waardoor je halverwege het huis je stofzuigklus niet meer kunt afronden. Er zit ook een zeer handig systeem op, namelijk de EZClean borstel en bijbehorende opvangbak. Hierdoor kun je zonder te veel gedoe alles schoon maken. Want dat is wel zo prettig! 

Wil je meer weten over de Samsung VS15A6031R1 – Jet 60 Turbo – Steelstofzuiger? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Beschikt over een krachtige zuigkracht van 150W
 • Je kunt 40 minuten in 1x stofzuigen
 • Erg licht in gewicht
 • Heeft een HEPA filtratiesysteem
Cons
 • Bij een krachtige stand is de accu snel leeg
 • Met 86 dB maakt de steelstofzuiger relatief veel geluid

Samsung VS20R9046S3EN – Steelstofzuiger

Reviews

5.0 

Gemiddelde van 1 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 1 reviews

Deze steelstofzuiger is dus ook een kruimeldief. En daardoor de perfecte steelstofzuiger om naast je te hebben staan in de keuken. Hebben de kinderen lekker gegeten? Dan kan je met deze handzame steelstofzuiger heel gemakkelijk alle kruimels wegwerken.

Deze steelstofzuiger scoort dan ook voldoende op gebruiksgemak. Je kan deze steelstofzuiger van Samsung op drie verschillende snelheden zetten. In totaal weegt deze stofzuiger ook nog geen 3 kilo waardoor ‘ie licht in de hand ligt. Als je de steel eraf haalt en enkel gebruikmaakt van de kruimeldief dan weegt het apparaat 1623 gram. 

Deze steelstofzuiger komt ook samen met een aantal handige attributen. Namelijk een mini-turboborstel, een handig opzetstuk voor kieren en natuurlijk een speciaal opzetstuk voor meubels. Zodat ook de kruimels op de bank goed en makkelijk weggewerkt kunnen worden. Er wordt ook gezegd dat mensen het vervelend vinden dat er geen lampje op het mondstuk zit. Waardoor je dus niet goed de kruimels ziet liggen als het wat meer donker is. 

Ben je benieuwd naar deze steelstofzuiger? Je bekijkt ‘m hier!

Pros
 • Scoort een voldoende op gebruiksgemak
 • Goede zuigkracht
Cons
 • Erg prijzig

Samsung VS15T7031R1/EN Jet 70 Turbo

Reviews

4.4 

Gemiddelde van 44 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.4

Gemiddelde van 62 reviews

Deze steelstofzuiger komt goed uit de testen. Hij is relatief goedkoop in vergelijking met andere stofzuigers op de markt. Daarnaast werkt hij wel krachtig. Hij is bij elkaar 2,5 kilo. Dit is dus zeker niet zwaar voor een stofzuiger. Mocht je de kruimeldief alleen gebruiken kan je er zelfs een kilo vanaf halen.

Met de inhoud van de stofbak zit het ook helemaal goed. Die is maar liefst een liter. Meer dan genoeg dus. Ook bij harde vloeren kan je hem prettig gebruiken. Vaak zijn deze type steelstofzuigers niet prettig wanneer je werkt op een harde ondervloer. Ook wanneer jij huisdieren hebt en haar van het tapijt moet zuigen hoef jij je geen enkele zorgen te maken. Dit is in een handomdraai verdwenen. 

Helaas heeft ook de Samsung VS15T7031R1/EN Jet 70 Turbo wat nadelen en puntjes van kritiek. Zo verbruikt hij behoorlijk en verliest snel zuigkracht wanneer de stofzuiger vol begint te raken. Ook zal je misschien niet heel blij worden van het lawaai dat de stofzuiger produceert. Echter heeft hij ook zo veel pluspunten dat die prima opwegen tegen de minpuntjes. 

Pros
 • Hij is lichtgewicht
 • Hij heeft een goede zuigkracht
 • Zeer goed wendbaar
Cons
 • Helaas is de zuigkracht op hoogste stand niet van lange duur
 • Hij maakt veel herrie

BLACK+DECKER BHFEV182CP-QW PowerSeries Extreme PET Steelstofzuiger – 18V – incl. accu en lader

Reviews

3.6 

Gemiddelde van 255 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

3.6

Gemiddelde van 256 reviews

Wij snappen als jij een handige steelstofzuiger zoekt om daarmee gemakkelijk je owning schoon te maken. Zeker op dagelijkse basis even een stofzuiger door de woning trekken kan erg fijn zijn. De BLACK+DECKER BHFEV182CP-QW PowerSeries Extreme PET Steelstofzuiger – 18V – incl. accu en lader helpt jou hierbij. Doordat er een batterijduur in zit waar je maximaal 55 minuten plezier van kunt hebben, kun je met gemak de woonruimtes schoonmaken, zoals de gang op de keuken.

Maar wil je het hele huis hiermee stofzuigen? Ook dat is geen probleem! Je kan namelijk ook gebruikmaken van de verwisselbare accu’s. Waardoor je nooit zonder een accu hoeft te zitten. Ideaal dus! Er zit ook een handige dierenborstel bij, waardoor je met gemakt de huisdierharen kunt verwijderen. Geen last meer van katten- of hondenharen! 

Wil je meer weten over de BLACK+DECKER BHFEV182CP-QW PowerSeries Extreme PET Steelstofzuiger – 18V – incl. accu en lader? Bekijk dit item hier.

Pros
 • Snoerloos en geleverd met handige hulpstukken
 • De accu gaat 55 minuten mee
Cons
 • Maakt veel lawaai tijdens het stofzuigen

Rowenta Air Force Light RH6545

Reviews

4.2 

Gemiddelde van 323 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Rowenta Air Force Light RH6545

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.0

Gemiddelde van 43 reviews

De Rowenta Air Force Light RH6545 is een basis steelstofzuiger die geschikt is voor eenvoudige schoonmaakklusjes. Met snoerloze bewegingsvrijheid kun je ongeveer 30 minuten in minimale stand en 13 minuten in turbo stand stofzuigen. Het heeft een gewicht van 2,3 kg, LED-verlichting op de zuigmond voor stofdetectie, een handige parkeerstand en een cycloonsysteem voor optimale stof- en luchtscheiding. Let op, het is geen 2-in-1 model en heeft niet de zuigkracht voor grote schoonmaakklussen. De stofzuiger wordt geleverd met een praktische turboborstel voor verschillende vloertypen.

Pros
 • Licht in gewicht
 • Heeft LED verlichting waardoor je stof beter ziet liggen
 • Heeft een parkeerstand
Cons
 • De accu gaat niet zo lang mee

PRIMO PR508SV Steelstofzuiger

Reviews

4.5

Gemiddelde van 47 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

PRIMO PR508SV Steelstofzuiger

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.7

Gemiddelde van 112 reviews

Maak kennis met de PRIMO PR508SV, jouw nieuwe bondgenoot in het huishouden! Deze slimme 2-in-1 steelstofzuiger zonder gedoe van een stofzak werkt op een krachtige 18V Lithium-Ion accu, wat betekent dat je snel en eenvoudig kunt schoonmaken zonder je zorgen te maken over snoeren of stopcontacten. Met zijn flexibele borstelkop en handige LED-verlichting verlicht hij de donkere hoekjes en kiertjes in je huis.

Deze stofzuiger past zich aan elk oppervlak aan. Met een indrukwekkende batterijduur van 40 minuten in de zuinige ECO-stand en een krachtige 20 minuten in de TURBO-stand, zal hij je verbazen met zijn zuigkracht en uithoudingsvermogen. En laten we de handige kruimelzuigerfunctie niet vergeten - perfect voor die kleine, snelle opruimklusjes.

Pros
 • Je hoeft nooit meer dure stofzuigerzakken te kopen
 • Het is een draadloos exemplaar waardoor je hem overal flexibel kunt gebruiken
 • Het oplaadstation gaat uit als de stofzuiger vol is
Cons
 • Relatief klein opvangreservoir
 • Hij maakt veel lawaai


Dyson V10 Absolute

Reviews

4.6

Gemiddelde van 232 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 235 reviews

Na een oplaadtijd van 210 minuten kan je deze Dyson V10 Avbsolute maar liefst 60 minuten gebruiken. Bovendien is hij makkelijk om te bouwen naar een kruimelzuiger. Ideaal voor je meubels, kleinere oppervlaktes of als je op 1 plek geknoeid hebt. En wat dacht je van je auto? Nooit meer het gedoe met het snoer dat net niet lang genoeg is en plekken waar je net niet bij kan. Het HEPA filter houdt bijna 100% van alle stofdeeltjes tegen en is daarom erg geschikt voor mensen met een stofallergie. Het verwijderen van dierenharen is voor deze Dyson een piece of cake. Op dit moment onze beste steelstofzuiger.

Dyson V11 Absolute

Reviews

4.5

Gemiddelde van 404 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

5.0

Gemiddelde van 5 reviews

De Dyson V11 Absolute heeft met 270 minuten een wat langere oplaadtijd dan de nummer 1. Met 84 dB is hij echter wel stiller ten opzichte van de V10. Het vuil dat je opzuigt kan je in een keer in de prullenbak mikken. En, het oog wil ook wat. Het design is werkelijk prachtig en het zou haast zonde zijn om hem in een kast of hoekje weg te moffelen. Heel wat anders dan de ouderwetse steefstofzuiger die je van je oma kent! Dit gaat echter niet ten koste van de zuigkracht. Je hoeft maar eenmaal over een plaats heen te gaan om het vuil op te zuigen. Zowel voor een parketvloer, vloerbedekking als je meubels, draait deze Dyson zijn hand niet om.

Dyson V10 Motorhead

Reviews

4.6

Gemiddelde van 78 reviews

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Gebruiksgemak

Functies

Prijs Kwaliteit

Reviews

4.6

Gemiddelde van 78 reviews